Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Tulpenvaas wit: onze sneeuwwitte beauty!

Geschreven door Annette O'Shea Op
Vroeger was er ‘tulpenmanie’, tegenwoordig is er sprake van tulpenvaasmanie. Waar men vroeger huis en haard gaf voor een peperdure tulpenbol, zijn het nu vooral de tulpenvazen ​​die waardevoller zijn dan de tulp zelf. De driedelige witte tulpenvaas is onze sneeuwwitte schoonheid die qua populariteit met kop en schouders boven de andere vazen ​​uitsteekt.

Tulpenvaas wit, witter, witst... 

Tja, en waarom een ​​tulpenvaas in het wit? Wit porselein heeft een interessante geschiedenis. Vroeger was het ontzettend moeilijk om echt puur wit porselein of aardewerk te maken. Er zat altijd een kleur in de klei. Rood, geel of een beetje grijs, en als je dan eindelijk mooie witte klei had gevonden, was het een hele kunst om die stralend wit uit de oven te laten komen. Wit is vaak een symbool van puurheid, onschuld, schoonheid en minimalisme. In feng shui wordt wit gebruikt om helder zicht te bevorderen en de ziel te reinigen. Misschien is dat wel zo, maar wij vinden het gewoon een tijdloze, elegante ‘kleur’ en jij blijkbaar ook! Onze driedelige witte tulpenvaas is razend populair en wij ontvangen de mooiste foto's van de vaas in jouw interieur.

Witte tulpenvazen voor Queen Mary

De witte en Delfts blauwe tulpenvaas met piramidevorm is ooit gemaakt in opdracht van koningin Maria Stuart, echtgenote van Willem van Oranje. Ze wilde een vaas waarmee ze haar koninklijke vertrekken kon vullen met verse tulpen. Deze tulpenvazen ​​moesten op zichzelf een statige verschijning zijn en zouden goed tot hun recht komen in een groot paleis. Een gewone vaas was totaal onbelangrijk vergeleken met de hoge plafonds en ruime ontvangstruimtes. De Delftse pottenbakkerijen ontwikkelden vervolgens de piramidevormige tulpenvaas waarmee trendsetter Maria hele kolommen bloemen kon plaatsen. Sindsdien is deze tulpenvaas in wit en Delfts blauw een icoon geworden en een paar eeuwen later is de witte tulpenvaas populairder dan ooit.

Deel jouw witte tulpenvaas! 

Alle foto's van de witte tulpenvaas in deze blog zijn door onze klanten bij hen thuis gemaakt! Heb jij onze witte tulpenvaas ook in huis? Deel gerust uw foto's van de vaas in uw interieur met ons via social media. Je kunt ons vinden op Instagram en Facebook. Wie weet zie je de volgende keer jouw foto's van de witte tulpenvaas daar terug.

#HeinenDelftsBlauw #wittetulpenvaas #belikeQueenMary

P.S. Ben jij helemaal weg van een witte tulpenvaas, maar past het piramidemodel niet bij jouw interieur? De witte tulpenvaas hebben we ook in andere soorten en maten, zoals cilindervorm, vierkant, groot, klein, op pootjes, zonder pootjes...!

Direct leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 21,-
Direct leverbaar
€ 32,-
Direct leverbaar
€ 46,95
Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 34,95
Direct leverbaar
€ 37,95
Direct leverbaar
€ 39,95
Niet leverbaar
€ 149,-

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

De top 10 best verkochte Delfts blauwe producten

Een top 10 van onze best verkochte Delfts blauwe producten! Met een voortdurend groeiende collectie Delfts blauw aardewerk, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarom schiet deze top 10 je te hulp en ontdek je de favoriete items van andere Delfts blauw liefhebbers!

Wandcirkel Hollands Glorie 120 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw

Muurcirkels ophangen, zo doe je dat!

Het is een veel geziene woontrend: muurcirkels! Deze trend groeit nog steeds door in 2023, dus we laten graag zien wat je nou eigenlijk allemaal kunt met zo’n grote muurcirkel en in welke ruimtes je de muurcirkels het beste tot hun recht laat komen.

Shop onze hardlopers van dit najaar!

De herfst is nu écht begonnen en in onze winkels merken we dat jullie zin hebben om het thuis gezellig te maken. Dit is de top 10 van meest populaire producten uit onze collectie van de afgelopen maand. Shop ze snel nu je kan, want ze lopen erg hard of sla ze op als favorieten in je verlanglijstje voor een later moment.