Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Mark Rutte met het delfts blauwe “ vaasje van Rutte” en Jorrit Heinen bij Heinen Delfts Blauw

Rutte op bezoek bij Heinen Delfts Blauw

Geschreven door Martijn Op

Afgelopen zaterdag 2 maart hadden wij bezoek van Mark Rutte. In onze fabriek in Putten nam hij 'het vaasje van Rutte' in ontvangst. De premier had enkele maanden geleden ons land vergeleken met een 'teer vaasje'. Dit werd al snel een Delfts blauw vaasje. In een programma overhandigde hij een Delfts blauw vaasje aan René Froger. Dit vaasje bleek een Heinen Delfts Blauw vaasje te zijn. Leuk! Echter in het programma van Eva Jinek sprak de minister president over een lelijk blauw vaasje. Dit was de aanleiding voor ons om een brief te schrijven en Mark Rutte uit te nodigen bij het bedrijf dat het vaasje maakt.

Rutte ging op de uitnodiging in en kwam afgelopen zaterdag op bezoek. Hij kreeg van Jorrit Heinen een rondleiding door de kantoren, het magazijn en de fabriek. Ook schilderde Mark zijn eigen vaasje. Verder werd er samen met Erica Terpstra en Robert Aronson een programma opgenomen 'Tussen Kunst en Vaas'. 

 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Woontrend herfst 2023: natuur in huis!

Zwaai de zomer met haar zinderende temperaturen vaarwel en verwelkom de herfst met open armen. De dagen worden korter en de temperaturen dalen zachtjes, dus we zoeken steeds meer het comfort van onze huizen op. De woontrends voor de herfst van 2023 laten zien dat we geen afscheid willen nemen van het buitenleven. De nieuwste woonaccessoires zijn er dan ook op gericht om de rustgevende werking van de natuur in huis te halen. Buiten komt naar binnen! Weelderige bloemen, heel veel groen, vogels in vlucht, ruwe materialen en een kleine opleving van de "funky 70s".

Behind the scenes met Janny van der Heijden!

Onze Sharing Moments collectie met Janny van der Heijden is uitgebreid en om dat te vieren hebben we een prachtige video gemaakt om jullie mee te nemen in het proces van het ontwikkelen van een nieuwe collectie. Maar ook bij het maken van een video komt van alles kijken! Daar nemen we jullie in deze blog graag in mee. 

Blauw Vouw servies ontworpen door Romy Kuhne voor Heinen Delfts Blauw

Uitbreiding servies collectie 'Blauw Vouw'

Het serviesgoed 'Blauw Vouw' van Romy Kühne is uitgebreid met koffiekopjes en een waterkan. Het ambachtelijke serviesgoed is een verrassende ontmoeting tussen de Aziatische vouwkunst Origami en het Hollandse Delfts blauw.