Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!
Delfts blauwe fietsvazen met droogbloemen ontworpen door Sylvain Tegroeg voor Heinen Delftsblauw

Delfts blauw nieuw design: De Blauwe Fiets

Geschreven door Martijn Op

“Delftsblauwe vazen die het verhaal van fietsen vertellen”

Sylvain Tegroeg, ontwerper van De Blauwe Fiets:

Ontwerper Sylvain Tegroeg, ontwerper van de Fiets vazen voor Heinen Delfts Blauw

Niet alleen Delfts Blauw is oer-Hollands, dat geldt natuurlijk ook voor de fiets. Vooral in de ogen van buitenlandse bezoekers. Het inspireerde de Franse ontwerper Sylvain Tegroeg tot de vazenserie De Blauwe Fiets. Frisse en moderne objecten die de Delftsblauwe traditie in ere houden.

Delfts blauwe fietsvazen met droogbloemen ontworpen door Sylvain Tegroeg voor Heinen Delftsblauw
Sylvain Tegroeg is een Fransman die woont en werkt in Amsterdam. Hij is een multidisciplinair ontwerper die zich toelegt op zowel productontwerp als illustraties. Beide specialismen komen samen in de vazenserie De Blauwe Fiets. “Met deze vazen wilde ik iets nieuws toevoegen aan de collectie van Heinen Delfts Blauw. Mijn idee was om het Delfts Blauw naar deze tijd te brengen en toch ook de traditie in ere houden, qua kleurstellingen en wat betreft het ambachtelijke maakproces.”

De Blauwe Fiets nr.2

Niet alleen Delfts blauw is oer-Hollands, dat geldt natuurlijk ook voor de fiets. Vooral in de ogen van buitenlandse bezoekers. Het inspireerde de Franse ontwerper Sylvain Tegroeg tot de vazenserie De Blauwe Fiets. Frisse en moderne objecten die de Delftsblauwe traditie in ere houden.
Direct leverbaar
Bekijk product

Logische eenheid

In 3D ontwierp Sylvain aanvankelijk vijf vaasvormen. In overleg met Heinen Delfts Blauw viel de keuze op een collectie van drie vazen van elk 21 centimeter hoog. Je kunt de vazen natuurlijk los kopen, maar gedrieën vormen ze een logische eenheid. “In samenwerking met de technici van Heinen Delfts Blauw dachten we na over de technische maakbaarheid en ontwikkelden we de prototypes. Vanaf dat moment kon ik gaan nadenken over de illustraties.”

Delfts blauwe fietsvazen groot en klein ontworpen door Sylvain Tegroeg voor Heinen Delfts Blauw

Fietsen

Al gauw kwam Sylvain op het idee om aan de slag te gaan met de fiets. Als symbool voor Nederland, en met name als symbool voor zijn woonplaats Amsterdam. “Iedere toerist verbaast zich immers over het enorme aantal fietsen. Dat is echt iets dat hen bijblijft. Ik koos voor een schetsmatige illustratievorm, omdat dat de vazen een frisse en moderne uitstraling geeft. En dat sluit weer aan bij de nieuwe weg die Heinen Delfts Blauw is ingeslagen. Namelijk: het creëren van nieuwe tradities.” 

Objecten met een verhaal

Sylvain is blij met het resultaat. “Ik houd van objecten met een verhaal. De combinatie van de Delftsblauwe vazen en de illustraties van de fietsen is een goede combinatie gebleken van stijl, functionaliteit en storytelling over Amsterdam. Ik verwacht dat dit veel mensen aanspreekt.”

Sylvain Tegroeg studeerde in 2013 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Sindsdien werkt hij er als multidisciplinair ontwerper, zowel autonoom als in opdracht. Tegroeg is vooral bekend om zijn gedetailleerde illustraties en landschappen en zijn focus op productdesign en grafisch design.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Koninklijk bezoek bij Heinen Delfts Blauw

De ambassadeurs van Stichting Lymph&Co volgden een workshop Delfts blauw schilderen op het hoofdkantoor van Heinen Delfts Blauw in Putten. Schaatsicoon Marianne Timmer, prinses Annette van Oranje, prinses Aimée van Oranje, Monique des Bouvrie en Marie-Jose Helle-Willemsen van Stichting Lymph&Co schilderden geheel naar eigen ontwerp Delfts blauwe wandborden die voor de stichting geveild gaan worden.

Leuke cadeaus voor Moederdag!

Moederdag komt eraan! Dat betekent dat het weer tijd is om eens even extra lief te zijn voor al die moeders en oma's, die altijd voor je klaarstaan. We hebben alvast de mooiste cadeautjes voor Moederdag voor je klaargezet.
Drie handgeschilderde wandborden met boerderijdieren.

Nieuw: wandborden met dierportretten

Bijna iedereen heeft wel een huisdier. Van konijnen tot honden, katten en koeien. Op deze nieuwe reeks wandborden hebben we bijzondere dierportretten geschilderd. Fleur de muur op met deze gezellige dieren!