Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Katten drieluik handgeschilderd op wandborden van Heinen Delfts Blauw

The making of: Handgeschilderde dierportretten

Geschreven door Marita Op

Het maken van een collectie doen we altijd met veel tijd, liefde en aandacht. Zo houden we voor iedere collectie een brainstorm om te kijken wat we gaan doen. Samen met het team komen we uiteindelijk tot een nieuwe lijn. Dit keer gaan we je laten zien hoe we zijn gekomen tot de geportreteerde dieren. 

Een bijzondere lijn, want het gaat dit keer om handschilderwerk in een andere stijl dan dat je gewend bent van Heinen Delfts Blauw. Vandaag nemen we je mee in hoe dat proces in zijn werk gaat! 

Schetsen voor een ruwe opzet

Voordat we komen tot het eindresultaat, gebeurt er nog heel wat. We nemen je mee in hoe zo'n proces precies gaat en hoe we tot een prachtig wandbord komen. 

Allereerst begint onze meesterschilder met schetsen op het bord. Dit is iedere keer weer met de hand, dus we maken geen gebruik van voorbedrukking. Hierdoor is ieder bord écht uniek. Op de afbeelding is te zien hoe dat er ongeveer uitziet. In dit geval is het het bord waar vogels op een takje zitten. 

Het bord wordt uiteindelijk geglazuurd waardoor het zo mooi glad wordt, maar voor die tijd heeft het een ruwe kant. Daardoor is het makkelijk om erop te tekenen en uiteindelijk te schilderen. 

Tijd om te schilderen

Zodra het schetsen op het bord staat, is het tijd om te gaan schilderen. Dit doet de meesterschilder met een speciale verf. Het is slechts één kleur en wordt gemengd met water. Daardoor ontstaat er kleurverschil. Hoe meer water, hoe lichter de kleur wordt. 

Zoals je ziet is de verf zwart. Maar het is niet zomaar zwarte verf, er zit namelijk kobalt in. Dat zorgt ervoor dat het blauw wordt wanneer het in de oven gaat. Vervolgens wordt het nog geglazuurd en dan krijg je het totaalplaatje! 

Bestel de handgeschilderde dierportretten

Er gaat heel veel tijd en energie zitten in het maken van deze collectie. Door het maatwerk is ieder bord weer uniek en dat maakt deze collectie extra bijzonder. Ben jij een echte kattenliefhebber, of wil je het boerderijleven in huis brengen? Dan kun je met deze wandborden de dieren een eer bewijzen! 

Bekijk de complete collectie
We hebben nog veel meer soorten. Bekijk ze allemaal en fleur het interieur op met een vrolijke beestenboel! Ga je voor de boerderijdieren of voor een kattencollectie?

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Heinen Delfts Blauw x Rémy Cointreau

Ontdek de kunst van het serveren van cocktails! Bij de pop-up bar La Maison by Rémy Cointreau in Amsterdam kun je nu bijzondere cocktails drinken uit Delfts Blauw-keramieken coupes ontworpen door kunstenaar Pablo Lücker in samenwerking met Heinen Delfts Blauw. De pop-upbar is van 8 t/m 19 november gevestigd in Fosbury & Sons aan de Prinsengracht. Laten we samen proosten op Nederlands erfgoed en creativiteit!

De top 10 populairste Delfts blauwe producten!

Moderne variaties op het traditionele Delfts blauw worden steeds populairder. Een vleugje oud-Hollandse glamour, met details van moderne technieken komen samen in een vernuftige handarbeid. Dit is een top 10 van de meest populaire Delfts blauwe producten, volgens jullie!
Handbeschilderde 3-delige Nature tulpenvaas van Heinen Delfts Blauw met kunst bloemen

Heinen Delfts Blauw in winterpaleis Het Loo

Bezoek het sfeervolle winterpaleis Het Loo. Tot en met 5 januari is Paleis Het Loo omgetoverd tot winterpaleis en Heinen Delfts Blauw heeft speciaal hiervoor een aantal prachtige, handbeschilderde vazen beschikbaar gesteld. Echt een bezoekje waard!