Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Zo creëer je het Bridgerton interieur

Geschreven door Annette O'Shea Op

Dearest gentle reader...,

Het is met groot plezier dat ik jullie kan meedelen dat de ogenstrelende collectie van het familiebedrijf Heinen Delfts Blauw, nu ook beschikbaar is voor de rest van de ton. 

Bereid jezelf voor op de kennismaking met de nieuwste woondecoraties die onze high society doen watertanden en harten doen versnellen. Een collectie die onze aandacht opeist: de pronkwaardige woondecoraties van één van de grootste Delfts blauw producenten in de wereld. Terwijl deze stralende producten hun debuut maken, worden zij omringd door fluisteringen en verwonderingen over het sublieme ambacht dat deze fascinerende collectie tot stand heeft laten komen. Eén ding is zeker: wie géén Heinen woondecoratie in zijn landhuis heeft staan this season, wordt daar zeker op aangekeken door de rest van de ton.

Deze schrijver kan het niet helpen om zich af te vragen voor wie één tulpenvaas in het bijzonder is ontworpen en waarom die eenzame, zoemende bij zo'n prominente plek heeft gekregen. Geloof mij, als er een geheim achter verscholen zit, lees je het hier als eerste.

Yours truly,

Lady Whistledown.

Direct leverbaar
€ 345,-
Direct leverbaar
€ 849,-
Direct leverbaar
€ 1.149,-

Decoreer je huis in de Bridgerton interieurstijl

We zitten massaal zwijmelend voor de tv nu het nieuwste seizoen van Bridgerton is gelanceerd. Natuurlijk voor de heerlijk, romantische verhaallijnen, maar ook vanwege de schitterende kleding en de statige interieurs die ons omringen met warmte, luxe en comfort. Het Londense Regency tijdperk staat bekend om zijn weelderige en verfijnde meubilair, extravagante en decadente stoffen en patronen en de uitbundige bloemstukken in schitterende porseleinen vazen. Deze interieurstijl wordt dankzij de tv-serie en de boekenreeks weer razend populair en hij is verrassend eenvoudig toe te voegen aan je huis!

Bridgerton kleuren voor in huis

De Regency stijl in de serie Bridgerton voeg je heel eenvoudig toe aan je eigen interieur. Dat begint met het kiezen van typische Bridgerton kleuren. Prachtige poederkleuren zoals zachtblauw, lila en babyroze vormen een subtiele basis voor je Bridgerton huis. Als je meer fan bent van het kleurrijke leven van de Featheringtons, dan kies je voor hele diepe, rijke contrasterende kleuren. Denk aan ossenbloedrood, oudoranje of de populaire trendkleur magenta. Combineer deze hoofdkleuren met goudaccenten, champagne tinten en stralend wit porselein. Wanneer je goed oplet op de interieurs in Bridgerton, zie je dat in vrijwel elk huis van de ton grote Delfts blauwe vazen staan. Meestal staan deze midden op tafel met een groot bloemstuk erin, of ze staan opgesteld naast openslaande deuren of naast sierlijke trappen. 

Schitterende vazen voor dure bloemen

"He sent flowers today to both of us. Expensive ones." In de tijd van Bridgerton kon een boeket bloemen een vermogen kosten. Met name tulpen, die een paar jaren ervoor evenveel konden kosten als een grachtenpandje in Amsterdam. Behoorde je tot de high society dan pronkte je met je welvaart en dat betekent dat die peperdure bloemen alleen in de allerbeste vazen gezet werden. Met name de piramidevormige tulpenvaas was een populaire vaas om je tulpen in te schikken. Met zo'n handbeschilderde tulpenvaas, zette je een pilaar van bloemen neer en dankzij de smalle tuitjes kreeg elke tere bloemstengel de support die het nodig heeft om langer mooi te blijven. Een driedelige tulpenvaas mag daarom niet ontbreken in een Bridgerton-huis, want je bloemschikkunsten moeten wel opvallen voor het geval the queen je huis onverwachts bezoekt.

Niet leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 199,-
Niet leverbaar
€ 999,-

Dierenportretten aan de muren

Naast heel veel dure bloemen, zien we in de Londense Regency interieurs ook heel veel natuur en dieren terug. Zo zie je dierpatronen op luxe jacquard geweven stoffen, schilderijen en soms zelfs op het behang. Dieren spelen een belangrijke rol, omdat een landhuis in de natuur en de bijbehorende jacht ook alleen maar voor de 'most esteemed members of the ton' waren. De trofeeën van de jacht werden vaak opgehangen aan de muur, maar niet iedereen wordt blij van een dood dier aan de muur. Daarom is het een mooi alternatief om in plaats van een opgezette dierenkop, een dierenportret op een wandbord aan de muur te hangen. Diervriendelijk, en toch een knikje naar de Regency-traditie. Helemaal passende bij het Bridgerton-thema, zijn onze nieuwste wandborden met goudaccenten en Delfts blauwe insecten waaronder de welbekende bijen van Aubrey Hall. Deze chique wandborden zijn alleen nog maar gespot door Lady Whistledown, maar zodra ze beschikbaar zijn, zullen ze zonder twijfel genoemd worden in haar society papers.

Direct leverbaar
€ 21,-
Direct leverbaar
€ 32,-
Direct leverbaar
€ 46,95

Porseleinen woondecoratie á la Bridgerton

"We shall do what women do. We shall talk." Soms lijkt het wel alsof er oneindig veel thee wordt gedronken door de dames van de ton. Nu is het thee-moment een belangrijke sociale aangelegenheid. Romantische callers komen langs voor thee, cake en een proposal, de elegante dames van de vooraanstaande huizen zoeken elkaar op voor thee en verse roddels en, zoals we allemaal weten, kan een uitnodiging voor de thee je maken of breken. Omdat de high tea zo'n belangrijke sociale status heeft, zegt een theeservies heel veel over de bewoners van het huis. Daarom werden de mooiste porseleinen theeserviezen op tafel gezet om mee te pronken. Was het theemoment weer voorbij, dan verdwenen ze in de vitrinekast, veilig achter glas maar nog steeds zichtbaar. Zet daarom een schitterende antieke theetafel op een mooie plek in de woonkamer en zet er een uitgebreid porseleinen theeservies op. Als decoratie of om zelf te gebruiken tijdens een welverdiende theepauze á la Violet Bridgerton. Naast hele traditionele Delfts blauwe theeserviezen, hebben we ook serviesgoed gemaakt met een moderne uitstraling maar wel met de charme van vroeger. Zo vertaal je Regency naar de 21e eeuw.

Direct leverbaar
€ 69,95
Niet leverbaar
€ 195,-
Direct leverbaar
€ 69,95
Nog meer Bridgerton woondecoraties!

Heb je je basiskleuren gekozen, prachtige vazen gevuld met bloemen en een porseleinen theeservies op tafel gezet? Voer de Regency-Bridgerton interieurstijl dan nog verder door met leuke woonaccessoires, zoals sierlijke kandelaars, goudkleurige waxinelichthouders en wanddecoraties als vlinders en libelles van porselein. Heb jij je Bridgerton-huis ook aangevuld met woondecoraties uit onze Heinen collectie, deel je foto dan op social media met de hashtags:

#bridgertoninterior, #bridgertonhome en #bridgertoninteriordesign #HeinenDelftsBlauw.

This author can't wait.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Stapelgekte!

Pick it. Mix it. Stack it! Laat je creativiteit de vrije loop met de nieuwe Stapelgekte collectie van Heinen Delfts Blauw. Vanaf nu ben jij degene die jouw favoriete driedelige tulpenvaas samenstelt. De traditionele tulpenvaas is helemaal uit elkaar gehaald en omgezet in losse onderdelen die stapelbaar zijn. Met alle losse onderdelen uit de collectie zijn er meer dan vijfduizend verschillende combinaties mogelijk. Laat de Stapelgekte maar losbarsten!
Drie waxinelichthouder huisjes op een rij in het goud

Kersthuisjes en kerstaccessoires

Vrolijk de donkerste maanden van het jaar op met de gezelligste kersthuisjes en kerstaccessoires voor in huis. Met sprankelend goud, kraakwit porselein, Delfts blauwe decoraties en heerlijke kaarslichtjes maak je het extra gezellig in huis deze kerst. Doe hier inspiratie op voor de leukste kerstaccessoires en ontdek onze kleine kersthuisjes in verschillende kleuren. Maak van je huis een gezellig kersthuis dit jaar!

Shop onze hardlopers van dit najaar!

De herfst is nu écht begonnen en in onze winkels merken we dat jullie zin hebben om het thuis gezellig te maken. Dit is de top 10 van meest populaire producten uit onze collectie van de afgelopen maand. Shop ze snel nu je kan, want ze lopen erg hard of sla ze op als favorieten in je verlanglijstje voor een later moment.