Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
VADERDAG ACTIE: € 5,- korting op De blauwe fiets mokken met de kortingscode VADER24

Woontrend eclectisch: het beste uit meerdere werelden

Geschreven door Annette O'Shea Op
Elke woonstijl en trend heeft wel iets moois te bieden waar je blij van wordt. Merk je dat je het lastig vindt om je aan één stijl te houden en switch je continu tussen interieurtrends en oude klassiekers, grote kans dat de eclectische woonstijl je op het lijf geschreven is. Deze gewaagde, creatieve interieurstroming is een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid waar geen grenzen aanzitten. Ontdek alles over deze trend en hoe je hem in je huis vormgeeft.
Direct leverbaar
€ 110,-
Direct leverbaar
€ 130,-
Niet leverbaar
€ 195,-
Direct leverbaar
€ 21,-
Direct leverbaar
€ 32,-
Direct leverbaar
€ 46,95

Eclectische woonstijl combineren

Alles mag. Echt alles mag. Er is geen goed of fout bij de eclectische woonstijl. Grenzen zijn er om verlegd te worden, contrasten zijn er om lekker met elkaar te botsen en tussen al deze verschillende stromingen door ontstaat er een onverwachte saamhorigheid die jouw persoonlijkheid weerspiegelt in je interieur. Het fijne aan de eclectische woonstijl is dat het dus nooit uit de mode raakt en je voelt je er écht helemaal in thuis. Het leuke van deze woontrend is ook dat het geen dertien in een dozijn is. Ben je het zat om bij elk huis dat je binnenstapt stalen deuren, een visgraat vloer en een fluwelen stoel te zien, bij een eclectisch interieur gaat je dat niet gebeuren. Lekker uniek en one-of-a-kind, net als jij!

Kunst en kitsch

Mooie kunstwerken aan de muur en bijzondere souveniers op de kast, kies bij de eclectische woonstijl alleen voor woonaccessoires die voor jou iets betekenen. Weg dus met die poster van de Ikea en hallo schilderijtje gemaakt door je overgrootopa of kunstwerk wat je ooit eens op een veiling hebt gekocht. Ook leuk is om de schoolwerkjes van je kinderen in een mooie lijst te stoppen en aan de muur te hangen. Afgewisseld met andere creatieve wanddecoraties, zoals wandborden of wandvogels, krijgt zo'n kindertekening opeens een compleet nieuwe uitstraling. Zet her en der ook bijzondere souveniers neer die je hebt meegenomen van een speciale reis. Dat kunnen houtsnijwerken zijn die daar ter plekke gemaakt zijn door iemand op een marktje, maar ook een glazen pot gevuld met schelpen van elk strand waar je geweest bent is een woondecoratie met betekenis. Haal erfstukken met emotionele waarde van de zolder en geef ze een trots plekje in huis en vul je decor aan met mooie vondsten uit de kringloopwinkel of van de rommelmarkt. Het enige waar je op moet letten is dat je niet teveel snuisterijen neerzet, anders loop je het risico dat het rommelig overkomt, maar als jij iemand bent die wel van een beetje chaos houdt: waarom niet!

Stapelgekte pagina
Direct leverbaar
€ 99,95
Niet leverbaar
€ 99,95
Niet leverbaar
€ 99,95

Eclectisch decoreren: botsende combinaties maken!

Eclectisch betekent letterlijk "het beste uitkiezend". Dat betekent dus dat je bij deze woonstijl alle beste elementen uit de bestaande woonstijlen kiest en mixt tot een mooi, uniek geheel. Wat het beste is? dat bepaal jijzelf want over smaak valt niet te twisten. Dit is ook iets wat wij voor ogen hebben bij onze Stapelgekte collectie. De driedelige tulpenvaas is al eeuwenlang een razend populaire vaas. Met zijn drie losse onderdelen die op elkaar gestapeld worden en de verschillende kleine tuitjes die aan alle kanten uitsteken, heeft de piramidevaas best een beetje een eccentriek uiterlijk. Je kan daarom kiezen voor een heel rustig decor zoals een compleet witte driedelige tulpenvaas, een prachtige witte beauty, of je doet eens gek en stelt zelf je eigen driedelige tulpenvaas samen. Eentje die helemaal jouw persoonlijkheid weerspiegelt. 

Niet leverbaar
€ 99,95
Setprijs
Direct leverbaar
€ 160,80
€ 144,-
Direct leverbaar
€ 32,95

Eclectische vazen als woonaccessoires

Stapelgekte is een collectie van Heinen Delfts Blauw die bestaat uit een stapelbare, driedelige tulpenvaas. Met de verschillende designs en kleuren kun je meer dan vijfduizend unieke combinaties bij elkaar stapelen. Zo stel je dus zelf je ideale vaas samen die jouw persoonlijkheid laat zien. Kies voor een rustig onderstuk, een quirky middenstuk en een knallend topje van de vaas of ga voor een bijzondere vaas met handbeschilderde elementen in dezelfde stijl voor een rustigere aanblik. Ben je na een tijdje uitgekeken op je Stapelgekte vaas, dan haal je hem gewoon weer uit elkaar en voeg je nieuwe elementen toe voor een compleet andere uitstraling. Zo blijf je altijd plezier houden van je ecclectische, driedelige tulpenvaas.

Direct leverbaar
€ 23,95
2-4 weken levertijd
€ 725,-

Eclectisch interieur: do's en don'ts

In principe kun je geen fouten maken bij een eclectisch interieur. Vind je het toch lastig om alle losse eindjes aan elkaar vast te knopen zodat er een soort onderlinge samenhang ontstaat, dan zijn er wel wat dingen die je juist wel of niet moet doen. We zetten er een paar voor je op een rijtje.

JA: Mix verschillende soorten materialen door elkaar. Harige kussens op de bank, ruw houten wandplanken, glanzend porseleinen wandborden en zware metalen deuren. Het mag allemaal door elkaar heen gebruikt worden.

NEE: Alle materialen maar één keer gebruiken. Om een samenhangend gevoel te scheppen kies je één materiaalkeuze uit die je ten minste op drie verschillende plekken in de ruimte terug laat keren.

JA: Laat ook leegruimte over tussen je woonaccessoires. Het oog zoekt altijd naar een rustpunt. Zorg dat er tussen je woondecoraties ook af en toe eens een leegte is.

NEE: Zet niet alles neer wat je hebt. Kies een paar favoriete woonaccessoires uit en zet ze neer. Zet de rest in de berging en wissel ze af en toe om, zodat je voor verrassing zorgt.

JA: Voor je begint met inrichten, bepaal eerst waar je grootste meubelstukken komen te staan. Dit wordt leidend voor de rest van je inrichting en zorgt voor duidelijkheid in het geheel.

NEE: Zet niet lukraak overal iets neer. Zorg voor een focus punt, zoals een muur in een opvallende kleur, een open haard met schouw eromheen of een opvallend kunstwerk. Dit is het punt dat meteen de aandacht trekt wanneer je de ruimte binnenkomt. Vervolgens gaat je blik naar de rest van de inrichting. Zonder één echte eye-catcher weet je niet waar je eerst moet kijken en dat schept onrust.

JA: Laat dezelfde vormen op verschillende plekken terugkeren voor symmetrie. Heb je een ronde koffietafel, leg dan bijvoorbeeld ronde kussens op de bank of hang ronde wandborden aan de muur. Ook al hebben ze verschillende kleuren en texturen, de ronde vorm zorgt toch voor een visuele samenhang.

NEE: Vermijd verschillende kleurtinten op de muren in dezelfde ruimte. Kies voor één gewaagde kleur die eruit springt en kleed de rest van de ruimte aan met leuke woondecoraties.

Direct leverbaar
€ 369,-
Direct leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 499,-

Eclectisch interieur als woontrend

We noemen het eclectische interieur nu wel als woontrend, maar eigenlijk bestaat het net als de meeste dingen, al heel erg lang. Toen de industrialisatie begon werd het populair om meer kunstzinnige woonaccessoires toe te voegen aan het interieur, een beetje als tegenbeweging omdat veel werk werd overgenomen door machines. Een hoop arbeiders raakten daardoor hun baan kwijt en dus ontstond de Arts & Crafts beweging. Interieurstijlen werden nu gemengd, waardoor traditioneel en modern opeens wel samengingen. Het doel was om een uniek interieur samen te stellen. Op het moment dat dit breder geaccepteerd werd als interieurtrend, ontstond het eclectische interieur. Het was ook ontzettend populair onder de rijkere bevolking, die maar wat graag hun rijkdom lieten zien door unieke meubelstukken te combineren met decoraties uit verschillende landen en culturen. Zo ontstond vanzelf een eclectische woontrend waarbij het beste uit verschillende werelden, letterlijk, bij elkaar samenkomen. Denk aan zijden wandkleden uit Azië, houtsnijwerk uit Afrika, strakke meubelstukken uit Duitsland en Delfts blauw porselein uit Nederland.  Al snel sijpelde de woontrend uit de rijkere laag van de samenleving door naar de middenmoot, die vooral unieke erfstukken en bijzondere vondsten uit kofferbakverkopen met moderne woontrends combineren.

Een eclectisch thuis

Genoeg inspiratie en tips opgedaan om zelf de eclectische woonstijl thuis te integreren? Haal dan je mooiste, unieke, bijzondere woondecoraties tevoorschijn en vul ze aan met mooie woondecoraties uit onze nieuwste collecties. Zo mix je je geliefde oude spulletjes met gloednieuwe en moderne accessoires voor een compleet nieuwe inrichting. Als je het lastig vindt om te bedenken waar je moet beginnen met het invoeren van de eclectische woonstijl, kies dan eerst een paar hoofditems uit die absoluut niet mogen ontbreken in je huis. Deze voorwerpen worden leidend voor de rest van je inrichting. Voeg een paar nieuwe woonaccessoires toe in een contrasterende stijl of kleur en ten slotte kies je een mooie Stapelgekte vaas uit! Het leuke van de Stapelgekte vaas is dus dat hij uit drie verschillende onderdelen bestaat die jijzelf stuk voor stuk uitkiest. Zo kun je dus voor alle kleuren of patronen die je in huis hebt, een bijpassend element kiezen waardoor de Stapelgekte vaas écht alle elementen uit je inrichting samenbrengt in één geheel. 

Interieurfoto's met Heinen Delfts Blauw producten gemaakt door onder andere: @joeyjaq @manonkuiper @romykuhne en @kastjenaardemuur

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Onthulling van de grootste handbeschilderde Delfts blauwe vazen 3 meter hoog ter wereld reizen door Nederland VOC schip pauw Jorrit Heinen Heinen Delfts Blauw

De onthulling: de grootste Delfts blauwe vazen ter wereld!

Dit zijn ze dan. De twee grootste Delfts blauwe vazen ter wereld. De twee porseleinen reuzen van ruim drie meter hoog zijn vanmiddag afgeleverd bij de Delfts Blauw Fabriek PAAUW door het VOC-schip Statenjacht Utrecht. Zonder scherven!

Delfts blauw wandbord Gouden Eeuw bloemen van Heinen Delfts Blauw m405

Het Jaar van de Gouden Eeuw

Onze collectie 'De Gouden Eeuw' is een romantische verwijzing naar de Gouden Eeuw, met prachtige prints die ook terug te zien zijn in het Rijksmuseum.

Stapelgekte!

Pick it. Mix it. Stack it! Laat je creativiteit de vrije loop met de nieuwe Stapelgekte collectie van Heinen Delfts Blauw. Vanaf nu ben jij degene die jouw favoriete driedelige tulpenvaas samenstelt. De traditionele tulpenvaas is helemaal uit elkaar gehaald en omgezet in losse onderdelen die stapelbaar zijn. Met alle losse onderdelen uit de collectie zijn er meer dan vijfduizend verschillende combinaties mogelijk. Laat de Stapelgekte maar losbarsten!