Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Gedekte tegel met Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw

Yksi Expo

Geschreven door Martijn Op

Yksi Expo is een platform dat Dutch Design, technologie, architectuur en andere creatieve disciplines bij elkaar brengt. In de fraaie, industriële ruimte van maar liefst 600 m2 zijn bevinden zich werkruimten voor (jonge) ontwerpers die zorgen voor telkens wisselende en vernieuwende projecten en presentaties. Yksi Expo bleek dé plek te zijn om onze vernieuwende Dutch Designs te presenteren.

In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam zijn de drie servieslijnen Blauw Vouw, Blauw Bloesem, Blauw Festival ontwikkeld door Heinen Delfts Blauw. Unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. 

De keramische tradities van Azië en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ter ere hiervan ontwierp Romy Kühne het serviesgoed ‘Blauw Vouw’. Een verrassende ontmoeting tussen de Aziatische vouwkunst Origami en het Hollandse Delfts blauw. Het werk van Romy Kühne kenmerkt zich door geometrische vormen en oog voor het ambacht.  

'Blauw Bloesem' is geïnspireerd op eeuwenoud servies en opgegraven aardewerk. Het serviesgoed Blauw Bloesem kenmerkt zich door klassieke, ronde vormen en zachte belijningen. Hierdoor komen de texturen en de Delftsblauwe decoraties goed naar voren. De decoratie kruipt als het ware uit de rand. Dat geeft het servies een rustige aanblik.

'Blauw Festival', een spannende ontmoeting tussen stoer en minimalistisch design en traditioneel Delfts blauw. De serviesstukken kenmerken zich niet alleen door de heldere belijningen en de minimalistische vormgeving, maar ook door hoge standringen, de strakke vormgeving en de dikte van het materiaal. De decoratie heeft een duidelijke plek in het ontwerp. De traditionele ornamenten en de geometrische vormen geven het servies zijn karakter. 

Wil je de serviezen zien, of aanschaffen? Bezoek dan de Yksi Expo op de Torenallee 22-04 in Eindhoven.

 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Een Heinen Delfts Blauw schilder bezig aan een vaas

Binnenkijken bij Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw aardewerk van de hoogste kwaliteit produceren vraagt om precisie en veel kennis van het ambacht. Bij Heinen Delfts Blauw houden we daarom graag zelf de touwtjes in handen. Dat gebeurt al bij de selectie van de klei in poedervorm tot aan het afbakken van het eindproduct. Kijk mee bij elke stap van het maakproces van authentiek Delfts blauw aardewerk!

Tulpenvaas wit: onze sneeuwwitte beauty!

Vroeger was er ‘tulpenmanie’, tegenwoordig is er sprake van tulpenvaasmanie. Waar men vroeger huis en haard gaf voor een peperdure tulpenbol, zijn het nu vooral de tulpenvazen ​​die waardevoller zijn dan de tulp zelf. De driedelige witte tulpenvaas is onze sneeuwwitte schoonheid die qua populariteit met kop en schouders boven de andere vazen ​​uitsteekt.

Handbeschilderde tulpenvazen en grote vaas met verse bloemen van Heinen Delfts Blauw in het Intercontinental

Delfts blauwe woontrends met koninklijke allure

De diep blauwe kleur van Delfts blauw aardewerk heeft een koninklijke uitstraling en heeft bewezen tijdloos te zijn. Dit komt ook terug in de stijling van LM Flower Fashion Productions die het imposante InterContinental Amstel Amsterdam hotel heeft ingericht met Delfts blauwe vazen van Heinen Delfts Blauw.