Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Mark Rutte met het delfts blauwe “ vaasje van Rutte” en Jorrit Heinen bij Heinen Delfts Blauw

Rutte op bezoek bij Heinen Delfts Blauw

Geschreven door Martijn Op

Afgelopen zaterdag 2 maart hadden wij bezoek van Mark Rutte. In onze fabriek in Putten nam hij 'het vaasje van Rutte' in ontvangst. De premier had enkele maanden geleden ons land vergeleken met een 'teer vaasje'. Dit werd al snel een Delfts blauw vaasje. In een programma overhandigde hij een Delfts blauw vaasje aan René Froger. Dit vaasje bleek een Heinen Delfts Blauw vaasje te zijn. Leuk! Echter in het programma van Eva Jinek sprak de minister president over een lelijk blauw vaasje. Dit was de aanleiding voor ons om een brief te schrijven en Mark Rutte uit te nodigen bij het bedrijf dat het vaasje maakt.

Rutte ging op de uitnodiging in en kwam afgelopen zaterdag op bezoek. Hij kreeg van Jorrit Heinen een rondleiding door de kantoren, het magazijn en de fabriek. Ook schilderde Mark zijn eigen vaasje. Verder werd er samen met Erica Terpstra en Robert Aronson een programma opgenomen 'Tussen Kunst en Vaas'. 

 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

hollandse verrassing blog 1

Hollandse verrassing

Onze kerstcadeaus zijn klaar voor een plekje onder de kerstboom, bij jou! Want echte kerstgezelligheid is niet compleet zonder pakjes onder de boom. Wij helpen de kerstmannen en -vrouwen met de leukste cadeaus om te geven én te krijgen!

 

 

2023: het jaar van Vermeer

Het jaar 2023 is het jaar van Vermeer. Verschillende musea en omroepen besteden extra aandacht aan één van de bekendste kunstschilders uit de Nederlandse geschiedenis. Ook Heinen Delfts Blauw eert deze oud-Hollandse meester met een speciale Vermeer collectie.

Teckel Nhaan servies uitgekozen als finalist!

Jaaa, wat zijn we trots op onze kleine teckel Nhaan! Het Delfts blauwe servies van deze lieve hond is finalist voor de 2024 Tableware International Awards of Excellence. Dat betekent dat een internationale jury net zo verliefd is geworden op het teckeltje van Janny van der Heijden, als de rest van Nederland! Duimen jullie mee voor Nhaan dat zij de hoofdprijs in de wacht sleept?