Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Delfts blauw maken: Do it yourself producten en workshops!

Workshop schilder je eigen tegel  Heinen Delfts Blauw

Zelf Delfts blauw maken: DIY en workshops

Ben jij creatief en zoek je naar een echt persoonlijk cadeau om weg te geven? Of wil je zelf gewoon een leuke creatie maken? Meld je dan aan voor een workshop of een masterclass van Heinen Delfts Blauw en leer het vak van een echte meesterschilder in de Delfts blauwe schilderkunst. Vind je de workshops en de masterclasses een beetje te hoog gegrepen, ga dan aan de slag met de leuke en toegankelijke "do it yourself" producten van Heinen Delfts Blauw. Zo maak je zelf een eigen gepersonaliseerd Delfts blauw tegeltje of een leuke kerstbal. Voor de kersverse vaders en moeders onder ons: maak een echte Delfts blauwe kerstbal met daarop de naam van je kindje gewoon helemaal zelf! Naast alle do it yourself producten en onze workshops, maken we ook Delfts blauwe maatwerk producten helemaal naar jouw wens. Dan gaan onze meesterschilders, vormgevers en onze keramisch specialisten aan de gang met jouw visie om het product tot leven te brengen.

Kerstbal DIY set inclusief porselein stift.

Do it yourself: Delfts blauwe kerstbal

Een Delfts blauwe kerstbal  maak je nu helemaal zelf. Deze kerstbal bevat alleen decoratieve bloemen met in het midden ruimte om zelf nog iets toe te voegen. Haal de meesterschilder in jezelf naar boven en maak je eigen Delfts blauwe kerstbal. Leuk voor een kinderfeestje, als kerstcadeau of een verjaardag. Maak het echt persoonlijk door je eigen boodschap aan de kerstbal toe te voegen! Of vier de komst van een nieuwe baby met een zelfgemaakte gepersonaliseerde kerstbal. Je hoeft alleen nog maar de naam op de kerstbal te schrijven, hem even af te bakken in de oven en je hebt een bijzonder gepersonaliseerd kerstornament voor het leven.

Deel jouw creatie op Facebook en/of Instagram met #creatingnewtraditions #HeinenDelftsBlauw!

Populaire Delfts Blauwe producten

Direct leverbaar
€ 14,95
Direct leverbaar
€ 12,95
Niet leverbaar
€ 11,50
Direct leverbaar
€ 309,-

Gepersonaliseerd maatwerk laten maken

Wil je iemand een zelfgemaakt Delfts blauw cadeau geven, maar ben je zelf niet zo creatief? Bespreek je wensen dan met de meesterschilders van Heinen Delfts Blauw. Samen kijken ze met je mee naar de mogelijkheden om een compleet gepersonaliseerd maatwerkproduct te maken. Wil je een Delfts blauwe vaas laten maken of een gepersonaliseerd wandbord of misschien een Delfts blauw huisje met een eigen logo erop? We staan open voor alle ideeën en wensen en helpen je graag om dat mooie idee tastbaar te maken in de vorm van een Delfts blauw product. Stroop je liever zelf de handen uit de mouwen en wil je aan de slag met penselen, lees dan verder over de mogelijkheden van zelf Delfts blauw maken!
Delfts blauwe DIY Tegeltjeswijsheid cadeauset met stift Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw tegeltje maak je zelf

De traditionele Delfts blauwe geboortetegel. Wie kent hem niet. De handbeschilderde geboortetegel is een traditioneel geboortegeschenk en is vaak erg kostbaar doordat er veel tijd in wordt gestoken door de meesterschilder. Daarom heeft Heinen Delfts Blauw nu ook de “do it yourself” tegel ontwikkeld.

Deze tegel kun je helemaal zelf decoreren naar wens. In de hoeken hebben wij alvast zogenaamde ossenkop decoraties toegevoegd. Dit zijn typisch Delfts blauwe patronen die al honderden jaren te zien zijn op Delfts blauwe tegels. De rest van de tegel wacht op jouw inspiratie. Neem een leuke afbeelding als voorbeeld en teken het over op de witte tegel met de speciale Delfts blauwe porseleinstift. Voeg bijvoorbeeld de naam, geboortedatum, tijd, plaats en tijdstip toe van de geboorte van het kindje en bak het tegeltje vervolgens af in de oven thuis. Zo heb je toch een gepersonaliseerde Delfts blauwe geboortetegel om cadeau te doen! Wil je toch liever een écht handgemaakt Delfts blauwe geboortetegel cadeau doen, laat er dan eentje maken door de meesterschilders van Heinen Delfts Blauw. Je kunt kiezen uit een gepersonaliseerd wandbord of een geheel eigen ontwerp op een tegel of een bord.

Delfts blauwe tegel Bloem Heinen Delfts Blauw

Hoe maak je zelf Delfts Blauw?

Kom langs op één van de locaties van Heinen Delfts Blauw en schuif aan bij een workshop Delfts blauw tegeltje schilderen. Tijdens de workshop krijg je eerst een korte rondleiding langs het maakproces van Delfts blauw aardewerk, zodat je weet wat er allemaal komt kijken bij het maken van jouw eigen Delfts blauwe tegeltje. Vervolgens ga je aan de slag met de meesterschilder die je alle fijne kneepjes van het vak leert. Je maakt kennis met de speciale penselen, ontdekt hoe er met de bijzondere Delfts blauwe verf gewerkt moet worden en gaat oefenen op een stukje porselein. Begint het schilderen er een beetje op te lijken, dan ga je aan de slag met het maken van je Delfts blauwe tegel. Kies een kant-en-klaar ontwerp uit onze designs of schets je eigen ontwerp.

Laat je het schilderen liever aan de experts over, maar zoek je wel leuke Delfts blauwe tegels voor in huis? Kijk dan bij onze uitgebreide collectie Delfts blauwe tegeltjes.

Een Heinen Delfts Blauw schilder bezig aan een vaas

Delfts blauwe vaas zelf maken

Wil je écht een mooie Delfts blauwe vaas of wandbord zelf maken, neem dan deel aan de masterclass Delfts blauw schilderen bij Heinen Delfts Blauw. De masterclass is geschikt voor iedereen die al enige schilderervaring heeft en meer uitdaging zoekt. Tijdens de masterclass ontvang je intensieve begeleiding van een meesterschilder in de Delfts blauwe schilderkunst die je alle fijne kneepjes van dit bijzondere vak leert. Na het oefenen op een stuk porselein is het tijd om je ontwerp aan te brengen op een porseleinen vaas of wandbord, die je vervolgens gaat schilderen met de kobalt-oxide verf. Onze keramisch-specialisten glazuren de vaas of het wandbord en stoppen het in de oven met als resultaat een schitterend Delfts blauw product, helemaal naar jouw eigen ontwerp.
Handbeschilderd gepersonaliseerd relatiegeschenk geboorte wandbord Heinen Delfts Blauw
Delfts blauwe DIY Tegeltjeswijsheid cadeauset met stift Heinen Delfts Blauw
Handbeschilderd Relatiegeschenk /Maatwerk Logo bord 37 cm (incl. 25 tekens) Heinen Delfts Blauw
Zakelijk Delfts Blauw maatwerk
Handbeschilderd Relatiegeschenk /Maatwerk Logo bord 29,5 cm (incl. 25 tekens) Heinen Delfts Blauw
Kerstbal DIY set inclusief porselein stift.
Handbeschilderd Relatiegeschenk /Maatwerk Huwelijk bord 37 cm (incl. 25 tekens) Heinen Delfts Blauw