Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Bloemschikken tips voor grote vazen

Geschreven door Annette O'Shea Op

Ben je helemaal enthousiast over je gloednieuwe, eye-catcher vaas, maar dan merk je dat je bosje tulpen er heel zielig in verdwijnt. Een grote vaas vraagt om een andere manier van bloemschikken. We hebben de leukste huis-, tuin- en keukentips van professionals in de bloemenindustrie en van de gewone creatievelingen voor je verzameld zodat je zelf onze grootste en mooiste bloemenvazen kunt vullen met een schitterend boeket.

1. Aluminiumfolie

De eerste tip is aluminiumfolie. Maak een niet al te harde bal van een prop aluminiumfolie en stop deze op de bodem van je grote bloemenvaas. Vul de vaas vervolgens met water en steek de bloemstelen één voor één in de vaas. De langere takken steek je tussen of langs de aluminiumfolie prop, de bloemen met kortere stelen laat je rusten op het aluminium zodat ze niet verder naar beneden zakken. 

2. Glazen steentjes

In plaats van aluminiumfolie kun je ook glazen steentjes gebruiken om de grote vaas wat op te vullen. Vul de vaas voorzichtig met de glazen kiezelsteentjes, vul hem vervolgens met water en steek voorzichtig de bloemstelen ertussen. De glazen steentjes maken de vaas zwaarder waardoor deze extra stevig op tafel staat en ze zijn ook ideaal als je droogbloemen of zijden nepbloemen wil gebruiken.
Direct leverbaar
€ 34,95
Direct leverbaar
€ 79,95
Direct leverbaar
€ 99,95

3. Doorzichtig plakband

Hebben de bloemstelen wel de juiste lengte voor je grote handbeschilderde vaas, maar is de opening van de vaas zo wijd dat de bloemen niet mooi verdeeld blijven staan? Pak dan een rolletje helder plakband en knip verschillende strookjes af. Plak de strookjes plakband in rijen naast elkaar en over elkaar heen zodat een raster met kleine vierkantjes ontstaat. Plak de plakband voorzichtig aan de rand van de grote vaas vast. Nu kun je de bloemen mooi verdelen over de kleine vierkantjes en blijven ze keurig op hun plek staan.
Blauw Bloesem vazen groot en klein met droogbloemen ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw

4. Steekschuim

Steekschuim wordt regelmatig door bloemisten gebruikt om een creatie van bloemen op z'n plek te houden. Snijd een blok steekschuim op maat zodat hij in je grote bloemenvaas past, bedek de onderkant en de zijkanten van het steekschuim met folie of plastic en leg het op de bodem van je vaas. Vul de vaas met water en steek vervolgens je bloemen erin. Zo krijgen ook de bloemen met een kortere steel genoeg steun om hun kopje boven de vaas uit te steken.
Niet leverbaar
€ 849,-
Direct leverbaar
€ 245,-
Direct leverbaar
€ 499,-
Handbeschilderde Vaas groot bloemmotief blauw met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

5. Kruistechniek

De kruistechniek is een fijne manier van bloemschikken wanneer je vooral veel bloemen of takken gebruikt met lange stelen, ideaal dus voor een hoge vaas. Begin met de grootste steel die je hebt en plaats deze schuin tegen de bodem van de vaas. Doe dit daarna in spiegelbeeld met een volgende steel. Draai de vaas een kwartslag en herhaal het patroon met nog twee bloemstelen of takken. Herhaal dit net zo lang tot al je bloemen in de vaas zitten en er een mooi frame van bloemen ontstaat. De stelen hebben op deze manier niet alleen steun aan de rand van de vaas, maar ook aan elkaar.

Handbeschilderde Tulpenvaas met bloemmotief blauw met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

6. Kies grote bloemen

Kijk eens naar grotere bloemen nu je een grote vaas hebt staan. Zonnebloemen en lelies zijn de bekendste en meest gekozen grote bloemen voor in grote vazen, maar bij een goede bloemist kun je ook andere grote bloemen vinden. Amaryllis, bloesemtakken en allium zijn ook schitterende opties om mee te bloemschikken in een grote vaas. Wissel de bloemen met lange stelen af met groot bladgroen om ook de onderste laag van het boeket mooi te vullen. Kom je er zelf niet uit? Neem je grote vaas dan mee naar de bloemist en vraag hen om er een mooi boeket voor je in te zetten. 
Eenvoudig bloemen schikken
Wil je graag een ware bloemenzee op tafel zetten, maar vind je een grote vaas te uitdagend om mee te werken? Kies dan voor een driedelige tulpenvaas. De grote vaas heeft drie verschillende lagen die elk hun eigen waterreservoir hebben. Dankzij de verschillende tuitjes wordt bloemschikken heel eenvoudig. verdeel de kleinere bloemen over het hoogste gedeelte en zet de zwaardere bloemen onderin. En klaar is je zuil van bloemen! Met onze Stapelgekte collectie kun je zelfs je driedelige tulpenvaas helemaal zelf samenstellen op kleur en patroon.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Delfts blauwe miniatuur diertjes konijn,tekkel,vis,zwaan.olifant,husky,muis,stokstaartje van Heinen Delfts Blauw

Dierendag: ontmoet onze leuke miniatuurdieren!

Speciaal voor dierendag zetten we de miniatuurdieren van Heinen Delfts Blauw in het zonnetje! Leuke diertjes uit alle hoeken van de wereld in een Delfts blauw kleurtje, zoals olifantjes, kangeroes, katjes, kikkertjes en zelfs stokstaartjes. Schattig om te zien en met een handbeschilderd detail. Spaar ze allemaal!

Nieuwe uitbreiding voor collectie Nhaan

Zorg dat je een servetje onder je kin houdt, want van deze nieuwe producten ga je gegarandeerd kwijlen! De allerschattigste Delfts blauw collectie van Nederland wordt namelijk uitgebreid met prachtig, nieuw serviesgoed. Het aandoenlijke hondje Nhaan, de trouwe viervoeter van Janny van der Heijden, speelt de hoofdrol op dit Delfts blauwe servies. Vrolijk, speels en een schattigheidsfactor waar je geen nee tegen kunt zeggen.
Delfts blauwe “Atlas” ontworpen door Jacob de Baan voor Heinen Delfts Blauw

Atlas

Jacob de Baan heeft voor Heinen Delfts Blauw een interpretatie van Atlas gemaakt. Jacob werd geïnspireerd door Atlas en hij vraagt zich af of Atlas alle klokken om zich heen hoort luiden. Atlas doet zijn werk zonder te klagen, maar misschien is hij moe en lijdt hij onder de zware last die hij draagt?