Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Wandcirkel Het Puttertje 60 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw

De intrigerende geschiedenis van het wandbord met het Puttertje

Geschreven door Martijn Op

Het Puttertje is een van de meest populaire producten bij Heinen Delfts Blauw. In dit artikel willen we dan ook graag de schijnwerpers richten op een van onze meest geliefde kunstwerken: het wandbord met het Puttertje. Dit verfijnde stuk aardewerk is een eerbetoon aan zowel de rijke geschiedenis van Delfts blauw als de prachtige wereld van de natuur. Leer meer over de symboliek en artistieke vaardigheden die erachter schuilgaan en laat je meenemen in onze wereld.

De geschiedenis van het wandbord met het Puttertje

Het wandbord met het Puttertje heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de bloeiperiode van Delfts blauw in de Gouden Eeuw. Tijdens deze periode diende het wandbord niet alleen als een decoratief object, maar ook als een symbool van welvaart en rijkdom. Door de eeuwen heen heeft het ontwerp van het Puttertje zich ontwikkeld, waarbij verschillende artistieke stijlen en trends werden weerspiegeld. Het wandbord met het Puttertje is uitgegroeid tot een cultureel icoon en een waardevol erfgoed dat wordt gekoesterd door musea en verzamelaars over de hele wereld. Het blijft een tijdloos product dat ons verbindt met de rijke traditie van Delfts Blauw. Tegenwoordig is het een van de meest verkochte producten bij ons en daar zijn we trots op! 

Direct leverbaar
€ 23,95
Direct leverbaar
€ 139,-
Direct leverbaar
€ 13,95
Direct leverbaar
€ 32,95
Direct leverbaar
€ 139,-

De evolutie van het wandbord met het Puttertje

De evolutie van het wandbord met het Puttertje is een boeiende reis door de tijd. Vanaf de vroege ontwerpen in de Gouden Eeuw tot de moderne interpretaties van vandaag, heeft het Puttertje steeds nieuwe vormen aangenomen. In de loop der eeuwen zijn er veranderingen opgetreden in het ontwerp en de stijl, die werden beïnvloed door kunststromingen en maatschappelijke veranderingen. Van de gedetailleerde en traditionele afbeeldingen tot meer abstracte en eigentijdse varianten, het wandbord met het Puttertje blijft zich aanpassen aan de smaak en esthetiek van elke tijd. Toch behoudt het altijd zijn essentie: de schoonheid en charme van dit geliefde vogelmotief.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Heinen Delfts Blauw winkel Muntplein Amsterdam

Zelf schilderen in de Munt!

Vanaf heden is het niet alleen meer mogelijk om in de Delfts blauw fabriek in Delft aan de slag te gaan… Maar ook op onze unieke locatie in de Munt in Amsterdam!

Handbeschilderde 3-delige Nature tulpenvaas van Heinen Delfts Blauw met kunst bloemen

Heinen Delfts Blauw in winterpaleis Het Loo

Bezoek het sfeervolle winterpaleis Het Loo. Tot en met 5 januari is Paleis Het Loo omgetoverd tot winterpaleis en Heinen Delfts Blauw heeft speciaal hiervoor een aantal prachtige, handbeschilderde vazen beschikbaar gesteld. Echt een bezoekje waard!

Wandborden aan de muur Bloemen stilleven, Vlinders, Melkmeisje Heinen Delfts Blauw

Wandborden aan de muur

Laat de creativiteit maar stromen met deze nieuwste trend op het gebied van muurdecoratie. Rechthoekige schilderijen maken plaats voor ronde wandborden en daarmee verdwijnen ook alle strakke lijnen, vaste kaders en begrenzingen. Voor je ligt een eindeloze mogelijkheid om te decoreren en te combineren. Wij laten je zien hoe je dat doet!