Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Vrolijke vazen met vogels

Geschreven door Annette O'Shea Op
Herfst, vallende bladeren, overwinterende vogels... ze horen onmiskenbaar bij elkaar! Het vroege, betoverende avondconcert van talloze vogeltjes die leven in onze bomen, op onze daken en in de tuinen laten weten: de dagen worden korter en de herfst komt eraan! Op onze vazen met vogels staan de meest herkenbare vogels afgebeeld in schitterende herfstkleuren, zo zet je een prachtig herfstboeket op tafel.

Vaas met kleurrijke vogeltjes

Vogeltjes en Heinen Delfts Blauw fladderen al jaren heerlijk om elkaar heen. Naast weelderige bloemen en molens, zijn vogels het meest geschilderde onderwerp op Delfts blauw aardewerk. De vazen met vogels erop uit de moderne Home & Living collectie zijn rijk versierd met vogeltjes die je gewoon hier in Nederland tegenkomt. Of dat nou tijdens een frisse boswandeling is of wanneer je thuis in de tuin van het zonnetje geniet. De roodborstjes, mussen en koolmeesjes zitten lekker tegen elkaar aan genesteld op een tak die rondom de hele vaas loopt. Zo staat er altijd een andere vogel in het middelpunt, vanuit welke hoek je de vaas met vogeltjes ook bekijkt.

Direct leverbaar
€ 39,95
Direct leverbaar
€ 39,95
Direct leverbaar
€ 109,-

Van Gogh vaas met vogels

Een andere leuke vaas met vogels is de cilindervaas met daarop het welbekende schilderij Amandelbloesem. Van Gogh heeft dit meesterwerk in 1890 geschilderd, maar de kronkelige takken met witte bloesem die prachtig afsteekt tegen een diepblauwe lucht, zijn een populaire verzamelplaats voor onze bosvogels. We hebben de vogeltjes op de vaas toegevoegd omdat hun nieuwsgierige blikken het kunstwerk nog meer tot leven brengen. Dit is een heerlijk vrolijke bloemenvaas met vogeltjes erop waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. Deze vaas met vogels op de rand combineert ook mooi met de bijpassende wandcirkel.

Handbeschilderde vaas met vogels

Voor wie echt iets speciaals zoekt, hebben we ook handgeschilderde vazen met vogels erop. Deze vazen zijn van top tot teen gedecoreerd door de meesterschilder van Heinen Delfts Blauw. Op klassieke Delfts blauwe vazen staan vaak hele sierlijke vogels afgebeeld, zoals fazanten of pauwen. Zulke vazen met vogels worden al sinds jaar en dag gemaakt om indruk te maken. Natuurlijk zijn deze handbeschilderde vazen met vogels erop verkrijgbaar in allerlei maten en vormen, omdat ze helemaal met de hand gemaakt worden en dus kunnen worden aangepast naar de wensen van de klant. 

Handbeschilderde met de hand gedraaide vaas met pauwmotief en bloemmotief van Heinen Delfts Blauw
2-4 weken levertijd
€ 699,-
Niet leverbaar
€ 19,95

Moderne vazen met vogels

Naast onze klassieke vazen met vogels, hebben we ook hele moderne vazen met vogels erop. Zo heeft kunstenares Loes van Delft een hele toffe driedelige tulpenvaas ontworpen met vogels erop in haar kenmerkende cartoonstijl. De aandoenlijke vogels fladderen rondom de piramidevaas, met hun dikke wenkbrauwen en kinderlijke expressie. Een leuke vaas met vogels voor wie iets unieks op tafel wil zetten. De tulpenvaas met vogels van Loes van Delft is onderdeel van onze Stapelgekte collectie en kan dus ook gecombineerd worden met andere kleuren en designs. 

Niet leverbaar
€ 21,-
Niet leverbaar
€ 32,-
Direct leverbaar
€ 46,95

Vazen en wandborden met vogels

Maak de stijl helemaal af door de vazen met vogels erop te combineren met bijpassende wandborden of mokken. Dezelfde fleurige bosvogeltjes die op onze vazen staan, hebben we ook afgebeeld op leuke mokken, decoratieve wandborden en zelfs kerstballen. Dankzij de gedetailleerde schilderingen kun je nu elk moment van de dag genieten van deze prachtige diertjes, zonder dat ze er verschrikt weer vandoor vliegen. 

Direct leverbaar
€ 39,95
Direct leverbaar
€ 52,95
Direct leverbaar
€ 84,50

Geschiedenis vogels op vazen

Vazen met vogeltjes erop zijn al eeuwenlang populair. Vooral in China is de vogel een geliefd symbool om op een porseleinen vaas af te beelden. Een vaas werd bijvoorbeeld vroeger rijk gedecoreerd met vogels om de ontvanger ervan een gelukkig huwelijk toe te wensen. Ook stond de vogel op een vaas voor rijkdom en succes. Zo is de kraanvogel een geliefde afbeelding die staat voor vrede en geluk, terwijl de ekster staat voor voorspoed. Geef iemand een cadeau met een extra betekenis, door een vaas met vogels te schenken. In Nederland staat het roodborstje symbool voor hoop, de duif voor vrede, de huismus voor productiviteit en de koolmees is er als herinnering om niet in je zorgen te verdwalen maar de energie hoog te houden.

Bekijk alle vazen met vogels hier!

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Hoe doe je dat: vazen schoonmaken

Een schone vaas zorgt ervoor dat je boeket bloemen langer mooi blijft. Vaak blijft er een hardnekkige aanslag achter aan de binnenkant van de vaas, die maar moeilijk te verwijderen is. Zeker wanneer deze vaas sierlijke vormen heeft, met hoekjes die lastig te bereiken zijn met een borsteltje of een spons. Daarom zetten we een aantal tips op een rij waarmee een vaas schoonmaken een peuleschilletje wordt.
Gedekte tafel met delfts blauw Servies Oranje Tulp Heinen Delfts Blauw

Oranje Tulp servies: zet de lente op tafel!

Ontdek het nieuwste servies van Heinen Delfts Blauw. De Oranje Tulp collectie is een prachtig handbeschilderd Delfts blauw servies waarmee je de lente in huis haalt.

Behind the scenes met Janny van der Heijden!

Onze Sharing Moments collectie met Janny van der Heijden is uitgebreid en om dat te vieren hebben we een prachtige video gemaakt om jullie mee te nemen in het proces van het ontwikkelen van een nieuwe collectie. Maar ook bij het maken van een video komt van alles kijken! Daar nemen we jullie in deze blog graag in mee.