Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Tulpenvaas wit: onze sneeuwwitte beauty!

Geschreven door Annette O'Shea Op
Vroeger was er ‘tulpenmanie’, tegenwoordig is er sprake van tulpenvaasmanie. Waar men vroeger huis en haard gaf voor een peperdure tulpenbol, zijn het nu vooral de tulpenvazen ​​die waardevoller zijn dan de tulp zelf. De driedelige witte tulpenvaas is onze sneeuwwitte schoonheid die qua populariteit met kop en schouders boven de andere vazen ​​uitsteekt.

Tulpenvaas wit, witter, witst... 

Tja, en waarom een ​​tulpenvaas in het wit? Wit porselein heeft een interessante geschiedenis. Vroeger was het ontzettend moeilijk om echt puur wit porselein of aardewerk te maken. Er zat altijd een kleur in de klei. Rood, geel of een beetje grijs, en als je dan eindelijk mooie witte klei had gevonden, was het een hele kunst om die stralend wit uit de oven te laten komen. Wit is vaak een symbool van puurheid, onschuld, schoonheid en minimalisme. In feng shui wordt wit gebruikt om helder zicht te bevorderen en de ziel te reinigen. Misschien is dat wel zo, maar wij vinden het gewoon een tijdloze, elegante ‘kleur’ en jij blijkbaar ook! Onze driedelige witte tulpenvaas is razend populair en wij ontvangen de mooiste foto's van de vaas in jouw interieur.

Witte tulpenvazen voor Queen Mary

De witte en Delfts blauwe tulpenvaas met piramidevorm is ooit gemaakt in opdracht van koningin Maria Stuart, echtgenote van Willem van Oranje. Ze wilde een vaas waarmee ze haar koninklijke vertrekken kon vullen met verse tulpen. Deze tulpenvazen ​​moesten op zichzelf een statige verschijning zijn en zouden goed tot hun recht komen in een groot paleis. Een gewone vaas was totaal onbelangrijk vergeleken met de hoge plafonds en ruime ontvangstruimtes. De Delftse pottenbakkerijen ontwikkelden vervolgens de piramidevormige tulpenvaas waarmee trendsetter Maria hele kolommen bloemen kon plaatsen. Sindsdien is deze tulpenvaas in wit en Delfts blauw een icoon geworden en een paar eeuwen later is de witte tulpenvaas populairder dan ooit.

Deel jouw witte tulpenvaas! 

Alle foto's van de witte tulpenvaas in deze blog zijn door onze klanten bij hen thuis gemaakt! Heb jij onze witte tulpenvaas ook in huis? Deel gerust uw foto's van de vaas in uw interieur met ons via social media. Je kunt ons vinden op Instagram en Facebook. Wie weet zie je de volgende keer jouw foto's van de witte tulpenvaas daar terug.

#HeinenDelftsBlauw #wittetulpenvaas #belikeQueenMary

P.S. Ben jij helemaal weg van een witte tulpenvaas, maar past het piramidemodel niet bij jouw interieur? De witte tulpenvaas hebben we ook in andere soorten en maten, zoals cilindervorm, vierkant, groot, klein, op pootjes, zonder pootjes...!

Direct leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 21,-
Direct leverbaar
€ 32,-
Direct leverbaar
€ 46,95
Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 34,95
Direct leverbaar
€ 37,95
Direct leverbaar
€ 39,95
Niet leverbaar
€ 149,-

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Basisschool de Pelikaan op bezoek bij de Heinen Delfts Blauw fabriek in Putten met Jorrit Heinen en Wilma Plaisier

Basisschoolkinderen krijgen rondleiding bij Heinen Delfts Blauw

Voorzichtig schuifelen de kleuters van basisschool De Pelikaan achter elkaar aan door de porseleinfabriek van Heinen Delfts Blauw. De groepen 1 en 2 van de basisschool namen vanmorgen (woensdag 12 februari) een kijkje bij de fabriek op industrieterrein Keizerswoert in verband met de Hollandse themaweek.

Stapelgekte!

Pick it. Mix it. Stack it! Laat je creativiteit de vrije loop met de nieuwe Stapelgekte collectie van Heinen Delfts Blauw. Vanaf nu ben jij degene die jouw favoriete driedelige tulpenvaas samenstelt. De traditionele tulpenvaas is helemaal uit elkaar gehaald en omgezet in losse onderdelen die stapelbaar zijn. Met alle losse onderdelen uit de collectie zijn er meer dan vijfduizend verschillende combinaties mogelijk. Laat de Stapelgekte maar losbarsten!

Leuke cadeaus voor Moederdag!

Moederdag komt eraan! Dat betekent dat het weer tijd is om eens even extra lief te zijn voor al die moeders en oma's, die altijd voor je klaarstaan. We hebben alvast de mooiste cadeautjes voor Moederdag voor je klaargezet.