Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Maison&Objet 2018 Heinen Delfts Blauw

Heinen Delfts Blauw in Parijs

Geschreven door Martijn Op

Heinen Delfts Blauw zal van 19 t/m 23 januari te vinden zijn in hal 7 van het Parc des Expositions in Parijs. Hier tonen wij 3 nieuwe serviezen, een serie lampen, een serie moderne vazen en een nieuw groot object gemaakt door Richard Hutten.

1,5 jaar geleden kwam het idee om naast de reguliere (souvenir) collectie Delfts blauw, te gaan werken aan meer hedendaagse uitingen in het Delfts blauw. Bij een typisch Nederlands product als Delfts blauw, hoort natuurlijk ook een Nederlandse top designer. Zo vroegen we Richard Hutten om een iconisch object te ontwerpen. Richard Hutten: “Het mooist zijn de opdrachten die ik nog nooit eerder heb uitgevoerd. Want dan kan ik echt onderzoeken en spelen. Het was beslist een gevecht om dit ontwerp te maken. Een gevecht tussen het komen tot een interessant en logisch beeld, technische haalbaarheid, voldoende stabiliteit en eenheid versus diversiteit.”

Imposant, speels, conceptueel baanbrekend. Het Delftsblauwe kunstobject Stapel Blauw dat Richard Hutten ontwierp voor Heinen Delfts Blauw, valt op door het formaat (1,5 meter hoog) én door het uitdagende ontwerp. Het is opgebouwd uit zes losse objecten (die ook afzonderlijk te koop zijn) met elk een eigen vorm, sfeer en verhaal. Samen vormen deze een verbluffend staaltje modern design. 

Als afgeleide van de bolvaas heeft Richard ook nog serie bedacht genaamd: 'Nieuw Blauw'. Deze serie bestaat uit zeven vormen met een doorlopend lijnenspel. Deze serie vazen is reeds te koop op onze webshop.

Om het Delfts blauw weer dichterbij de Nederlanders te brengen zijn we gaan samenwerken met drie designers die elk een eigen servies hebben ontworpen. Het is echt gebruiksgoed met een leuk Delfts blauw detail. De serviezen zijn verkrijgbaar vanaf maart 2018.

Blauw Vouw door Romy Kühne

Blauw Bloesem door Debbie Wijskamp

Blauw Festival door Geke Lensink

Sylvain Tegroeg heeft voor ons een aantal nieuwe vazen ontworpen. Het zijn drie mooie vormen met illustratie van fietsen. Écht Dutch design!

De Blauwe Fiets door Sylvain Tegroeg

Als art director heeft Jacob de Baan Heinen Delfts Blauw geholpen met het opzetten van een nieuwe huisstijl en ons begeleid in het project met alle designers. Zelf heeft Jacob een lamp ontworpen, 'Blu Halo'.


Blu Halo door Jacob de Baan

Heeft u vragen na aanleiding van deze blog, stuur dan een mailtje naar: info@heinendelftsblauw.nl of bel ons op 0341-36 22 04

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Delfts blauwe borden meisje met de parel en molen, fiets vazen, kussenhoezen,3 -delige  tulpenvazen van Heinen Delfts Blauw gepresenteerd op trendz

Beurs TrendZ een groot succes

De living & lifestyle beurs Trendz is weer achter de rug en het was een groot succes. Onze Delfts blauwe producten zijn goed in de smaak gevallen, wat betekent dat we er volgende keer weer bij zijn! 

Delfts blauw beeld als aandenken Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Een historisch moment. De koning die excuses maakt voor het slavernijverleden van Nederland. Op zijn jas zit een speldje van een Kabra masker, een Afrikaans vooroudermasker, met Delfts blauwe decoratie. Ook hebben de koning en koningin een klein beeldje met hetzelfde ontwerp gekregen. Een porseleinen zoutvaatje met het Kabra masker, dat samensmelt met het onderstel van een 17e eeuws Delfts blauwe dekselvaas. Hét aandenken voor het Herdenkingsjaar Slavernijverleden.

Delfts blauwe 3-delige Tulpenvaas bloemmotief Heinen Delfts Blauw

Bloemschikken in een 3-delige tulpenvaas. Hoe werkt dat?

Het schikken van een 3-delige tulpenvaas lijkt wellicht ingewikkelder dan het is. Wij laten zien hoe je hem het mooist presenteert!