Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

De mooiste woonstijlen van 2024

Geschreven door Annette O'Shea Op
De nieuwste interieurtrends van 2024 vliegen je om de oren. Het jaar is goed en wel begonnen en de lente is dé periode om je huis nieuw leven in te blazen, maar het volgen van interieurtrends komt pas echt goed tot z'n recht wanneer je eerst voor een woonstijl als basis hebt gekozen. Hier laten we je de mooiste woonstijlen van 2024 op een rijtje zien. Bekijk welke stijlen hot & happening zijn of welke woonstijlen juist een tijdloze klassieker blijken te zijn en welke het beste bij jou en je huis past.
Direct leverbaar
€ 69,95
Niet leverbaar
€ 69,95
Direct leverbaar
€ 69,95

Woonstijl Color Pop

Deze woonstijl is eigenlijk het resultaat van de laatste Instagram trends op het gebied van interieur. Geen tijdloze woonstijl dus, maar een woonstijl van 2024 die meebeweegt met de tijd. Een woonstijl die blijft evolueren en daardoor altijd interessant blijft. De Color Pop woonstijl is voor iemand die houdt van een uitbundig en vrolijk interieur. Iemand die creatief is en niet bang is om te experimenteren met verschillende contrasten, kleuren en opvallende vormen. De zuurstok zoete interieurfoto's knallen op Instagram van je scherm af, maar zijn heerlijk om naar te kijken. Toch kan deze overvloed aan kleur je onzeker maken of je deze woonstijl wel in je eigen huis durft te proberen. Experimenteer dan eens met rustige steunkleuren, zoals beige, wit of een trendkleur van 2024: bruin. Dit rustige palet is een uitstekende basis om vervolgens knallende fluor of neon kleuren toe te voegen aan je interieur. Vind je fluor roze of oranje toch te intens voor in huis, kies dan voor afgezwakte kleuren en laat de neon accenten terugkomen in subtiele accessoires zoals fotolijsten, bewaardoosje of kussens op de bank.

Stijltip: Combineer een levendige, roze muur met Delfts blauwe wandborden om klassiek en modern samen te brengen, waarbij het witte porselein en de heldere Delfts blauwe kleuren zorgen voor verfrissing op een mierzoete muur. Zo integreer je de Color Pop woonstijl eenvoudig in je eigen interieur.

Direct leverbaar
€ 32,95
Niet leverbaar
€ 69,95
Direct leverbaar
€ 32,95

Woonstijl Urban Artist

Wit, strak en toch een creatief rommeltje waar de persoonlijkheid vanaf spat. De Urban Artist woonstijl in 2024 herken je aan het gebruik van steriele materialen, zoals strakke witte wanden of betonnen gietvloeren, veel licht en vooral heel veel unieke woonaccessoires. Hier vind je woondecoraties met een eigen verhaal. Een muur volgehangen met bijzondere foto's, afgewisseld door handbeschilderde wandborden en kindertekeningen, het is kenmerkend voor deze woonstijl om een statement muur te maken die meteen in het oog springt. Maak gebruik van tapijten om de steriele ruimte warmte mee te geven en om delen van de ruimte aan elkaar te koppelen. Zo kun je van de ene hoek eenvoudig een loungeruimte maken met een rond kleed en twee stoelen en een bijzondere boekenkast, terwijl een paar meter verderop een voetbaltafel juist uitnodigt tot activiteit en speelsheid. Met de juiste woonaccessoires maak je echt iets eigens van deze woonstijl. Kies daarbij alleen bijzondere woonaccessoires met een verhaal en die voor jou wat betekenen.

Stijltip: Combineer een hele traditionele handbeschilderde Delfts blauwe vaas met een moderne, knallende Rietveld stoel voor een kunstzinnig, maar tegelijkertijd huiselijk effect.

Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 14.999,-
Direct leverbaar
€ 175,-

Woonstijl Stille Luxe

Een tijdloze woonstijl die zichzelf door de jaren heen bewezen heeft staat ook wel bekend als Quiet Luxury, Stille Luxe. De naam zegt het al: dit is pure luxe zonder dikdoenerij. Geen geschreeuw om aandacht, geen over de top bling-bling, maar gewoon eenvoudige kwaliteit. Veel schreeuwerige luxe merken pieken flink in populariteit, waarna ze al snel weer van het wereldtoneel verdwijnen. De stille, sterke luxe merken daarentegen weten decennia lang te overleven door simpelweg de beste kwaliteit te leveren, zonder zichzelf al teveel in de spotlights te plaatsen. Het product spreekt voor zich. Deze tijdloze, niet-trend gevoelige woonstijl voeg je toe aan je interieur door te investeren in vakmanschap. Klassieke, tijdloze meubelstukken die de trends negeren. Donkere pure houtsoorten, zachte stoffen als pure wol, katoen of zelfs zijde en sprankelend wit handbeschilderd porselein. Thuiskomen in een huis met deze woonstijl voelt alsof je ondergedompeld wordt in een warm bad. Er heerst rust, harmonie en dat geeft ruimte om volop te genieten van deze stille, luxe woonstijl.

Stijltip: Kies een puur witte driedelige tulpenvaas en plaats hem als subtiele eye-catcher op het midden van een grote, donkerhouten tafel. Deze driedelige tulpenvaas is een tijdloze klassieker die door zijn eenvoud juist alle ogen naar zich toetrekt.

Direct leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 34,95
Direct leverbaar
€ 49,95

Woonstijl Latte Dressing

Een woonstijl in 2024 die origineel ontstaan is in de modewereld. Latte Dressing betekent simpelweg dat je je kleedt in kleuren die je in een kopje koffie tegenkomt. Van donkere espresso's tot melkwitte latte's en alles er tussenin. Het is een tijdloze woonstijl die toevallig dit jaar weer helemaal past bij de woontrends van 2024. Bruin is namelijk één van de trendkleuren van nu en terwijl het voor mensen die van de woonstijl Color Pop houden, juist een ondersteunende kleur is, is bruin voor de liefhebbers van Latte Dressing juist een leidende kleur. In deze woonstijl kom je weinig kleur tegen, misschien alleen van een verse bos bloemen, maar zelfs dan wordt er vaak gekozen voor een neutraal boeket. Wit, beige, taupe, kaneel, cappuccino, klei en espresso zijn de meest gebruikte kleuren. Donkere vloeren in walnootkleuren steken schitterend af tegen een taupe-kleurige bank met linnen kussens en witte wollen kleden. De eierschaal witte linnen gordijnen worden vergezeld door zware fluwelen draperingen in kaneelkleur. De terracotta vazen zijn gevuld met boompjes met een stevig groen blad en op het midden van een tafel pronkt een stralend witte porseleinen vaas gevuld met kronkelende takken. Ondersteun de verschillende koffiekleuren met andere aardse tinten die makkelijk overvloeien in bruin om toch een beetje diepte in de latte dressing woonstijl aan te brengen.

Stijltip: Een Delfts blauw wandbord voor aan de muur is een subtiele manier om deze koffiemix woonstijl te combineren met een beetje kleur, wat zorgt voor meer gelaagdheid in het interieur. Delfts blauw is een kleur die niet opdringerig aanwezig is en een bepaalde frisheid met zich meebrengt die juist in het latte interieur heel fijn is.

Direct leverbaar
€ 46,95
Direct leverbaar
€ 32,-
Direct leverbaar
€ 21,-

Woonstijl Funky Soul

Minimalistisch is té weinig, maximalistisch is téveel, maar de Funky Soul woonstijl kruipt er precies tussenin. Deze woonstijl draait helemaal om balans. Niet te weinig, niet teveel, niet de wit, niet te kleurrijk, niet te strak en niet teveel franjes. Funky maar ook traditioneel, creatieve soul maar ook pragmatisch. Wie zich deze woonstijl eigen maakt, leeft in een heerlijk gebalanceerde wereld waarin overal net voldoende van aanwezig is. Het leuke van deze woonstijl is dat je je niet tot één stijl hoeft te beperken. Voel jij je de ene dag uitbundig en kleurrijk, maar een dag later is je wereld heel zwart-wit, dan past dat bij deze woonstijl. Houd je van hippie-achtige tierelantijntjes, maar ook van strakke designer tafels, dan breng je dat samen in de Funky Soul woonstijl. Dit interieur zit vol verrassingen, maar is altijd in balans.

Stijltip: Voor elk funky, hippe of kleurrijke woonaccessoire die je in je huis plaatst, kies je een hele rustige, kalme tegenhanger. Zoals een traditionele Delfts blauwe vaas naast een fluor roze beeldje of een gekke, kronkelende lamp.

Direct leverbaar
€ 32,95
Direct leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 32,95

Woonstijl Dutch Regency

Denk oud-Hollandse grachtenpandjes en je hebt de Dutch Regency woonstijl te pakken. Dit is een tijdloze, klassieke woonstijl die bij veel mensen geliefd is. Een rijk versierde schouw, hoge glimmende kandelaren, walnoot houten meubelen en klassieke banken en fauteuils. De kleuren zijn vaak donker, intens en dramatisch zoals ossenbloedrood, mosgroen en okergeel en de stoffen zwaar, zoals fluwelen kussen en jacquard geweven gordijnen. Wanneer je voor deze woonstijl kiest, stap je als het ware terug in de tijd naar het Nederland dat zijn hoogtijdagen vierde, de tijd van de oud-Hollandse meesterschilders zoals Vermeer en Fabritius. De luxe kon niet op voor de rijkere laag van de bevolking en dat zie je terug in de zorgvuldig gedecoreerde huizen. Ambacht en kwaliteit staan hierbij voorop en vaak komen er ook Orientaalse invloeden in terug, in de vorm van producten die uit verre landen over zee naar Nederland zijn gebracht. 

Stijltip: De Delfts blauwe dekselvaas was een pronkstuk wat je terug kon vinden in de meeste prominente Nederlandse huizen uit die tijd. Om deze reden is een Delfts blauw kaststel, bestaande uit een dekselvaas en twee slanke vazen, nog steeds een populaire woonaccessoires voor mensen die van deze woonstijl houden. Geef een moderne draai aan deze klassieke woonstijl met de nieuwe dekselvazen van Heinen Delfts Blauw.

Direct leverbaar
€ 119,95
Direct leverbaar
€ 139,-
Direct leverbaar
€ 69,95
Hoe wordt Delfts blauw gemaakt
Benieuwd naar hoe al die prachtige Delfts blauwe woondecoraties en serviezen nou eigenlijk gemaakt worden? Neem een kijkje over de schouder van onze meesterschilder en ontdek hoe dit eeuwenoude ambacht in z'n werk gaat en waarom Delfts blauw al ruim vierhonderd jaar een geliefd product is. Dit is waarom Delfts blauwe woonaccessoires niet mogen ontbreken bij de meest geliefde woonstijlen van 2024!

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Delfts blauw tegeltje VOC schip Heinen Delfts Blauw

Speciale workshops Delfts blauw schilderen!

Speciaal voor het Gouden Eeuw themajaar komt PAAUW de Delfts Blauw Fabriek met een bijzondere schilderworkshop. Tijdens de feestweek in Delft is het mogelijk om zelf een speciaal aandenken te schilderen met als thema de VOC of de schilder die in Delft zijn meesterwerken gemaakt heeft: Pieter de Hooch.

Vul de servieskast aan!

Vul nu je prachtige Delfts blauwe serviesgoed aan met nieuwe items die je niet wil missen in de keuken! Onze populaire serviezen Blauw Vouw en Blauw Bloesem komen met tal van handige en mooie serviesstukken die je serviesgoed compleet maken.

Heinen Delfts Blauw lanceert samen met Loes van Delft nieuwe wandbordencollectie

Donderdag 1 december was de officiële lancering van de nieuwe collectie van Loes van Delft x Heinen Delfts Blauw. Loes signeerde ter plekke uitgebreid alle nieuw gekochte wandborden voor een grote groep aanwezige fans. Tegelijkertijd kon de collectie wandborden worden bewonderd onder het genot van een feestelijke cocktail met mini eetbare kunstwerken erin.