Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Wandcirkel Het Puttertje 60 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw

De intrigerende geschiedenis van het wandbord met het Puttertje

Geschreven door Martijn Op

Het Puttertje is een van de meest populaire producten bij Heinen Delfts Blauw. In dit artikel willen we dan ook graag de schijnwerpers richten op een van onze meest geliefde kunstwerken: het wandbord met het Puttertje. Dit verfijnde stuk aardewerk is een eerbetoon aan zowel de rijke geschiedenis van Delfts blauw als de prachtige wereld van de natuur. Leer meer over de symboliek en artistieke vaardigheden die erachter schuilgaan en laat je meenemen in onze wereld.

De geschiedenis van het wandbord met het Puttertje

Het wandbord met het Puttertje heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de bloeiperiode van Delfts blauw in de Gouden Eeuw. Tijdens deze periode diende het wandbord niet alleen als een decoratief object, maar ook als een symbool van welvaart en rijkdom. Door de eeuwen heen heeft het ontwerp van het Puttertje zich ontwikkeld, waarbij verschillende artistieke stijlen en trends werden weerspiegeld. Het wandbord met het Puttertje is uitgegroeid tot een cultureel icoon en een waardevol erfgoed dat wordt gekoesterd door musea en verzamelaars over de hele wereld. Het blijft een tijdloos product dat ons verbindt met de rijke traditie van Delfts Blauw. Tegenwoordig is het een van de meest verkochte producten bij ons en daar zijn we trots op! 

Direct leverbaar
€ 23,95
Direct leverbaar
€ 139,-
Direct leverbaar
€ 13,95
Direct leverbaar
€ 32,95
Direct leverbaar
€ 139,-

De evolutie van het wandbord met het Puttertje

De evolutie van het wandbord met het Puttertje is een boeiende reis door de tijd. Vanaf de vroege ontwerpen in de Gouden Eeuw tot de moderne interpretaties van vandaag, heeft het Puttertje steeds nieuwe vormen aangenomen. In de loop der eeuwen zijn er veranderingen opgetreden in het ontwerp en de stijl, die werden beïnvloed door kunststromingen en maatschappelijke veranderingen. Van de gedetailleerde en traditionele afbeeldingen tot meer abstracte en eigentijdse varianten, het wandbord met het Puttertje blijft zich aanpassen aan de smaak en esthetiek van elke tijd. Toch behoudt het altijd zijn essentie: de schoonheid en charme van dit geliefde vogelmotief.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Handbeschilderd Spakenburgse dame Ootje Delfts blauw Spakenburg klederdracht tradities

Ontmoet ons Spakenburgse Ootje!

Het vissersdorp Spakenburg en Heinen Delfts Blauw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Die voortdurende relatie leidde tot de geboorte van een bijzonder Delfts blauw dametje, namelijk ons Spakenburgse Ootje!

Mandala wandborden collectie in zomerse kleuren

Interieurtrend: Wandborden

In Hollywood doen ze het opeens massaal: aardewerken wandborden aan de muur als decoratie! Deze interieurtrend van 2022 is van oorsprong hartstikke Nederlands, want wie heeft de Delfts blauwe wandborden nou niet bij grootouders aan de muur zien hangen. Bij Heinen Delfts Blauw weten we als geen ander hoe we de mooiste wandborden maken en onze nieuwe collecties passen thuis in elk trendy interieur van nu!
Delfts blauw wandbord Gouden Eeuw bloemen van Heinen Delfts Blauw m405

Het Jaar van de Gouden Eeuw

Onze collectie 'De Gouden Eeuw' is een romantische verwijzing naar de Gouden Eeuw, met prachtige prints die ook terug te zien zijn in het Rijksmuseum.