Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
De grootste handbeschilderde Delfts blauwe vazen 3 meter hoog ter wereld reizen door Nederland VOC schip Heinen Delfts Blauw

Grootste Delfts blauwe vazen van Nederland onthuld!

Geschreven door Martijn Op

Dit zijn ze dan: de twee grootste Delfts blauwe vazen van Nederland! De twee handbeschilderde vazen van Heinen Delfts Blauw zijn afgelopen weekend onthuld op de International Ceramics Fair in de Chinese porseleinstad Jingdezhen.

De drie meter hoge vazen zijn met de hand gemaakt in de eeuwenoude porseleinstad Jingdezhen, waar vroeger het eerste blauw-op-wit porselein vandaan werd gehaald. Met de VOC-schepen in de Gouden Eeuw werd de kostbare lading naar Nederland gebracht waar het al snel razend populair werd. De ondernemende Nederlanders dachten 'wat zij kunnen, kunnen wij ook' en dit leidde tot de geboorte van het huidige Delfts blauwe porselein wat inmiddels wereldwijd geliefd is.

Elke vaas heeft zijn eigen thema, zo prijkt op de ene vaas een gedetailleerd VOC-schip, terwijl de andere versierd is met een weelderige pauw. Het ontwerp voor de schildering is gemaakt door een meesterschilder van Heinen Delfts Blauw en in China door onze schilder op de vazen aangebracht. Een zenuwslopende klus, want op dit soort porselein kan geen fout gemaakt worden.

Na afloop van de International Ceramics Fair beginnen de twee vazen aan een historische reis naar Nederland, waarmee ze in de voetsporen treden van de eerste ladingen blauw-op-wit porselein aan boord van de VOC-schepen. In Delft wacht hun een warm onthaal, waarna de vazen op verschillende locaties in Nederland te zien zullen zijn.

Heinen Delfts Blauw werkt samen met Museum Prinsenhof en de Gemeente Delft op de International Ceramics Fair in Jingdezhen.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Delfts Blauwe souvenirs gepresenteerd op de souvenirs beurs Amsterdam

Souvenirbeurs 2019

De 65e editie van de Souvenirbeurs vond plaats van zondag 6 tot en met dinsdag 8 januari in de Passenger Terminal in Amsterdam. Een beurs waar bezoekers en vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten en kennis maken met aanbieders van souvenirs en recreatie artikelen. 

Kerstservies voor het kerstdiner

Dek de eettafel deze kerst met een prachtig kerstservies. Het kerstdiner is misschien wel de gezelligste en meest exclusieve maaltijd van het jaar en daar hoort natuurlijk ook een bijpassend kerstservies bij. Zoek je nog losse mokken, dinerborden of schalen om je bestaande kerstservies uit te breiden, dan hebben we ook een mooie serviescollectie voor je.
Delfts blauwe kersthangers en ornamenten in de kerstboom Heinen Delfts Blauw

Een Delfts blauwe kerst!

Maak er een gezellige Delfts blauwe kerst van! Versier de kerstboom met de mooiste Delfts blauwe kerstversiering voor een tijdloze sfeer. Het iconische blauw combineert prachtig met de klassieke kerstkleuren, maar ook met de kersttrends van het moment zoals zachte pasteltinten.