Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Gedekte tegel met Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw

Yksi Expo

Geschreven door Martijn Op

Yksi Expo is een platform dat Dutch Design, technologie, architectuur en andere creatieve disciplines bij elkaar brengt. In de fraaie, industriële ruimte van maar liefst 600 m2 zijn bevinden zich werkruimten voor (jonge) ontwerpers die zorgen voor telkens wisselende en vernieuwende projecten en presentaties. Yksi Expo bleek dé plek te zijn om onze vernieuwende Dutch Designs te presenteren.

In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam zijn de drie servieslijnen Blauw Vouw, Blauw Bloesem, Blauw Festival ontwikkeld door Heinen Delfts Blauw. Unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. 

De keramische tradities van Azië en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ter ere hiervan ontwierp Romy Kühne het serviesgoed ‘Blauw Vouw’. Een verrassende ontmoeting tussen de Aziatische vouwkunst Origami en het Hollandse Delfts blauw. Het werk van Romy Kühne kenmerkt zich door geometrische vormen en oog voor het ambacht.  

'Blauw Bloesem' is geïnspireerd op eeuwenoud servies en opgegraven aardewerk. Het serviesgoed Blauw Bloesem kenmerkt zich door klassieke, ronde vormen en zachte belijningen. Hierdoor komen de texturen en de Delftsblauwe decoraties goed naar voren. De decoratie kruipt als het ware uit de rand. Dat geeft het servies een rustige aanblik.

'Blauw Festival', een spannende ontmoeting tussen stoer en minimalistisch design en traditioneel Delfts blauw. De serviesstukken kenmerken zich niet alleen door de heldere belijningen en de minimalistische vormgeving, maar ook door hoge standringen, de strakke vormgeving en de dikte van het materiaal. De decoratie heeft een duidelijke plek in het ontwerp. De traditionele ornamenten en de geometrische vormen geven het servies zijn karakter. 

Wil je de serviezen zien, of aanschaffen? Bezoek dan de Yksi Expo op de Torenallee 22-04 in Eindhoven.

 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Basisschool de Pelikaan op bezoek bij de Heinen Delfts Blauw fabriek in Putten met Jorrit Heinen en Wilma Plaisier

Basisschoolkinderen krijgen rondleiding bij Heinen Delfts Blauw

Voorzichtig schuifelen de kleuters van basisschool De Pelikaan achter elkaar aan door de porseleinfabriek van Heinen Delfts Blauw. De groepen 1 en 2 van de basisschool namen vanmorgen (woensdag 12 februari) een kijkje bij de fabriek op industrieterrein Keizerswoert in verband met de Hollandse themaweek.

img 2992 2

Dutch Design Week 2018

Tijdens de Dutch Design Week werd Eindhoven van 20 tot 28 oktober 2018 omgetoverd tot het centrale designmiddelpunt van Nederland. Bezoekers uit binnen- en buitenland konden daar het werk van ontwerpers bekijken en beleefden de nieuwste innovaties. Een plek vol creativiteit en verrassende concepten. En dit jaar waren wij erbij!

Dieren beeldjes voor in huis

Vrolijk je interieur op met leuke beeldjes van dieren in Delfts blauw. Het is door de jaren heen heel normaal geworden om een leuk beeldje van een hond, kat of zelfs een dodo neer te zetten als decoratiestuk, maar eigenlijk zit er een diepere betekenis achter deze interieurtrend. Benieuwd wat dat is en welk beeldje van een dier bij jou thuis past? We zetten het voor je op een rijtje!