Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!
Mandala wandborden collectie in zomerse kleuren

Woontrends van 2023!

Geschreven door Annette O'Shea Op

Het nieuwe jaar is begonnen! Dat betekent dat ook de nieuwste woontrends van 2023 opduiken. We gaan massaal weer lekker onze huizen gezellig maken en inrichten voor een nieuw en fris begin. Uit met het oude en in met het nieuwe. Deze woontrends worden vastgesteld door te kijken naar online zoekgedrag, de vraag naar spullen in de winkels en naar grote maatschappelijke ontwikkelingen die ons gevoel beïnvloeden. Wij zetten hier de mooiste woontrends voor 2023 op een rij en laten zien hoe je die in de praktijk toepast.

Knus & warm

De coronapandemie is gelukkig grotendeels voorbij, maar toch heeft deze wereldwijde catastrofe nog steeds invloed op de woontrends van 2023. Een huis waar iemand zich echt thuisvoelt staat namelijk nog steeds voorop. De eerste trend kan daarom het beste in één woord worden samengevat, namelijk het Scandinavische woord Hygge. Een warm, knus, gezellig thuis. Denk aan zachte stoffen, natuurlijke materialen en kaarslicht. Ook worden huisparfums steeds populairder om het gevoel van omarming compleet te maken.

Direct leverbaar
€ 12,95
Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 13,95
Direct leverbaar
€ 46,95
Naar alle kaarsen & geuren
Delfts blauw schilder aan het werk bezig met het beschilderen van een vaas Heinen Delfts Blauw

Ambacht & cultureel erfgoed

Doordat we de afgelopen jaren met veel veranderingen om moesten gaan, is de focus komen te liggen op het gemeenschapsgevoel volgens het trendrapport van Etsy voor 2023. Volgens het internationale verkoopplatform betekent dit dat mensen producten zoeken die lokaal gemaakt en verkocht worden. Ook wordt het eigen culturele erfgoed gevierd, net als oude ambachten die opnieuw waardering krijgen. Een bekend cultureel erfgoed van Nederland is Delfts blauw porselein en we doen er alles aan om dit eeuwenoude ambacht levend te houden.

Direct leverbaar
€ 309,-
Direct leverbaar
€ 245,-
Direct leverbaar
€ 149,-
2-4 weken levertijd
€ 699,-
2-4 weken levertijd
€ 309,-
Naar alle handbeschilderde items

Geometrische vormen

Dualiteit en contrast is ook één van de woontrends van 2023. Dit betekent een combinatie van nostalgie en futuristische vibes. De trend van geometrische vormen wordt doorgezet en wordt het liefste gecombineerd met vintage items en decoraties. Denk aan onze Blauw Vouw collectie met moderne origami vouwen in het porselein en klassieke Delfts blauwe decoratie. Of aan de wereldbekende schilderijen van oud-Hollandse meesters als Van Gogh en Vermeer, die op producten met strakke lijnen afgebeeld worden.

Niet leverbaar
€ 89,95
Direct leverbaar
€ 69,95
Direct leverbaar
€ 39,95
Direct leverbaar
€ 32,95
Direct leverbaar
€ 23,95
Direct leverbaar
€ 42,95
Naar de Blauw Vouw collectie
Combideal mandala met twee mokken en wandborden in geel en blauw

Glamour & kleur

Elk jaar worden er nieuwe trendkleuren bekendgemaakt. Volgens het trendrapport van Etsy zijn de trendkleuren van 2023 indigoblauw en honinggeel. Daarnaast worden deze levendige, knallende kleuren gecombineerd met rustige gedempte kleuren, zoals vintage groen en karmijnrood. Ook zoeken mensen naar een vleugje glamour door goudaccenten in hun huis terug te laten komen. Een trend die vaak opleeft wanneer er een recessie gaande is.

Direct leverbaar
€ 13,95
Niet leverbaar
€ 12,95
Direct leverbaar
€ 129,-
Direct leverbaar
€ 14,95
Direct leverbaar
€ 12,95
Naar de KLEI collectie

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Zet heerlijke Slow Coffee met Heinen Delfts Blauw

Leg die pingende telefoon maar aan de kant, doe je mailbox tabje dicht en haal de koffiebonen uit de kast. Het is tijd voor overheerlijke sloooowww coffeeeee. Met de nieuwe drip filters van Heinen Delfts Blauw gooien we al dat gehaaste gedoe overboord en gaan we terug naar de basics van dat heerlijke, langzame proces: koffiezetten.

Blauw Vouw Espressokopje ontworpen door Romy Kuhne Heinen Delfts Blauw

De leukste espressokopjes kopen

Drink espresso als een echte barista met de espressokopjes van Heinen Delfts Blauw. Deze leuke espressokopjes zijn gemaakt van prachtig porselein en verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs. Met een kwalitatief, mooi espressokopje smaakt dat eerste shotje koffie van de dag nóg lekkerder.

Handbeschilderde Blu Halo lamp Jacob de Baan by Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw nieuw design: Blu Halo

Heinen Delfts Blauw maakt werk van nieuwe tradities. In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam. Het resultaat: unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. Bijzondere sieraden in elk interieur. Deze week is Jacob de Baan aan de beurt. Als art director was hij betrokken bij alle projecten met de designers. Zelf heeft hij een lamp ontworpen, genaamd: Blu Halo