Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Heinen Delfts Blauw samenwerking met My Jewellery  en Van Delft pepernoten

Heinen Delfts Blauw transformeert filialen vanwege coronacrisis

Geschreven door Martijn Op

Heinen Delfts Blauw heeft twee van haar winkels voor onbepaalde tijd omgebouwd tot een My Jewellery Shop & Go. Nog twee andere panden stappen over van Delfts blauw aardewerk naar Van Delft de pepernotenfabriek. “Bijzondere tijden vragen om bijzondere oplossingen”, zegt eigenaar Jorrit Heinen. “Bedrijven moeten elkaar door de coronacrisis heen helpen.”

My Jewellery en Van Delft zijn niet de enige Nederlandse ondernemers waar Heinen Delfts Blauw mee in gesprek is voor een samenwerking. “We zoeken naar unieke vormen van samenwerken en synergie nu we als ondernemers allemaal voor dezelfde uitdagingen komen te staan. Hoe komen we allemaal zo goed mogelijk door de coronacrisis heen”, legt Jorrit uit. “Dat betekent dat we voor onbepaalde tijd enkele van onze vestigingen hebben moeten ombouwen naar andere formules. Door COVID-19 zijn er bijna geen impuls aankopende toeristen meer in onze winkels te krijgen, wat juist onze belangrijkste doelgroep was. Daarom hebben wij de samenwerking gezocht met sterke Nederlandse formules die andere doelgroepen aanspreken. Twee winkels zijn omgebouwd naar My Jewellery Shop & Go shops en twee winkels worden omgebouwd tot een heuse pepernotenfabriek van Van Delft. Natuurlijk blijven onze andere panden wel gewoon verdergaan onder de naam Heinen Delfts Blauw, alleen verleggen wij in deze winkels het accent van toeristen naar de Nederlandse consument.”

De Heinen Delfts Blauw panden aan de Leidsestraat en op het Centraal Station in Amsterdam zijn nu My Jewellery Shop & Go boutiques geworden. Hier zijn alle bestseller pieces van My Jewellery te vinden, waaronder de initial collection, powerstones & moments to collect. De winkels zijn praktisch ingericht met als doel om de consument zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een perfect cadeau voor zichzelf of voor een ander. De collectie bestaat voornamelijk uit sieraden, die bekend staan om hun hoge kwaliteit en hun scherpe prijs.

De winkels van Heinen Delfts Blauw op de Damrak en in het Munttorentje gaan tijdelijk verder als Van Delft de pepernotenfabriek, misschien wel het bekendste Nederlandse product naast Delfts blauw aardewerk. Van Delft is de oudste en grootste fabriek van de geliefde pepernoot en zijn verantwoordelijk voor grofweg 70% van de verkochte pepernoten in heel Nederland. Een bezoek aan deze winkels is een ware beleving, want er zijn pepernoten verkrijgbaar in meer dan vijftig smaken, van karamel-zeezout tot truffel-kaneel. De pepernoten worden gemaakt uit een mix van negen kruiden en de chocolade die gebruikt wordt is van Belgische topkwaliteit.

“Onze andere zes winkels blijven gewoon verdergaan onder de naam Heinen Delfts Blauw”, vertelt Jorrit. “Alleen is het aanbod hier minder gericht op de buitenlandse toerist, maar meer op de Nederlander die van mooie serviezen, hippe vazen en stijlvolle wandborden houdt. Ook de Delfts Blauw Fabriek PAAUW is weer volledig geopend en de rondleidingen en de workshops Delfts blauw schilderen kunnen weer gevolgd worden. Ook op de Munt in Amsterdam zijn de workshops weer van start gegaan. Een leuk dagje uit voor Nederlanders die nu in eigen land op vakantie gaan.”

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Handbeschilderd kast stel beschilderd door meesterschilder Wilma Plaisier ontworpen door Heiko Balster voor Heinen Delfts Blauw

Uniek kaststel van Masterly The Hague ook bij Heinen Delfts Blauw

Heinen Delfts Blauw heeft samen met Heiko Balster een uniek Delfts blauw kaststel gemaakt. De eigentijdse variant op dit typisch Hollandse decorstuk is oorspronkelijk gemaakt voor kunstfestival Masterly The Hague. Meesterschilder Wilma Plaisier van Heinen Delfts Blauw heeft ook haar eigen versie gemaakt van dit kunstzinnige kaststel. Het eindresultaat is een verrassende ontmoeting tussen modern en klassiek.

Opening Heinen Delfts Blauw fabriek in Putten

Feest! Een nieuw bedrijfsgebouw!

Nadat 1,5 jaar geleden de eerste plannen voor het nieuwe bedrijfspand zijn ontstaan, was het vrijdagavond 8 februari 2019 dan eindelijk zover! Heinen Delfts Blauw is verhuisd naar een nieuw bedrijfsgebouw waar onze ambitie nog verder kan worden waargemaakt, 'Creating new traditions'! 

 

Delfts blauw kuspaar kissing couple Curaçao Rif Fort Willemstad Heinen Delfts Blauw

Nationale feestdag Curaçao!

Op 10 oktober viert Curaçao haar onafhankelijkheid. Een mooie gelegenheid om onze Heinen Delfts Blauw winkel op Curaçao in het zonnetje te zetten, want zij bestaan dit jaar alweer vijf jaar. Dubbel feest dus!