Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!
Groepsfoto met Jorrit Heinen, prinses Margarita. Ontwerpers Jacob de Baan, Debbie Wijskamp, Romy Kuhne, Geke Lensink,Sylvain Tegroeg. Meesterschilder Wilma Plaisier en Marita Dekker Heinen Delfts Blauw

Heinen Delfts Blauw op Meesterlijk

Geschreven door Martijn Op

Afgelopen weekend was Heinen Delfts Blauw te vinden op Meesterlijk, hét event voor design, toegepaste kunst en food. Het was voor ons de eerste keer dat we deelnamen aan deze beurs, maar we voelden ons als een vis in het water. We presenteerden voor het eerst de uitkomsten van onze samenwerking met de zes ontwerpers.

De opening werd verzorgd door Nicole Uniquole en Hedy d'Ancona.

Ontwerper Sylvain Tegroeg met zijn vaas De Blauwe Fiets (binnenkort online verkrijgbaar). En art director van het overkoepelende project met de zes ontwerpers, Jacob de Baan.

Ontwerper Romy Kühne met haar ontwerp 'Blauw Vouw' en sieradenontwerpster Prinses Margarita de Bourbon de Parme. De serviezen van Romy, Geke en Debbie staan binnenkort op onze website en worden vanaf maart 2018 geleverd.

De serviezen, lampen en vazen werden goed ontvangen door het publiek. De hele designlijn is binnenkort online verkrijgbaar.

De verschillende ontwerpers op de foto met prinses Margarita en eigenaar Jorrit Heinen.

Tijdens de beurs presenteerden we 'Nieuw Blauw', een serie vazen ontworpen door Richard Hutten. Lees hieronder meer over deze vaas.

In de zoektocht naar vernieuwing vond Heinen Delfts Blauw de samenwerking met Nederlands topontwerper Richard Hutten. Deze samenwerking heeft een imposant, speels en conceptueel baanbrekend kunstobject opgeleverd, die zich momenteel in de eindfase van de productie bevindt. Als voorproefje hierop is ‘Nieuw Blauw’ ontstaan. Een collectie aardewerk waarvan de belijningen op dezelfde hoogte liggen, wat zorgt voor een doorlopend landschap. Deze serie is een verwijzing naar bolvorm die schittert op het topje van het grote kunstobject. De bolvormige vaas is een ode aan de ontwerper Andries Copier en heeft dezelfde belijningen als de serie ‘Nieuw Blauw’.

Het grote kunstobject zal voor het eerst gepresenteerd worden op Maison & Objet in Parijs van 19 t/m 23 januari 2018.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Blauw Festival servies ontworpen door Geke Lensink voor Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw nieuw design: Blauw Festival

Heinen Delfts Blauw maakt werk van nieuwe tradities. In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam. Het resultaat: unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. Bijzondere sieraden in elk interieur. Deze week is Geke Lensink aan de beurt. Zij ontwierp voor ons een eigentijds servies genaamd Blauw Festival.

Koninklijk bezoek bij Heinen Delfts Blauw

De ambassadeurs van Stichting Lymph&Co volgden een workshop Delfts blauw schilderen op het hoofdkantoor van Heinen Delfts Blauw in Putten. Schaatsicoon Marianne Timmer, prinses Annette van Oranje, prinses Aimée van Oranje, Monique des Bouvrie en Marie-Jose Helle-Willemsen van Stichting Lymph&Co schilderden geheel naar eigen ontwerp Delfts blauwe wandborden die voor de stichting geveild gaan worden.

Leuke cadeaus voor Moederdag!

Moederdag komt eraan! Dat betekent dat het weer tijd is om eens even extra lief te zijn voor al die moeders en oma's, die altijd voor je klaarstaan. We hebben alvast de mooiste cadeautjes voor Moederdag voor je klaargezet.