Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Vrij leven Hert bier met delfts blauw etiket van Heinen Delfts Blauw

Vier de vrijheid, juist nu!

Geschreven door Annette O'Shea Op

Hert Bier en Heinen Delfts Blauw brengen een oer-Hollands bier op de markt. Een oranje vrijheidsbier, in een Delfts blauwe fles met een springend hert voorop die met volle teugen geniet van zijn vrijheid. 'Vrij Leven' is juist nu een bier dat ons aan het denken zet en ons laat waarderen wat we hebben.

Toen wij vorig jaar begonnen met het vormgeven van dit bier en de bijzondere fles, hadden we geen flauw benul van wat ons te wachten stond. We hadden nooit kunnen vermoeden dat de 75 jaar vrijheid die we hiermee wilden vieren opeens weer bedreigd zou worden, maar dit keer in de vorm van een onzichtbare vijand.

Het corona virus, ook wel het COVID-19 genoemd, hakt er flink in. Wereldwijd gaan landen, winkels, bedrijven, huizen en kerken massaal op slot. Voor velen van ons is dit misschien wel de eerste keer dat we ervaren hoe het is om een deel van die vanzelfsprekende vrijheid kwijt te raken. Dat winkelschappen leeg blijven, met hele gezinnen die in thuisisolatie zitten, ziekenhuizen die overvol zijn en gezellige terrasjes die leeg blijven. Het zijn onzekere tijden, waarin we een manier zoeken om onszelf en onze geliefden te beschermen tegen een virus waar we nog vrij weinig van afweten.

Onze feestelijke onthulling van het nieuwe bier 'Vrij Leven' stond gepland voor half maart. Toen we de beperkende maatregelen hoorden van het kabinet leek het ons opeens niet meer zo gepast om dit groots aan te pakken en we hebben het bier met minimale aandacht de wereld in gelanceerd. Toch denken we nu dat de timing misschien juist erg passend is. Om in deze bizarre tijd van wereldwijde crisis juist stil te staan bij wat onze vrijheid voor ons betekent en dat dit nooit vanzelfsprekend is.

We roepen daarom Nederland massaal op om dit bijzondere vrijheidsbier in je koelkast koud te leggen en op de dag dat Nederland corona-vrij is, trekken we samen ons 'Vrij Leven' open. Want op die terugkerende vrijheid, daar moet op geproost worden.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Handbeschilderde 3-delige tulpenvaas met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Iconisch Delfts blauw: de piramide tulpenvaas!

De piramidevaas is de meest iconische Delfts blauwe vaas ooit gemaakt! Bij Heinen Delfts Blauw hebben we deze statige vaas in allerlei kleuren en formaten zodat ook jij je huis kunt vullen met een ware bloemenzee.
Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw nieuw design: Blauw Bloesem

Heinen Delfts Blauw maakt werk van nieuwe tradities. In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam. Het resultaat: unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. Bijzondere sieraden in elk interieur. De komende periode zullen we de designers en hun ontwerpen aan jullie voorstellen.

Delfts blauw beeld als aandenken Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Een historisch moment. De koning die excuses maakt voor het slavernijverleden van Nederland. Op zijn jas zit een speldje van een Kabra masker, een Afrikaans vooroudermasker, met Delfts blauwe decoratie. Ook hebben de koning en koningin een klein beeldje met hetzelfde ontwerp gekregen. Een porseleinen zoutvaatje met het Kabra masker, dat samensmelt met het onderstel van een 17e eeuws Delfts blauwe dekselvaas. Hét aandenken voor het Herdenkingsjaar Slavernijverleden.