Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Een grappige kerst met grappige kerstballen!

Geschreven door Annette O'Shea Op
Nederland staat bekend als het land van de grappen en de grollen. Geen wonder dus dat we ook voorop lopen wanneer het aankomt op een grappige kerst! Houd je wel van een beetje humor en verrassing deze feestdagen, doe dan inspiratie op met grappige kerstballen en kerstornamenten voor een hilarische kerst. Ontdek een korte geschiedenis van de grappige kerstbal, bekijk welke materialen er gebruikt worden voor de kerstbal en wist jij al dat elke grappige kerstbal ook een eigen betekenis heeft?

Grappige kerstballen en kerstdecoratie

De tijd van een serieus vol gehangen kerstboom met lichtjes en mooie, statige kerstornamenten is al een tijdje voorbij. Met een grote productie aan kerstballen en kerstornamenten komen er ook steeds meer grappige kerstballen bij. De komische thema's lopen ontzettend uiteen, van subtiele kleine grapjes verwerkt in traditionele kerstornamenten tot haast shockerende kerstornamenten die direct in het oog springen. Of je nou het liefst je hele kerstboom vol hangt met komische kerstfiguren of dat je het toch graag wat ingetogener houdt, er is altijd wel plek voor een grappige kerstbal in je kerstboom. Nederlanders staan al sinds de 16e eeuw bekend als een grappig volk met een goed gevoel voor humor, het is dus geen verrassing dat juist hier de grappige kerstbal razend populair is. Onderbroekenlol blijft vooral een geliefd onderwerp, maar ook meer subtiele grappige kerstballen worden steeds meer gewaardeerd.

Direct leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 14,95

Smaakvolle grappige kerstballen

Bij Heinen Delfts Blauw houden we het graag smaakvol. We staan bekend om onze kwalitatieve en stijlvolle producten, dus die stijl trekken we ook door in onze uitgebreide kerstcollectie. Dat betekent niet dat we niet van een grapje op z'n tijd houden. Integendeel! Wij denken dat een grappige kerstbal of kerstornament juist heel goed samengaat met een smaakvolle kerstboom. Wanneer je traditionele, klassieke kerstballen afwisselt met een onverwachte grap zorgt dit voor een verrassing en dat houdt de spanning erin. Tuur tussen de kersttakken naar de verschillende kerstballen en kerstornamenten en stuit compleet onverwachts op een kerstkabouter met een enorme rode neus. Of laat je verrassen door een boomtak vol vrolijke vogeltjes die hun kerstmuts hebben opgezet en een vrolijk deuntje fluiten. Ook een populaire keuze dit jaar, zijn onze grappige kerstballen in de vorm van een ballondiertje gemaakt van porselein zoals een eenhoorn of een hondje. Door hier en daar grappige kerstballen te verstoppen in de boom, raak je niet uitgekeken op je kerstboom. Zoek je nog tips om je kerstboom mooi te versieren met grappige kerstballen, check dan onze blog hoe versier je een kerstboom.

De traditie van de grappige kerstbal

Zo'n grappige kerstbal komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Zoals met alle tradities, zit er een hele geschiedenis achter en die begint al in het jaar 1600 in Duitsland. Toen werden de huizen tijden Kerstmis versierd met groene dennentakken als symbool voor het eeuwige leven en hergeboorte. Deze gewoonte om een paar kersttakken in huis te hangen was blijkbaar niet genoeg, want al snel werden er complete kerstbomen in huis gezet op kerstavond. Deze eerste versie van de kerstboom moest de "paradijs boom" voorstellen van Adam en Eva, en deze kerstboom werd vaak versierd met appels. Al snel kwamen daar ook koekjes, noten, papier en zilverdraad naast te hangen. Een paar eeuwen later werden er kerstornamenten van glas gemaakt door Duitse glasblazers en met de emigratie van Duitsers naar Amerika, werd de traditie mee over zee genomen. De rijk versierde kerstboom werd helemaal razend populair toen Koningin Victoria van Groot Brittannië voor de foto poseerde terwijl ze naar haar grote kerstboom tuurde. De boom hing vol met de mooiste kerstornamenten en kleine verpakte cadeautjes. De gewone gezinnen zagen deze schitterende kerstboom en begonnen hun eigen kerstbomen ook rijk te versieren. Kerstornamenten die glanzen en schitteren, waren opeens niet meer aan te slepen.

Direct leverbaar
€ 74,95
Direct leverbaar
€ 47,95
Direct leverbaar
€ 37,95

Grappige kerstdecoratie in huis

Waarom zou je de humor beperken tot de kerstboom! Naast grappige kerstballen en kerstornamenten is er ook een overvloed aan keuze voor grappige kerstdecoratie voor in huis. Natuurlijk kun je de grappige kerstballen ook verwerken in kerstkransen voor aan de deur of in guirlandes aan de muur, maar je kunt ook kiezen voor een komisch wandbord. De wandborden van Redmer Hoekstra die hij voor Heinen Delfts Blauw heeft ontworpen, zitten boordevol grapjes. Hoe langer je naar de illustraties kijkt, hoe meer je ziet. Een olifant in een bolle tulpenvaas, een wandbord op kuikenpootjes, een chillende pinguïn in een warm kopje thee... en dankzij de leuke ronde vorm, passen de wandborden uitstekend bij de grappige kerstballen in de boom.

Betekenis van grappige kerstballen

Wist je trouwens dat elke kerstbal die je in de kerstboom hangt eigenlijk een betekenis heeft? Zo staat een huisje voor geborgenheid, een vogeltje voor vrolijkheid en een theepotje staat voor gastvrijheid. Elke kerstbal en kerstornament staat zo symbool voor iets wat je iemand, of jezelf, toewenst. Ook is er een traditie waarbij een kerstornament in de vorm van een augurk als laatste in de kerstboom verstopt wordt. Op kerstochtend verzamelen alle kinderen zich rondom de kerstboom en wie als eerste de kerstaugurk gevonden heeft, die krijgt een speciaal kerstcadeau. Met de traditie van de kerstaugurk zijn er ook andere grappige kerstballen en kerstornamenten ontstaan. Natuurlijk kun je thuis deze traditie invoeren met een kerstornament die een speciale betekenis heeft voor jullie gezin. 

Direct leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 6,95

Grappige kerstballen voor minder stress

Kinderen zijn dol op grappige kerstballen. Ze kijken graag uren naar de kerstboom om al die kleine grapjes te ontdekken die er in de boom verstopt zitten. Ook voor volwassenen zijn grappige kerstballen en kerstornamenten een gezonde toevoeging voor de kerstboom. Het blijkt namelijk stress te verminderen! In de drukke periode voor en rondom kerst raken veel volwassenen uit het oog waar de kerstdagen eigenlijk om draaien: tijd voor en met elkaar. Stilstaan bij het leven en bedenken wat een mooi geschenk het eigenlijk is. Toch is er zo'n hype gemaakt van kerst dat we onszelf vaak voorbij rennen. Er moeten boodschappen in huis gehaald worden, karren vol eten en drinken wordt in de keuken gepropt. We staan massaal uren in de keuken om ingewikkelde recepten uit te proberen, rennen van de ene kerstborrel naar de volgende en de kerstvieringen volgen elkaar in een rap tempo op. Grappige kerstornamenten herinneren ons eraan om het allemaal niet zo serieus te nemen en om ook even stil te staan en lekker samen te lachen. Dan loopt het kerstdiner maar in de soep, of ben je vergeten om dat ene speciale toetje in huis te halen, of sla maar een keer de kerstborrel met collega's over. Het is geen ramp.

Grappige kerstballen van allerlei materialen

Traditionele kerstballen en kerstornamenten zijn gemaakt van handgeblazen glas. Deze kerstornamenten zijn vaak flinterdun, ontzettend mooi gemaakt, maar erg kwetsbaar. Daardoor zie je ook een opkomt van grappige kerstballen die gemaakt zijn van acryl, wat een stuk weerbaarder is maar ook de charme van vroeger mist. Het ziet er al snel goedkoop uit. De grappige kerstballen en ornamenten van Heinen Delfts Blauw, blijven trouw aan onze eigen traditie en zijn gemaakt van keramiek. Dit past geheel bij de traditie van Delfts blauw aardewerk. Hierdoor zijn de kerstballen en ornamenten een stuk minder kwetsbaar dan glazen kerstballen, maar ze behouden hun stijlvolle kwalitatieve uitstraling. Zo worden de grappige kerstballen van Heinen Delfts Blauw een kostbaar erfstuk wat jaar op jaar een prachtig plekje in de kerstboom verdient. 

Niet leverbaar
€ 13,95
Direct leverbaar
€ 13,95
Direct leverbaar
€ 13,95

Geef grappige kerstballen cadeau

Het is natuurlijk hartstikke leuk om je eigen kerstboom te versieren met grappige kerstballen en kerstornamenten, maar het is minstens net zo leuk om ze cadeau te doen aan iemand anders. Ken je iemand die een grapje wel kan waarderen en zoek je nog een kleinigheidje voor kerst, dan is een grappige kerstbal het ideale kerstcadeau. Het leuke is dat je een heel persoonlijk thema kunt kiezen, waardoor je met zo'n grappige kerstbal eigenlijk alles al zegt. Misschien is de grappige kerstbal een verwijzing naar jullie favoriete film, een herinnering aan een genant moment of gewoon een opkikkertje om een lach om iemands gezicht te toveren. Naast grappige kerstballen hebben we ook andere kleine kerstcadeautjes met een humoristische knipoog, zoals mooie mokken met een leuke print erop. 

Grappige kerstballen snel thuisbezorgd

Ben je al druk bezig met het versieren van je kerstboom en wil je snel nog wat grappige kerstballen toevoegen? Neem dan een kijkje bij Heinen Delfts Blauw. We hebben een uitgebreide kerstcollectie met Delfts blauwe ornamenten en grappige kerstballen. In de webshop kun je de volledige collectie zien en meteen de voorraad checken. Is een artikel uitverkocht? Wie weet ligt hij nog in één van onze winkels in Amsterdam of Delft of bij één van onze vele verkooppunten door het hele land verspreidt. Kies de grappige kerstbal die je graag in je boom wil hangen, leg hem in je winkelmandje en kies ervoor of je hem feestelijk laat inpakken of er een berichtje aan toe wilt voegen. Vervolgens bezorgen wij de grappige kerstbal op elk gewenst adres in binnen- of buitenland. Een leuk cadeautje voor jezelf of voor een ander.

Shop leuke kerstcadeaus!
P.S. heb je al voldoende grappige kerstballen in huis, maar ben je nog op zoek naar het ideale kerstcadeau? Neem dan een kijkje bij onze collectie kerstcadeaus, waar we speciaal voor kerst leuke cadeaupakketten hebben samengesteld. Zo maak je het kerstshoppen een stuk eenvoudiger voor jezelf en de ontvanger van het kerstcadeau krijgt écht iets moois in handen. We hebben ook prachtige porseleinen serviezen voor een mooi aangekleed kerstdiner.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Nieuwe trend: Delfts blauwe wandvogels

De temperaturen dalen gestaag, de blaadjes vallen van de bomen en de eerste vogels die in V-formatie ons land verlaten zijn al aan de waterig blauwe hemel gespot. Ook onze Delfts blauwe wandvogels hangen het liefste samen aan de muur en fladderen in een duidelijke lijn door je huis! Deze nieuwe trend in woonaccessoires past perfect bij dit seizoen en geeft dynamiek aan een vlakke wand.
Delfts Blauwe souvenirs gepresenteerd op de souvenirs beurs Amsterdam

Souvenirbeurs 2019

De 65e editie van de Souvenirbeurs vond plaats van zondag 6 tot en met dinsdag 8 januari in de Passenger Terminal in Amsterdam. Een beurs waar bezoekers en vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten en kennis maken met aanbieders van souvenirs en recreatie artikelen. 

Handbeschilderde tulpenvazen en grote vaas met verse bloemen van Heinen Delfts Blauw in het Intercontinental

Delfts blauwe woontrends met koninklijke allure

De diep blauwe kleur van Delfts blauw aardewerk heeft een koninklijke uitstraling en heeft bewezen tijdloos te zijn. Dit komt ook terug in de stijling van LM Flower Fashion Productions die het imposante InterContinental Amstel Amsterdam hotel heeft ingericht met Delfts blauwe vazen van Heinen Delfts Blauw.