Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Delfts blauw servies ontworpen door Janny van der Heijden bekend van Heel Holland Bakt verkrijgbaar bij Heinen Delfts Blauw

Servies Janny van der Heijden bij Heinen Delfts Blauw

Geschreven door Martijn Op

Janny van der Heijden is in Nederland natuurlijk bekend als de presentatrice van kookprogramma’s. Onze kookkoningin weet als geen ander wat je nodig hebt in de keuken en komt daarom met haar eigen servies onder de naam Sharing Moments. Nu ook verkrijgbaar bij Heinen Delfts Blauw.

Sinds kort heeft Heinen Delfts Blauw de serviescollectie van Janny van der Heijden opgenomen in de webshop. Het 'blauw-wit' servies Sharing Moments, sluit prachtig aan op de Delfts blauwe collecties die we al in huis hebben en met de jarenlange kookervaring van Janny weet je zeker dat er goed is nagedacht over het servies. Wat ons natuurlijk als eerste opvalt is de blauwe kleur van het servies. Ik heb altijd een zwak gehad voor blauw-op-wit porselein en aardewerk. Of dit nou Chinees, Japans of Delfts blauw is”, zegt Janny van der Heijden. Als kind drukte ik mijn neus tegen de raampjes van vitrinekasten vol porselein en ik was gefascineerd door de vele tinten blauw.” Deze betovering uit de kindertijd nam steeds serieuzere vormen aan. Ik verzamel blauw aardewerk sinds mijn studententijd. Antieke tegels, borden, vazen, kommen, noem maar op... En nog steeds kan ik als een kind zo blij zijn, wanneer ik een mooi stuk 'blauw' aanschaf.”

Een andere grote passie van de culinair publiciste is het verzamelen van tafelservies. “Toen ik de vraag kreeg om een eigen servieslijn te ontwerpen hoefde ik werkelijk geen seconde na te denken! Blauw-wit moest het zijn, met een knipoog naar traditie, maar zonder een stoffig imago. Het moest herkenbaar Nederlands worden en het leukste was, ik kreeg de volledige vrijheid voor het ontwerp.” De presentatrice heeft hierbij natuurlijk wel wat hulp gekregen. “Ik moet eerlijk toegeven dat mijn zoon met het idee kwam van de speelse strepen op het servies. Het proces om er tulpen, randen en een printje aan toe te voegen groeide gaandeweg. Ik leerde zo dat je niet zomaar een patroon op elke vorm kunt aanbrengen. Beiden moeten op elkaar afgestemd worden. Het was geweldig om met het ontwerpteam van New Edition samen te werken.”

"Delfts blauw zit in ons bloed en ik hoop dat we het nog generaties lang doorgeven."

Met zoveel ervaring in de keuken wordt er natuurlijk goed nagedacht over een servies. “De vorm was voor mij vrij snel duidelijk. Die moest functioneel en prikkelend zijn. Ik wilde graag dat alles anders was, maar dat het toch allemaal bij elkaar past. Een kopje moet lekker in de hand liggen, een theepot moet goed schenken en het deksel mag er niet afglijden. Multifunctionele onderdelen die allemaal goed op elkaar aansluiten en er ook nog eens mooi uitzien.”

Ook over de naam van de serviescollectie is goed nagedacht. “Eten gaat om de momenten die je met elkaar deelt. Sharing Moments”, gaat Janny verder. “Delen is voor mij in de breedste zin van het woord belangrijk. Mooie momenten met elkaar delen. Verschillende generaties die samen aan tafel gerechten delen en zo herinneringen scheppen. Daar past ook bij dat je het servies soms deelt met andere serviezen. Alle blauw-witte serviezen passen erbij, of het nou strak en modern is of juist klassiek, en voorwerpen als een handbeschilderd haringbord, een Delfts blauwe melkkoe of een designer waterkan passen er ook bij. Maar ook een rood onderbord met kerst of een antieke terrine van je overgrootmoeder. Alles combineert met elkaar en dat maakt het nog persoonlijker. Delfts blauw zit in ons bloed en ik hoop dat we het nog generaties lang doorgeven.”

Bekijk de Sharing Moments collectie hier!

Niet leverbaar
€ 6,95

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Vul de servieskast aan!

Vul nu je prachtige Delfts blauwe serviesgoed aan met nieuwe items die je niet wil missen in de keuken! Onze populaire serviezen Blauw Vouw en Blauw Bloesem komen met tal van handige en mooie serviesstukken die je serviesgoed compleet maken.
Delfts blauwe kersthangers en ornamenten in de kerstboom Heinen Delfts Blauw

Een Delfts blauwe kerst!

Maak er een gezellige Delfts blauwe kerst van! Versier de kerstboom met de mooiste Delfts blauwe kerstversiering voor een tijdloze sfeer. Het iconische blauw combineert prachtig met de klassieke kerstkleuren, maar ook met de kersttrends van het moment zoals zachte pasteltinten.
Wandborden aan de muur Bloemen stilleven, Vlinders, Melkmeisje Heinen Delfts Blauw

Wandborden aan de muur

Laat de creativiteit maar stromen met deze nieuwste trend op het gebied van muurdecoratie. Rechthoekige schilderijen maken plaats voor ronde wandborden en daarmee verdwijnen ook alle strakke lijnen, vaste kaders en begrenzingen. Voor je ligt een eindeloze mogelijkheid om te decoreren en te combineren. Wij laten je zien hoe je dat doet!