Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!
Vrij leven Hert bier met delfts blauw etiket van Heinen Delfts Blauw

Vier de vrijheid, juist nu!

Geschreven door Annette O'Shea Op

Hert Bier en Heinen Delfts Blauw brengen een oer-Hollands bier op de markt. Een oranje vrijheidsbier, in een Delfts blauwe fles met een springend hert voorop die met volle teugen geniet van zijn vrijheid. 'Vrij Leven' is juist nu een bier dat ons aan het denken zet en ons laat waarderen wat we hebben.

Toen wij vorig jaar begonnen met het vormgeven van dit bier en de bijzondere fles, hadden we geen flauw benul van wat ons te wachten stond. We hadden nooit kunnen vermoeden dat de 75 jaar vrijheid die we hiermee wilden vieren opeens weer bedreigd zou worden, maar dit keer in de vorm van een onzichtbare vijand.

Het corona virus, ook wel het COVID-19 genoemd, hakt er flink in. Wereldwijd gaan landen, winkels, bedrijven, huizen en kerken massaal op slot. Voor velen van ons is dit misschien wel de eerste keer dat we ervaren hoe het is om een deel van die vanzelfsprekende vrijheid kwijt te raken. Dat winkelschappen leeg blijven, met hele gezinnen die in thuisisolatie zitten, ziekenhuizen die overvol zijn en gezellige terrasjes die leeg blijven. Het zijn onzekere tijden, waarin we een manier zoeken om onszelf en onze geliefden te beschermen tegen een virus waar we nog vrij weinig van afweten.

Onze feestelijke onthulling van het nieuwe bier 'Vrij Leven' stond gepland voor half maart. Toen we de beperkende maatregelen hoorden van het kabinet leek het ons opeens niet meer zo gepast om dit groots aan te pakken en we hebben het bier met minimale aandacht de wereld in gelanceerd. Toch denken we nu dat de timing misschien juist erg passend is. Om in deze bizarre tijd van wereldwijde crisis juist stil te staan bij wat onze vrijheid voor ons betekent en dat dit nooit vanzelfsprekend is.

We roepen daarom Nederland massaal op om dit bijzondere vrijheidsbier in je koelkast koud te leggen en op de dag dat Nederland corona-vrij is, trekken we samen ons 'Vrij Leven' open. Want op die terugkerende vrijheid, daar moet op geproost worden.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Tulpenvazen – Lente in huis met de tulpenvaas van Delfts blauw

De tijd voor tulpen is weer aangebroken en dit jaar hebben we nieuwe tulpenvazen waarmee je jouw interieur op kunt vrolijken. Onze nieuwe 3-delige tulpenvazen zijn vanaf nu beschikbaar!

Richard Hutten ontwerpt nieuwe collectie voor Heinen Delfts Blauw

Wereldwijd staat hij bekend als hét gezicht van Dutch design. Richard Hutten leeft en ademt kunst en design. Met zijn speelse en onconventionele ontwerpen wil hij inspelen op de fantasie van mensen en vooral mooie en optimistische kanten uitlichten. Zijn nieuwe wandborden voor Heinen Delfts Blauw ontrafelen de schoonheid van oud-Hollandse meesterwerken en vormen intrigerende kunstwerken voor aan de muur.

Gedekte tafel met Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw

Trend alert 2020: Wabi Sabi!

Lifestyle trends change every year. While the past years were all about picture perfect designs, 2020 is about Wabi Sabi, the art of imperfection.