Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

De top 10 best verkochte Delfts blauwe producten

Geschreven door Annette O'Shea Op

Een top 10 van onze best verkochte Delfts blauwe producten. Met een voortdurend groeiende collectie Delfts blauw aardewerk, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarom komt deze top 10 je te hulp en ontdek je de favoriete items van andere Delfts blauw liefhebbers!

1. Ontbijtbordje Sharing Moments - Nhaan

Nhaan blijft jullie favoriet! De teckel is de schaduw van tv-persoonlijkheid Janny van der Heijden en is hard op weg om de bekendste hond van Nederland te worden. Deze diva op vier pootjes verovert in een rap tempo de harten van velen Nederlanders. Naast een eigen Instagram-account, covershoots voor magazines en tv-rolletjes heeft Nhaan ook een eigen Delfts blauw servies. Het ontbijtbordje van Nhaan staat met stipt op nummer 1!

2. Mok met oor - Blauw Bloesem

Net binnengekomen, maar hij vliegt de winkels uit! Deze fijne mok met een oortje komt uit onze Blauw Bloesem collectie. Het meest opvallende aan de mok is de karakteristieke rand, die doet denken aan oud aardewerk. Dit randje wordt met de hand vormgegeven en laat de charme van de oude ambachten zien. Het stevige porselein zorgt ervoor dat je drank langer warm blijft en dankzij het oortje ligt de mok fijn in de hand. 

3. Mok met oor - Blauw Vouw

Onze mokken zijn razend populair op het moment, want op de derde plek staat nóg een mok met een oortje. Dit is de nieuwste koffiekop uit de Blauw Vouw collectie die opvalt door de vouwen in het porselein. Deze collectie is ontworpen ter ere van de keramische geschiedenis die China en Nederland met elkaar delen. De Aziatische vouwkunst Origami en Nederlands Delfts blauw komen samen in dit bijzondere servies. 

4. Ontbijtbord Sharing Moments - Aapjes

Er is behoefte aan meer vrolijkheid aan de ontbijttafel, want op de vierde plek staat een heel gezellig ontbijtbord! Het ontbijtbordje komt uit de Sharing Moments - Aapjes collectie van Janny van der Heijden. De bungelende aapjes die spelen tussen de takken, worden al honderden jaren op Delfts blauw porselein afgebeeld. "Aperij is het uithalen van ridicule streken en het nabootsen van menselijk gedrag", legt Janny van der Heijden uit over haar collectie. "We brengen deze luchtige grappenmakers graag terug aan tafel."

5. Koffiemok Sharing Moments - Aapjes

We gaan nog even verder met de gezelligheid aan de ontbijttafel, want er staan nog meer ondeugende aapjes in de top 10! Op de vijfde plek staat onze koffiemok uit de Sharing Moments - Aapjes collectie van janny van der Heijden. Een fijne porseleinen koffiekop met oortje, gedecoreerd met Delfts blauwe "aperij". Zo begin je de dag met een lekker geurende kop koffie en een glimlach.  

Mok met tulpen en een goud oor

6. Mok Tulp Goud

Deze tijdloze klassieker staat op nummer zes van onze top 10 populairste Delfts blauwe producten. Deze porseleinen mok heeft een gouden oortje en is rondom gedecoreerd met weelderige tulpen. Een traditioneel thema op Delfts blauw aardewerk, maar dankzij de vloeiende lijnen heeft de mok ook een frisse, moderne uitstraling. 

7. Wandbord IJsvogel

Deze schitterende ijsvogel op een wandbord staat op plek nummer zeven in de top 10. We snappen wel waarom! De kobaltblauwe veren vloeien over in de warm oranje borstveertjes, die zo kenmerkend zijn voor dit zeldzame vogeltje. De achtergrond bestaat uit subtiele Delfts blauwe decoratie, waardoor de vogel nog beter opvalt. Een prachtige decoratie voor aan de muur.

8. Oorbellen Delfts blauw Barones

Ook Delfts blauwe sieraden zijn in trek. Met name deze oorbellen met handbeschilderde Delfts blauwe kralen van keramiek! Op de achtste plek in onze top 10 staan de oorbellen 'Barones' die de statige sfeer van Nederland uit de Gouden Eeuw ademen. Een tijd waarin Delftse plateelbakkerijen uit de grond schieten en de Nederlandse adel zich graag rijkelijk uitdost.

Kerstbal Bosvogels met kerstmuts

9. Kerstbal Bosvogels Kerstmuts

Aangezien het officieel nog zomer is, mogen we het k-woord eigenlijk nog niet laten vallen. Dus we fluisteren hem even. Kerst. Want ja, de eerste kerstartikelen worden al besteld, en flink ook! Met name deze keramieken kerstbal met bosvogels erop, is op de negende plek de top 10 binnengeslopen. Speciaal voor de gelegenheid hebben de vrolijke bosvogeltjes hun kerstmuts opgezet. Met een beetje verbeelding kun je ze Jingle Bells horen fluiten.

10. Wandvogels

Deze nieuwkomers vliegen meteen de top 10 binnen! Tijdens de Art Deco hoogtijdagen in Parijs ontstonden de eerste geometrische vogels voor aan de muur, maar Heinen Delfts Blauw heeft het ei opnieuw uitgevonden en de artistieke wandvogels weer tot leven gebracht. Deze nieuwe generatie wandvogels zijn helemaal in trek dankzij hun sierlijke Delfts blauwe decoraties waar ze graag mee pronken. 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Stapelgekte!

Pick it. Mix it. Stack it! Laat je creativiteit de vrije loop met de nieuwe Stapelgekte collectie van Heinen Delfts Blauw. Vanaf nu ben jij degene die jouw favoriete driedelige tulpenvaas samenstelt. De traditionele tulpenvaas is helemaal uit elkaar gehaald en omgezet in losse onderdelen die stapelbaar zijn. Met alle losse onderdelen uit de collectie zijn er meer dan vijfduizend verschillende combinaties mogelijk. Laat de Stapelgekte maar losbarsten!
Delfts blauwe fietsvazen met droogbloemen ontworpen door Sylvain Tegroeg voor Heinen Delftsblauw

Delfts blauw nieuw design: De Blauwe Fiets

Heinen Delfts Blauw maakt werk van nieuwe tradities. In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam. Het resultaat: unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. Bijzondere sieraden in elk interieur. Deze week is Sylvain Tegroeg aan de beurt. Hij ontwierp voor ons drie vazen, genaamd: 'De Blauwe Fiets'.

Delen van de handbeschilderde “stapelbaar” ontworpen door Richard Hutten voor Heinen Delfts Blauw gepresenteerd op meesterlijk

Meesterlijk 2018

Het eerste weekend van december zijn we feestelijk van start gegaan! Het was namelijk tijd voor de tiende editie van MEESTERLIJK. Hét event voor design en ambacht.