Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Maison&Objet 2018 Heinen Delfts Blauw

Heinen Delfts Blauw in Parijs

Geschreven door Martijn Op

Heinen Delfts Blauw zal van 19 t/m 23 januari te vinden zijn in hal 7 van het Parc des Expositions in Parijs. Hier tonen wij 3 nieuwe serviezen, een serie lampen, een serie moderne vazen en een nieuw groot object gemaakt door Richard Hutten.

1,5 jaar geleden kwam het idee om naast de reguliere (souvenir) collectie Delfts blauw, te gaan werken aan meer hedendaagse uitingen in het Delfts blauw. Bij een typisch Nederlands product als Delfts blauw, hoort natuurlijk ook een Nederlandse top designer. Zo vroegen we Richard Hutten om een iconisch object te ontwerpen. Richard Hutten: “Het mooist zijn de opdrachten die ik nog nooit eerder heb uitgevoerd. Want dan kan ik echt onderzoeken en spelen. Het was beslist een gevecht om dit ontwerp te maken. Een gevecht tussen het komen tot een interessant en logisch beeld, technische haalbaarheid, voldoende stabiliteit en eenheid versus diversiteit.”

Imposant, speels, conceptueel baanbrekend. Het Delftsblauwe kunstobject Stapel Blauw dat Richard Hutten ontwierp voor Heinen Delfts Blauw, valt op door het formaat (1,5 meter hoog) én door het uitdagende ontwerp. Het is opgebouwd uit zes losse objecten (die ook afzonderlijk te koop zijn) met elk een eigen vorm, sfeer en verhaal. Samen vormen deze een verbluffend staaltje modern design. 

Als afgeleide van de bolvaas heeft Richard ook nog serie bedacht genaamd: 'Nieuw Blauw'. Deze serie bestaat uit zeven vormen met een doorlopend lijnenspel. Deze serie vazen is reeds te koop op onze webshop.

Om het Delfts blauw weer dichterbij de Nederlanders te brengen zijn we gaan samenwerken met drie designers die elk een eigen servies hebben ontworpen. Het is echt gebruiksgoed met een leuk Delfts blauw detail. De serviezen zijn verkrijgbaar vanaf maart 2018.

Blauw Vouw door Romy Kühne

Blauw Bloesem door Debbie Wijskamp

Blauw Festival door Geke Lensink

Sylvain Tegroeg heeft voor ons een aantal nieuwe vazen ontworpen. Het zijn drie mooie vormen met illustratie van fietsen. Écht Dutch design!

De Blauwe Fiets door Sylvain Tegroeg

Als art director heeft Jacob de Baan Heinen Delfts Blauw geholpen met het opzetten van een nieuwe huisstijl en ons begeleid in het project met alle designers. Zelf heeft Jacob een lamp ontworpen, 'Blu Halo'.


Blu Halo door Jacob de Baan

Heeft u vragen na aanleiding van deze blog, stuur dan een mailtje naar: info@heinendelftsblauw.nl of bel ons op 0341-36 22 04

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Handbeschilderde 3-delige Nature tulpenvaas van Heinen Delfts Blauw met kunst bloemen

Heinen Delfts Blauw in winterpaleis Het Loo

Bezoek het sfeervolle winterpaleis Het Loo. Tot en met 5 januari is Paleis Het Loo omgetoverd tot winterpaleis en Heinen Delfts Blauw heeft speciaal hiervoor een aantal prachtige, handbeschilderde vazen beschikbaar gesteld. Echt een bezoekje waard!

2023: het jaar van Vermeer

Het jaar 2023 is het jaar van Vermeer. Verschillende musea en omroepen besteden extra aandacht aan één van de bekendste kunstschilders uit de Nederlandse geschiedenis. Ook Heinen Delfts Blauw eert deze oud-Hollandse meester met een speciale Vermeer collectie.

Lekker Blauw: culinair winkelcafé vol Delfts blauw!

Proef de wereld van Heinen Delfts Blauw. Naast onze reguliere winkels vol aardewerk en leuke woondecoraties, hebben we nu ook een winkelcafé geopened. Hier kun je genieten van overheerlijk eten én shop je de mooiste items uit onze nieuwe collecties.