Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Eilandhoppen en Delfts blauw shoppen

Geschreven door Annette O'Shea Op
De temperaturen stijgen, het zonnetje schijnt. Na een lange, grauwe winter is niks zo welkom als die heerlijke, lome, zomerse dagen. Er is één plek waar de zon het hele jaar door schijnt: bij onze winkels op de Caribische Eilanden en van hun tropische Delfts blauw collectie word je pas écht vrolijk!

Delfts blauw in tropische sferen

Op de zonovergoten eilanden Curaçao en Bonaire staan twee schitterende winkels van Heinen Delfts Blauw. Op deze Caribische eilanden begeef je je tussen wuivende palmbomen, hagelwitte stranden en bontgekleurde huizen. Dit is ook de plek waar je een tropische Delfts blauw collectie tegenkomt die nergens anders ter wereld verkrijgbaar is. De collectie uit onze winkels in het Caribische gebied is speciaal ontwikkeld voor deze bestemmingen en weet op speelse wijze het traditionele Delfts blauw te combineren met uitbundige, tropische decoraties en kleuren. Deze unieke items zijn ook niet verkrijgbaar in onze winkels in Nederland of in onze online webshop. Zo blijft deze zonnige collectie een uniek aandenken aan je verblijf op de tropische eilanden.

De reis van Delfts blauw aardewerk

Hoe komt zo'n oer-Hollands product nou helemaal in het Caribisch gebied terecht, vraag je je misschien af. Delfts blauw is namelijk al eeuwenlang een echte wereldreiziger. Het originele blauw-op-wit porselein heeft ruim vierhonderd jaar geleden eerst zijn weg gevonden vanuit de keizerlijke porseleinsteden in China, over woeste zeeën, helemaal naar Nederland. Tijdens de maandenlange reis van Azië naar Nederland maakten de handelsschepen hier en daar weleens een tussenstop, zoals op het eiland Mauritius waar Delfts blauw kennismaakte met de dodo, en sommige scheepsladingen porselein kwamen terecht op de bodem van de oceaan of spoelden ergens anders in stukken aan. Al met al gevaarlijke reizen voor dat kwetsbare blauw-witte aardewerk, dus besloten slimme handelaren uit Delft om zelf maar een paar aardewerkfabrieken op te zetten.

Vanaf de Nederlandse handelsstad aan het water, kon het populaire Delfts blauwe aardewerk gemakkelijk naar de rest van het land, en de wereld, verscheept worden. Nederlandse immigranten namen hun waardevolle Delfts blauw bezittingen met zich mee naar hun nieuwe thuislanden en langzaam maar gestaag raakte het aardewerk overal geliefd en bekend. Inmiddels reist ons Delfts blauw over land, ter zee en door de lucht naar alle uithoeken van de wereld. Het spreidt zich uit als een Delfts blauwe vlek over de hele aardbol.

Tropisch en kleurrijk Delfts blauw

De Caribische collectie van Heinen Delfts Blauw mengt de herkenbare elementen van traditioneel Delfts blauw aardewerk, met de lokale natuur en cultuur van de eilanden. Zo hebben we in Nederland een rijtje Delfts blauwe grachtenpandjes in de winkels staan, maar in de winkels op Curaçao en Bonaire staan huisjes met decoratieve gevels in de meest uitbundige kleuren. En terwijl Nederland bekendstaat om zijn vele hordes fietsen die door de stad razen, hier zijn het vooral groepjes flamingo's die de stranden opzoeken. De fietsen op de fietsvazen van Sylvain Tegroeg zijn daarom in de Caribische collectie vervangen voor exotische flamingo's! Op de Delfts blauwe kerstballen prijken gekko's, aan de sieraden bungelen leuke schelpen en de kommetjes en schaaltjes in de vorm van bolle visjes heb je in Nederland nog nooit eerder gezien. Dus ga jij binnenkort lekker hier eilandhoppen, benut dan je kans om onze unieke, tropische collectie te shoppen.

Bezoek Caribisch Heinen Delfts Blauw

Bezoek onze winkels in het Caribische gebied met een unieke tropische collectie Delfts blauw aardewerk. Onze winkels vind je hier:

  • Rif Fort 409, Willemstad op Curaçao 
  • Kaya Grandi 30 – Unit 3 Kralendijk op Bonaire. Bonbini! 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Het is weer tijd voor tulpen!

Haal je mooiste tulpenvaas tevoorschijn, ren naar de bloemist en zet een verse bos tulpen op tafel! Hier laten we de mooiste bloemschikkingen in de meest iconische tulpenvazen aan je zien, zodat je gemakkelijk thuis je eigen Keukenhof-momentje kunt creëren.

Shop de leukste kerstcadeaus!

Kerst is de tijd van het jaar geworden waarin we aandacht geven aan de mensen van wie we houden. We willen samen zijn, samen eten, samen genieten en samen kerstcadeaus uitpakken. Ontdek met welk kerstcadeau jij jouw geliefde dit jaar kunt verrassen!
Gedekte tafel met Blauw Bloesem Blauw servies ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw

Blauw Bloesem servies krijgt uitbreiding!

Het populaire Blauw Bloesem servies van Heinen Delfts Blauw krijgt er nieuwe producten bij! De nieuwe schaaltjes, borden en mokken passen kwa buitenkant perfect bij het bestaande Blauw Bloesem servies, maar de binnenkant is verrijkt met een prachtig diepblauw glazuur.