Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf €75,-
Uniek handbeschilderd aardewerk
Heinen Delfts Blauw
7020 reviews
Mark: 9,5
Wandborden aan de muur Bloemen stilleven, Vlinders, Melkmeisje Heinen Delfts Blauw

Wandborden aan de muur

Geschreven door Martijn Op
Wandborden Adelaar set van 3 aan de muur slaapkamer Heinen Delfts Blauw

Wandborden zijn eigenlijk een hele oude Nederlandse uitvinding. De welbekende Delfts blauwe wandborden hingen eeuwen geleden al aan de muur van rijkere burgers om hun kamers op te vrolijken en om mee te pronken. Veel Nederlanders kennen dit beeld nog wel van hun opa en oma waar vaak een eenzaam bordje aan de muur in de woonkamer hing. Deze interieurtrend is helemaal terug van weggeweest, maar dit keer blijft het niet bij een porseleinen bord met een Delfts blauwe molen erop. De kleuren spatten van de nieuwe collecties ronde wandborden af en de decoraties lopen uiteen; van iconische Hollandse landschappen tot bekende meesterwerken en zelfs hilarische dieren met menselijke trekjes.

Katten drieluik handgeschilderd op wandborden van Heinen Delfts Blauw

Draaide het afgelopen decennium vooral om fotowanden vol rechthoekige lijstjes, de komende jaren maken de cirkels hun opmars. We zien deze trend overal in terug. Denk aan ronde kussens op de bank, ronde salontafels en nu dus ook ronde wanddecoratie. En dat brengt een hele nieuwe wereld vol mogelijkheden met zich mee. Strakke lijnen bepalen niet meer het interieur, maar zachte ronde vormen zonder begin of eind stelen de show. Dit vraagt ook om een hele nieuwe manier van decoreren en kijken. Lijsten of prints hoeven niet meer recht naast of boven elkaar gehangen te worden of kwa formaat op elkaar afgestemd te worden, cirkels kunnen eindeloos met elkaar gecombineerd worden en passen altijd bij elkaar. Weet je niet waar je moet beginnen, kies dan een wandbord die jou het meest aanspreekt en maak daar je focuspunt van.

Wandborden Tropische Vogels, Vlinders Heinen Delfts Blauw

Spelen met borden

Kies je favoriete wandbord uit en kijk vervolgens welke andere wandborden kwa kleur hier het beste bij passen. Het formaat maakt niet uit. Groot, klein, alles kan! Je kan ook de wandborden kiezen op basis van een thema. Denk bijvoorbeeld aan oud-Hollandse meesterschilders als Johannes Vermeer of Vincent van Gogh. Dankzij de subtiele Delfts blauwe details in de schilderijen, passen ook de authentieke Delfts blauwe wandborden mooi bij deze collectie. Of maak er iets spetterends van door de exotische jungle collectie aan de muur te hangen. Felgekleurde papegaaien, luierende cheeta’s en stralend witte kaketoes kijken zo je kamer in. De aquarelachtige wandborden met zeedieren erop hebben juist een hele rustige uitstraling. Vind je het lastig om zelf wandborden op elkaar af te stemmen, dan zijn er ook kant-en-klaar pakketjes met twee of meerdere wandborden die prachtig bij elkaar passen.

Wandcirkel Hollands Glorie 120 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw

De kracht van rond

We verwachten dat de trend van het wandbord een blijvertje is, aangezien hij nooit echt weggeweest is. Vanseo Design legt het mooi uit in hun design blog: “Cirkels hebben geen begin en geen einde. Ze symboliseren het oneindige en in elke cultuur weerspiegelen cirkels de zon, de aarde en de maan. In een interieur brengen ze harmonie en warmte. Cirkels hebben een vrije beweging. Ze kunnen rollen. Ze zijn gracieus en vrouwelijk. Ze zijn warm, bieden troost en stralen liefde en sensualiteit uit. Hun beweging suggereert energie en kracht. Sinds de vroege oudheid vormen cirkels een symbool van bescherming, uithoudingsvermogen en beperking. Ze beschermen datgene wat binnen is en houden de dreiging buiten de cirkel. Cirkels zijn eeuwig.”  

Direct leverbaar
€ 16,95
Direct leverbaar
€ 29,95
Bord Het Puttertje Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 22,95
Delfts blauw wandbord bloem klein Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 16,95
Direct leverbaar
€ 16,95
Bord Meisje met de Parel modern Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 22,95
Direct leverbaar
€ 16,95
Direct leverbaar
€ 39,95
Wandbord bloemen van de Gouden Eeuw Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 22,95
Direct leverbaar
€ 29,95
Direct leverbaar
€ 16,95
Direct leverbaar
€ 29,95
Direct leverbaar
€ 22,95
Direct leverbaar
€ 22,95
Direct leverbaar
€ 22,95
Bord Stilleven met bloemen Gouden Eeuw Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 39,95
Delfts blauw wandbord vogels Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 22,95
Middelgroot wandbord met een handgeschilderde koe van Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 150,00
Aanbieding
Direct leverbaar
€ 84,95
€ 59,46
Direct leverbaar
€ 339,00
Direct leverbaar
€ 59,95

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Handbeschilderde vazen groot en klein, Blu Halo lamp, Blauw Festival servies, Blauw Bloesem servies Heinen Delfts Blauw

Win een Delfts blauw verrassingspakket!

Maak elke maand kans op een Delfts blauw verrassingspakket! Heinen Delfts Blauw geeft tot mei 2020 maandelijks een leuk cadeaupakket weg aan een van onze volgers op Instagram. Zo doe je mee...

Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw nieuw design: Blauw Bloesem

Heinen Delfts Blauw maakt werk van nieuwe tradities. In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam. Het resultaat: unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. Bijzondere sieraden in elk interieur. De komende periode zullen we de designers en hun ontwerpen aan jullie voorstellen.

Hert Bier & Blauw Bloesem pakket Heinen Delfts Blauw

Leuke cadeaupakketten voor Vaderdag!

Verras je vader met de leukste cadeaupakketjes. Speciaal voor Vaderdag hebben we een paar mooie producten uit onze collectie gekozen en hier originele gift sets van gemaakt.