Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Dieren beeldjes voor in huis

Geschreven door Annette O'Shea Op
Vrolijk je interieur op met leuke beeldjes van dieren in Delfts blauw. Het is door de jaren heen heel normaal geworden om een leuk beeldje van een hond, kat of zelfs een dodo neer te zetten als decoratiestuk, maar eigenlijk zit er een diepere betekenis achter deze interieurtrend. Benieuwd wat dat is en welk beeldje van een dier bij jou thuis past? We zetten het voor je op een rijtje!
Delfts blauwe wandborden mix 3 dieren set van 5 aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 32,95
Direct leverbaar
€ 32,95
Direct leverbaar
€ 23,95

Beeldjes van dieren met speciale betekenis

Mens en dier hebben altijd al een speciale connectie met elkaar gehad. Zo zijn er wilde dieren die een belangrijke rol spelen in de vrije natuur en die ons ontzag inboezemen, maar er zijn ook dieren die door de eeuwen heen gewend geraakt zijn aan de mens en bij ons zijn komen wonen. Denk aan de grote verscheidenheid aan honden en katten die heel goed kunnen samenleven met mensen. Het maken van beelden en afbeeldingen van dieren is net zo oud als de mensheid oud is. Op de oudste grottekeningen die gevonden zijn worden dieren afgebeeld, de piramides waren gevuld met beelden van dieren, waarbij vooral een beeld van een kat en een beeld van een mestkever als heilig werden gezien en er is een reden waarom de Amerikaanse Zeearend symbool staat voor de Verenigde Staten. Dieren staan vaak symbool voor vrijheid, onvoorwaardelijke liefde en wijsheid en die overtuiging lijkt los te staan van in welke tijd je leeft. Om die reden worden er al eeuwenlang beeldjes van dieren gemaakt en neergezet. Niet alleen als decoratiestuk of speelgoed voor een jong kind, maar ook als symbool met een diepere betekenis. Die betekenis verschilt wel vaak per land, cultuur en tijd. 

Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 24,95

Beeldjes van honden en katten

Verreweg de meest populaire beeldjes zijn beeldjes van honden en katten. De nummer één huisdieren in Nederland. De verscheidenheid binnen deze categorie beelden is natuurlijk heel groot. Een beeldje van een golden retriever is heel wat anders dan een beeldje van een chihuahua! Veel mensen zetten een beeldje van een hondje in huis neer als aandenken aan hun eigen geliefde hond. Dit is dan een heel realistisch en serieus beeldje van een hondje of van hun kat, maar ook humoristische beeldjes van hondjes en katjes zijn razend populair. Wereldwijd kom je bijvoorbeeld het Japanse kat beeldje tegen. Het kat beeldje staat ook wel bekend als de gelukskat en het is een geliefde talisman vanuit Japan. Het Japanse kat beeldje heet oorspronkelijk 'maneki neko', wat wenkende kat betekent. Je herkent het Japanse kat beeldje dan ook doordat het één of beide pootjes omhoog houdt in de lucht en hier zit vaak een bewegingsmechanisme in verstopt, zodat het Japanse kat beeldje met zijn pootje wenkt. De betekenis van het Japanse kat beeldje verschilt per land. Ook een beeldje van een slapende kat is wereldwijd erg geliefd. Het beeldje van een slapende kat heeft vaak een vertederend uiterlijk en geeft een gevoel van knusse geborgenheid. Iedereen kent wel dat gevoel dat je krijgt wanneer een spinnende kat met gesloten ogen op je schoot ligt. De rust die hiervan uitgaat verspreidt zich door je hele lichaam. Om dit gevoel te vangen zijn de beeldjes van een slapende kat zo ontzettend geliefd.

Mandala collection  in blue and green
Direct leverbaar
€ 23,95
Direct leverbaar
€ 42,95
Direct leverbaar
€ 42,95

Beeldjes van vogels als decoratie

Vogels worden vaak geassocieerd met vrijheid. Wie droomt er nou niet van om soms eens heerlijk en vrij door de lucht te kunnen vliegen als een vogel. Daarnaast worden beeldjes van vogels vaak gekoppeld aan voorspoed en geluk, gezondheid of wijsheid. Kijk maar naar de Amerikaanse Zeearend, hét symbool voor Amerika. Deze vogel leeft hoog in de bergen, omringd door onbeperkte vrijheid en ongerepte natuur. Geen wonder dus dat deze majestueuze vogel symbool staat voor macht, onafhankelijkheid en schoonheid. De Amerikaanse Zeearend wordt daarom vaak gebruikt als model voor beeldjes van vogels. Vogels worden ook vaak gezien als spirituele gidsen. Dit kun je goed terugzien in onze Mandala wandborden collectie. Op deze wandborden staan beeldjes van vogels afgebeeld, waaronder de flamingo die staat voor balans, de papegaai die staat voor welsprekendheid en de toekan die creativiteit stimuleert. Een beeldje van een vogel is ook leuk als kerstornament in de kerstboom. Dit kleine beeldje van een vogel voegt het idee van leven en vrolijkheid toe aan de versierde boom. Wil je een beeldje van een vogel pas echt goed tot zijn recht laten komen, dan zijn de porseleinen wandvogels een schitterende manier om 3d beeldjes van vogels aan je interieur toe te voegen. Of kies juist voor het beeldje van een roofvogel, in de vorm van schitterende wandborden in herfstkleuren. Voor welke vorm beeldje van vogels je ook kiest, ze brengen altijd een gevoel van vrijheid en mogelijkheden met zich mee.

Direct leverbaar
€ 59,95
Direct leverbaar
€ 69,95
Direct leverbaar
€ 24,95

Delfts blauw dodo beeldje

Een wel heel bijzonder beeldje van een vogel is De Blauwe Dodo, ontworpen door Pepijn van den Nieuwendijk voor Heinen Delfts Blauw. Dit beeldje van een dodo is eigenlijk heel aandoenlijk, want de vriendelijke vogel was zo'n makkelijke prooi dat hij uitgestorven is. Pepijn heeft het beeldje van de dodo dan ook met een speciale reden gemaakt.  “De dodo speelt al lange tijd een rol in mijn werk”, vertelt Pepijn over het beeldje. “Het feit dat de mens, met name de Nederlanders in de 17e eeuw, heeft bijgedragen aan het uitsterven van deze schattige vogel geeft mij een schuldgevoel. Dit is mijn manier om iets terug te doen voor de dodo, door hem zo het eeuwige leven te geven." Door zijn tragische lot staat de dodo symbool voor nederigheid, vriendelijkheid en wenst hij iedereen een warm welkom toe. Het beeldje van de dodo is verkrijgbaar in twee verschillende formaten en is een prachtig decoratiestuk voor in huis.

Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 24,95

3D beeldjes van dieren als woondecoratie

Naast speciale betekenissen en emotionele redenen zijn beeldjes van dieren ook gewoon heel leuk om neer te zetten of om op te hangen. De zwaardere 3D beeldjes van dieren kun je neer zetten als decoratiestuk, maar je kunt ze ook een nuttige functie geven zoals bijvoorbeeld een presse-papier. Daarnaast voegen ze karakter en persoonlijkheid toe aan je wooninrichting, waarmee je je huis nóg een persoonlijker tintje geeft. Bij Heinen Delfts Blauw maken we een uitgebreide collectie dieren beeldjes in Delfts blauw. Deze beeldjes van dieren zijn gemaakt van porselein en met de hand beschilderd. De beeldjes van dieren zijn verkrijgbaar in twee groottes; klein en miniatuur. Deze 3D beeldjes van dieren zijn rondom gedecoreerd met herkenbare details in Delfts blauw. Welk dierenbeeldje krijgt een plekje in jouw huis? Ga je voor een 3D beeldje van een hondje of toch liever een Delfts blauw beeldje van een slapende kat of neig je meer naar wilde dieren, zoals een beeldje van een olifant of een Delfts blauwe panda? Neem snel een kijkje in de uitgebreide collectie beeldjes van dieren en geef jouw lievelingsdier een nieuw thuis.

Shop beeldjes van dieren!
Wil jij ook leuke beeldjes van dieren toevoegen aan je interieur, gebruik dan onderstaand keuzemenu om precies te vinden wat je zoekt. Of je nou graag een wandbord met vogels erop wil, een grote vaas waar vissen omheen zwemmen of gewoon een leek beeldje van een hondje zoekt om neer te zetten in de vensterbank, we hebben ze allemaal. Kom je er niet uit in je zoektocht naar beeldjes van dieren, neem dan gerust contact met ons op en dan helpen we je graag om te vinden wat je zoekt.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Heinen Delfts Blauw x The Good Roll

Onze missie is duidelijk: Delfts blauw terug laten keren in alle Nederlandse huishoudens. En ja, dat is inclusief het kleinste kamertje van het huis! Daarom slaat Heinen Delfts Blauw de handen ineen met The Good Roll voor een bijzonder mooi product: Delfts blauwe toiletrollen. 
Losse handbeschilderde onderdelen van de “Stapelvaas” ont door Richard Hutten voor Heinen Delfts Blauwworpen

Delfts blauw nieuw design: Stapel Blauw

Als laatste presenteren wij u Richard Hutten. Hij is een van de meest invloedrijke en succesvolle Nederlandse ontwerpers.

Vrijmarkt op Koningsdag 2024

Welkom op onze gezellige, online vrijmarkt! Het is weer tijd voor de meest kleurrijke feestdag van het jaar: Koningsdag 2024. Omdat wij dol zijn op oer-Hollandse tradities, doen wij dit jaar ook gezellig mee met de kleedjesmarkt. Om heel Nederland te kunnen bereiken spreiden wij ons kleedje uit op de digitale markt. Dus kom lekker snuffelen tussen onze Delfts blauwe koopjes. De ronde prijsjes hebben wij al voor je gemaakt, dus lekker afdingen hoeft niet meer. Vul je winkelmandje maar, voordat een ander het voor je neus weggrist.