Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
VADERDAG ACTIE: € 5,- korting op De blauwe fiets mokken met de kortingscode VADER24
Dip en Dye Tulpenvazen roze met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

De mooiste Delfts blauwe vazen

Dip en Dye Tulpenvazen roze met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Decoreren met vazen

Een prachtige vaas voegt echt iets toe aan een interieur. Met verse bloemen, droogbloemen of zelfs zonder bloemen is een vaas een decoratiestuk waarmee je een statement maakt. Dat begint al bij de keuze voor welke stijl vaas je gaat, klassiek, modern, tijdloos. Ook de hoeveelheid vazen is bepalend. Kies je voor een opvallende vaas die prachtig tot zijn recht komt als hij alleen staat of maak je een gezellige mix & match van verschillende vormen en maten vazen. Veel bonte kleuren of juist neutrale tinten. We hebben zelfs collecties vazen gemaakt die allemaal exact dezelfde kleur of patroon hebben, maar een andere vorm voor een wel heel bijzondere manier om je bloemen te schikken. Een ding is zeker, van vazen kun je er nooit genoeg hebben! Ontdek de prachtige vazen van Heinen Delfts Blauw en word verliefd op hun unieke karakter.

Handbeschilderde delfts blauwe Vazen en Tulpenvazen groot en klein bloemmotief blauw met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Moderne Delfts blauwe vazen

De traditionele Delfts blauwe vaas die vroeger bij opa en oma op de kast pronkte heeft zijn oubollige imago allang ver achter zich gelaten. De nieuwe generatie Delfts blauwe vazen van Heinen Delfts Blauw hebben een eigentijdse uitstraling waarbij traditioneel Delfts blauwe patronen samenvloeien met moderne vormen en een strak design. Dit is Delfts blauw 2.0 wat dankzij haar neutrale kleurenpatroon van blauw en wit perfect past binnen elk trendy interieur van tegenwoordig. De welbekende oud-Hollandse landschappen maken plaats voor hippe stadsbeelden van Amsterdam, de iconische grachtenpandjes en natuurlijk de talloze fietsen waar ons land wereldwijd bekend om staat! Onze moderne Delfts blauwe vazen combineren leuk met traditionele Delfts blauwe vazen, doordat de designs prachtig bij elkaar passen vanwege de overlappende kleuren en door het gebruik van kleine klassieke details op de moderne vazen. Zo kun je dat erfstuk uit de kast halen en nieuw leven inblazen door het te combineren met een reeks moderne Delfts blauwe vazen.

Bijzondere Delfts blauwe vazen

2-4 weken levertijd
€ 699,-
Niet leverbaar
€ 1.500,-
Handbeschilderde "Nature" collectie Vazen klein en groot met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Traditionele handbeschilderde vazen

Naast de moderne collectie Delfts blauwe vazen, maken we ook nog steeds handbeschilderde Delfts blauwe vazen. Deze traditionele vazen worden nog volgens het authentieke ambacht gemaakt en zijn een waar pronkstuk voor in huis. Het porselein wordt volledig met de hand gemaakt en beschilderd door een meesterschilder van Heinen Delfts Blauw die de Delfts blauwe schilderkunst machtig is. Deze tijdloze vazen verliezen nooit hun statige uitstraling en hun waarde. Het is een vaas van de hoogste kwaliteit die generaties lang meegaat. De traditionele Delfts blauwe vazen staan vaak bekend om hun weelderige bloemendecors en typische Delfts blauwe schilderkunstjes zoals de slagblaadjes en de ossenkopjes. Ook worden ze vaak versierd met een dromerig Nederlands landschap met vissersbootjes, molens en uitgestrekte weides. Het Delfts blauwe kaststel en de Delfts blauwe gemberpotten zijn naast de gewone vazen, de meest bekende designs uit de Nederlandse geschiedenis.

Tulpenvazen in allerlei vormen

Een kaststel pronkte vroeger bij vrijwel elke Nederlander op de kast of de schouw, maar het allerbekendste Delfts blauwe product is toch wel de iconische tulpenvaas. De tulpenvaas is ook wel bekend als bloempiramide en is een typisch Nederlands product. In de 17e eeuw werden ze in Delft gemaakt in opdracht van de Engelse prinses Mary Stuart die gek was op verse bloemen! En de perfecte manier om een verse bos bloemen te schikken is door een tulpenvaas met verschillende tuitjes te gebruiken. Dankzij de verschillende tuitjes krijgt elke bloem voldoende steun om op zijn plek te blijven staan en door de verspreiding van de tuitjes rondom de vaas krijg je altijd een perfecte geschikte bloemenzee. Vooral de tulpenvazen met meerdere verdiepingen, de bloempiramides, zorgen voor een schitterend bloemstuk waarmee je zelfs met weinig bloemen een waar pronkstuk op tafel zet. De tulpenvazen van Heinen Delfts Blauw zijn er in talloze maten en vormen en met verschillende decoraties. Van schattige kleine ronde tulpenvaasjes tot statige tulpenpiramides van maar liefst anderhalve meter hoog. We hebben tulpenvazen in alle prijsklassen beschikbaar, zodat iedereen er van kan genieten. Ondanks de naam ‘tulpenvaas’ is de vaas natuurlijk geschikt voor elk type snijbloem.

Tulpenvazen van Janny van der Heijden

Direct leverbaar
€ 129,-
Direct leverbaar
€ 129,-
Direct leverbaar
€ 44,95
Direct leverbaar
€ 54,95
Mat groene Tulpenvazen en vazen met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Vazen in bijzondere kleuren

Delfts blauw is natuurlijk ons handelsmerk, maar we hebben ook een uitgebreide collectie vazen in verschillende kleuren. Van hippe matte kleuren zoals in onze Klei collectie te zien is tot speelse vazen met een kleurverloop, zoals de Dip Dye collectie. Ook de meer traditionele vazen zijn meestal in een kleurvariant beschikbaar, zoals de handbeschilderde polychroom vazen. Daarbij wordt de Delfts blauwe tint ondersteunt door bonte kleuren als groen, oranje, rood en geel. Ook onze vazen waarop bekende afbeeldingen van grote Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw afgebeeld staan zijn populair. Ons uitgangspunt is altijd om een bijzondere vaas te creëren die kwa stijl of kleurgebruik aansluit op de welbekende Delfts blauwe kleur. Naast de vele verschillende kleuren hebben we ook een collectie vazen gemaakt die helemaal goudkleurig zijn. Goud werd veel gebruikt in de Imari stijl, ook een bekende schilderstijl op porseleinen vazen, en iets wat we veel maakten in de vroege dagen van ons bedrijf. Een bijzondere verwijzing naar de geschiedenis van de eerste porseleinen vazen uit China en de oprichting van Heinen Delfts Blauw.

Blauw Vouw vazen set van 4 met verse bloemen ontworpen door Romy Kuhne Heinen Delfts Blauw

Witte bloemenvazen

Tijdloos, elegant en passend bij alles. Dat zijn onze witte vazen van porselein of aardewerk in een paar woorden. Bij de Delfts blauwe schilderkunst is het wit laten van bepaalde vlakken net zo belangrijk als het vullen van de vaas met een Delfts blauw patroon. Hoe witter het porselein, hoe geliefder de vaas uiteindelijk is. Daarom doen wij er alles aan om de perfecte witte vaas te produceren. Dit begint al bij het samenstellen van de klei en de keuze voor de juiste grondstoffen. Daarna komt het vooral aan op jarenlange ervaring van ons keramisch-technisch personeel en het gebruik van het juiste glazuur en het bakproces in de ovens. Een elegante witte vaas lijkt daarom soms een eenvoudig product, maar niks is minder waar. Onze witte vazen zijn van de beste kwaliteit en worden met grote zorg gemaakt. We hebben witte vazen met een moderne vormgeving, maar ook de meer klassieke witte tulpenvaas of vazen die overwegend wit zijn en slechts voorzien zijn van een minimaal Delfts blauw detail als decoratie. Met een witte vaas sla je de plank nooit mis en springen de kleuren van de bloemen nog meer in het oog.

Vazen en accessoires van Nederlandse designers

Bij Heinen Delfts Blauw werken we graag samen met topdesigners van Nederlandse bodem. Met een aantal aanstormende talenten op het gebied van design hebben we mooie collecties opgezet. Deze collecties waren allereerst puur ontworpen als serviesgoed, maar vanwege hun grote succes hebben we de collecties uitgebreid met vazen en bloempotten. Zo hebben we de Blauw Bloesem collectie van Debbie Wijskamp, een collectie met een landelijke uitstraling met minimale Delfts blauwe decoraties. De collectie bestaat uit vazen van verschillende groottes met allemaal dezelfde uitstraling en decoratie, zodat je kunt spelen met de setting. Daarnaast hebben we de populaire Blauw Vouw collectie van Romy Kuhne die gebaseerd is op de Aziatische vouwkunst origami. Dit servies en de bijbehorende vazen zijn vooral te herkennen aan hun vouwen in het porselein, aangebracht door middel van papieren mallen, en de Delfts blauwe kersenbloesem als decoratie. De kleinere vaasjes rangschik je naast elkaar en komen mooi tot hun recht op een koffietafel of in een boekenkast. Ook de reeks vazen van Sylvain Tegroeg zijn razend populair vanwege hun strakke vormgeving en de bijzondere verzameling typisch Nederlandse fietsen die centraal staan op de vaas. Een leuke vaas voor de Nederlander die houdt van een modern design of die een buitenlandse relatie een typisch Nederlands product met een vleugje humor wil toesturen. De collecties worden ook nog eens verder uitgebreid met onder andere bloempotten en waxinelichtjes, zodat je je complete huis kunt inrichten met Heinen Delfts Blauw!

Vazen van aardewerk, keramiek of porselein

Een prachtige vaas van porselein heeft natuurlijk een ongeëvenaarde allure en kwaliteit, maar daar hangt ook vaak een prijskaartje aan. Daarom hebben we in onze collectie ook vazen van keramiek opgenomen. Net zo mooi en van een hoge kwaliteit, want alles wordt met de grootste zorgvuldigheid gemaakt, maar een andere prijsklasse zodat iedereen kan genieten van een schitterende vaas in huis. Ook wordt de prijs bepaald door de hoeveelheid uren handschilderwerk die onze meesterschilder eraan kwijt is. Kies je een grote vaas van porselein die helemaal van top tot teen met de hand beschilderd wordt dan is dit een vaas uit de duurste prijsklasse, terwijl we ook vazen maken waarbij de decoratie door middel van een transfer aangebracht wordt. Dit is een minder arbeidsintensief proces, terwijl de kwaliteit er niet onder lijdt. De transfer wordt namelijk onder het glazuur aangebracht, zodat deze zijn schoonheid niet verliest.