Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Iconische buste vaas Meisje met de parel

Geschreven door Annette O'Shea Op
Het Meisje met de parel stapt uit haar schilderij en neemt driedimensionale vormen aan. Ze heeft geen zin meer om zich altijd maar van haar beste kant te laten zien, maar wil benadrukken dat ze vele kanten heeft. Net als elk ander mens. Niet langer een plat schilderij, maar een vaas in de vorm van een buste die diepgang heeft en van alle kanten bewonderd kan worden.
Niet leverbaar
€ 69,95
Direct leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 39,95
Een vaas in de vorm van het meisje met de Parel.  Bloemen kunnen in de openingen bovenop het hoofd worden gestoken.  Haar omslagdoek is gedecoreerd met Delfts blauwe bloemen.

Vaas Meisje met de parel

Het schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer is een tronie, een portret van een naamloos model, uit 1665-1667. De fascinerende blik van het meisje op het schilderij weet al eeuwenlang mensen te fascineren en trekt bewonderaars vanuit de hele wereld naar zich toe. Tot nu toe was zij altijd als een tweedimensionaal gezicht te zien, maar speciaal voor deze buste vaas wilden we haar letterlijk meer diepte geven. Onze meesterschilders en keramisch-technici hebben met veel precisie gewerkt om dit wereldberoemde schilderij om te zetten naar een 3D-vorm. Dankzij deze buste vaas is het Meisje met de parel nu vanaf alle kanten te zien. Een gezicht met aantrekkingskracht waar je ogen automatisch naar toe getrokken worden. Wanneer je de buste vaas vult met een boeket, draagt zij als het ware een kroon van bloemen op haar hoofd. 

Meisje met de parel woondecoraties

Het Meisje met de parel is al langer een geliefd onderwerp in onze collectie woondecoraties. Zo combineert deze buste vaas prachtig met Meisje met de parel wandborden, mokken of andere vormen en maten vazen. We hebben het Meisje met de parel in Delfts blauw, maar we hebben ook woonaccessoires gemaakt waarop het Meisje met de parel omringd wordt door weelderige pastelkleurige bloemen. Ook prijkt haar portret op een schitterende driedelige tulpenvaas en een cilindervormige vaas waarbij het schilderij rondom de vaas loopt, zodat vanaf elke kant een ander deel van het portret uitgelicht wordt.

Direct leverbaar
€ 139,-
Direct leverbaar
€ 13,95
Direct leverbaar
€ 42,95
Direct leverbaar
€ 23,95
Direct leverbaar
€ 9,95
Niet leverbaar
€ 9,95

Het iconische Meisje met de parel

Het wereldberoemde schilderij van Johannes Vermeer is uitgegroeid tot een waar icoon. Er zijn films en zelfs romans over verschenen en kunstliefhebbers raken niet uitgepraat over het portret. Ook onze meesterschilders weten als geen ander hoe fascinerend dit schilderij is en zij hebben hun best gedaan om het originele schilderij eer aan te doen op onze woondecoraties. Het schilderij is zo'n icoon geworden vanwege het schitterende spel van licht en schaduw, de aangrijpende blik in de ogen van het meisje en de opvallend grote, dure parel die aan haar oor hangt. Al eeuwenlang wordt er gespeculeerd wie zij was, waar de oorbel symbool voor staat en wat de boodschap van Vermeer kon zijn. Met deze buste vaas van het Meisje met de parel, inclusief haar parelachtige oorbellen, kun je het gezicht van dichtbij bewonderen en eindeloos wegmijmeren bij het mysterie van wie zij was.

Eenvoudig bloemschikken in de buste vaas

Bij zo'n kunstzinnige buste vaas van het Meisje met de parel hoort natuurlijk ook een schilderachtig mooi boeket bloemen. Bloemschikken in deze buste vaas hebben we daarom zo eenvoudig mogelijk gemaakt, door in haar hoofdtooi kleinere openingen te maken waarin de bloemstelen gestoken kunnen worden. Zo zakken de bloemen niet naar de zijkant, maar blijven ze mooi rechtop staan. Bloemschikken wordt hierdoor kinderspel en je hebt in een handomdraai een prachtig gevulde bos bloemen op tafel gezet. De oud-Hollandse meesters zouden direct geïnspireerd raken door zo'n schitterend stilleven.

Meisje met de parel
Bewonder al onze producten met het Meisje met de parel van Johannes Vermeer.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Delfts blauwe borden meisje met de parel en molen, fiets vazen, kussenhoezen,3 -delige  tulpenvazen van Heinen Delfts Blauw gepresenteerd op trendz

Beurs TrendZ een groot succes

De living & lifestyle beurs Trendz is weer achter de rug en het was een groot succes. Onze Delfts blauwe producten zijn goed in de smaak gevallen, wat betekent dat we er volgende keer weer bij zijn! 

Heinen Delfts Blauw x The Good Roll

Onze missie is duidelijk: Delfts blauw terug laten keren in alle Nederlandse huishoudens. En ja, dat is inclusief het kleinste kamertje van het huis! Daarom slaat Heinen Delfts Blauw de handen ineen met The Good Roll voor een bijzonder mooi product: Delfts blauwe toiletrollen. 

De top 10 populairste Delfts blauwe producten!

Moderne variaties op het traditionele Delfts blauw worden steeds populairder. Een vleugje oud-Hollandse glamour, met details van moderne technieken komen samen in een vernuftige handarbeid. Dit is een top 10 van de meest populaire Delfts blauwe producten, volgens jullie!