Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Heinen Delfts Blauw samenwerking met My Jewellery  en Van Delft pepernoten

Heinen Delfts Blauw transformeert filialen vanwege coronacrisis

Geschreven door Martijn Op

Heinen Delfts Blauw heeft twee van haar winkels voor onbepaalde tijd omgebouwd tot een My Jewellery Shop & Go. Nog twee andere panden stappen over van Delfts blauw aardewerk naar Van Delft de pepernotenfabriek. “Bijzondere tijden vragen om bijzondere oplossingen”, zegt eigenaar Jorrit Heinen. “Bedrijven moeten elkaar door de coronacrisis heen helpen.”

My Jewellery en Van Delft zijn niet de enige Nederlandse ondernemers waar Heinen Delfts Blauw mee in gesprek is voor een samenwerking. “We zoeken naar unieke vormen van samenwerken en synergie nu we als ondernemers allemaal voor dezelfde uitdagingen komen te staan. Hoe komen we allemaal zo goed mogelijk door de coronacrisis heen”, legt Jorrit uit. “Dat betekent dat we voor onbepaalde tijd enkele van onze vestigingen hebben moeten ombouwen naar andere formules. Door COVID-19 zijn er bijna geen impuls aankopende toeristen meer in onze winkels te krijgen, wat juist onze belangrijkste doelgroep was. Daarom hebben wij de samenwerking gezocht met sterke Nederlandse formules die andere doelgroepen aanspreken. Twee winkels zijn omgebouwd naar My Jewellery Shop & Go shops en twee winkels worden omgebouwd tot een heuse pepernotenfabriek van Van Delft. Natuurlijk blijven onze andere panden wel gewoon verdergaan onder de naam Heinen Delfts Blauw, alleen verleggen wij in deze winkels het accent van toeristen naar de Nederlandse consument.”

De Heinen Delfts Blauw panden aan de Leidsestraat en op het Centraal Station in Amsterdam zijn nu My Jewellery Shop & Go boutiques geworden. Hier zijn alle bestseller pieces van My Jewellery te vinden, waaronder de initial collection, powerstones & moments to collect. De winkels zijn praktisch ingericht met als doel om de consument zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een perfect cadeau voor zichzelf of voor een ander. De collectie bestaat voornamelijk uit sieraden, die bekend staan om hun hoge kwaliteit en hun scherpe prijs.

De winkels van Heinen Delfts Blauw op de Damrak en in het Munttorentje gaan tijdelijk verder als Van Delft de pepernotenfabriek, misschien wel het bekendste Nederlandse product naast Delfts blauw aardewerk. Van Delft is de oudste en grootste fabriek van de geliefde pepernoot en zijn verantwoordelijk voor grofweg 70% van de verkochte pepernoten in heel Nederland. Een bezoek aan deze winkels is een ware beleving, want er zijn pepernoten verkrijgbaar in meer dan vijftig smaken, van karamel-zeezout tot truffel-kaneel. De pepernoten worden gemaakt uit een mix van negen kruiden en de chocolade die gebruikt wordt is van Belgische topkwaliteit.

“Onze andere zes winkels blijven gewoon verdergaan onder de naam Heinen Delfts Blauw”, vertelt Jorrit. “Alleen is het aanbod hier minder gericht op de buitenlandse toerist, maar meer op de Nederlander die van mooie serviezen, hippe vazen en stijlvolle wandborden houdt. Ook de Delfts Blauw Fabriek PAAUW is weer volledig geopend en de rondleidingen en de workshops Delfts blauw schilderen kunnen weer gevolgd worden. Ook op de Munt in Amsterdam zijn de workshops weer van start gegaan. Een leuk dagje uit voor Nederlanders die nu in eigen land op vakantie gaan.”

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Unieke huwelijkscadeaus voor het leven

Wat een feest! Twee dierbare personen uit je leven gaan trouwen. Als herinnering aan die bijzondere dag, zoek je een uniek huwelijkscadeau om aan ze te geven. Heb je al aan deze bijzondere huwelijkscadeaus gedacht?  
Handbeschilderde Blu Halo lamp Jacob de Baan by Heinen Delfts Blauw

Blu Halo lamp op Galerie Sille zomerexpositie

De Blu Halo lamp van Heinen Delfts Blauw en Jacob de Baan staat op de zomerexpositie van Galerie Sille. Deze kunstgalerie in Oudewater heeft deze zomer gekozen voor het thema 'Delfts blauw' en heeft 45 pronkstukken geselecteerd uit ruim 200 inzendingen, waaronder onze Blu Halo lamp.

Delfts blauwe fietsvazen met droogbloemen ontworpen door Sylvain Tegroeg voor  Heinen Delfts Blauw

Nederland Delfts blauw fietsland

Nederland staat bekend om Delfts blauw en om haar vele fietsen. Combineer die twee en je hebt een typisch Hollands product om thuis neer te zetten.