ga naar de content
menu
terug naar overzicht

Het Jaar van de Gouden Eeuw

2019 is uitgeroepen tot Jaar van de Gouden Eeuw. De tijd waarin de VOC schepen Chinees porselein naar Nederland brengen en de vraag naar Delfts blauw aardewerk explosief begint toe te nemen. Onze collectie 'De Gouden Eeuw' is een romantische verwijzing naar deze bloeiperiode, met prachtige prints die ook terug te zien zijn in het Rijksmuseum.

De Gouden Eeuw is het begin van een bloeiperiode voor de handel in Nederland. Dankzij de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) maken de Nederlanders kennis met porselein uit Azië, met zijn kenmerkende blauwe schilderingen. De ondernemende Nederlanders maken hierop hun eigen variant en door nieuwe schilder- en  baktechnieken is het verrassende Delfts blauw geboren.

Heinen Delfts Blauw neemt de uitdaging aan om deze eeuwenoude schildertechniek ook geliefd te maken bij de volgende generatie. Om dit te bereiken werken we samen met verrassende kunstenaars die exclusieve collecties ontwerpen en blazen we de populaire wereldbekende souvenirs nieuw leven in.

Benieuwd hoe je nu een écht Delfts blauw product herkent? Bekijk hier de hele weg van ontwerp tot eindproduct.

 

Alle 'Gouden Eeuw' producten... Klik hier!
deel dit bericht op
vorige volgende

producten bij deze blog

verder lezen

Heinen Delfts Blauw op de beurs TrendZ 2019

Heinen Delfts Blauw op de beurs TrendZ 2019

lees meer
Nieuwe Nature Design collectie

Nieuwe Nature Design collectie

lees meer
Blu Halo lamp op Galerie Sille zomerexpositie

Blu Halo lamp op Galerie Sille zomerexpositie

lees meer