Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Handbeschilderde 3-delige tulpenvaas met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Workshops en Masterclasses

Geschreven door Martijn Op

Neem een uniek kijkje achter de schermen bij een van de grootste producenten van Delfts blauw aardewerk. Deze zomer opent de Heinen Delfts Blauw fabriek in Putten haar deuren voor bezoekers die zelf de Delfts blauwe schilderkunst willen uitproberen en meteen alles te weten willen komen over het maakproces van Nederlands’ bekendste aardewerkproduct.

Een Heinen Delfts Blauw schilder bezig aan een vaas

Stap binnen bij het moderne trapgevelpand aan de Industrieweg in Putten en volg een workshop Delfts blauw schilderen in combinatie met een rondleiding langs het hele productieproces. Kijk mee over de schouders van de meesterschilders, leer hoe de vormen gegoten worden en ontdek wat er komt kijken bij het bakken en glazuren van de eindproducten. Ga vervolgens zelf aan de slag met alle opgedane kennis tijdens de workshop Delfts blauw schilderen. De workshop is geschikt voor jong en oud, want ook voor kinderen zijn er leuke DIY producten om te versieren.

Open dag bij de Heinen Delft Blauw fabriek in Putten

Heinen Delfts Blauw is een familiebedrijf uit Putten dat inmiddels is uitgegroeid tot een internationale producent van Delfts blauw aardewerk. Zo heeft het bedrijf winkels en fabrieken in Amsterdam en Delft, maar ook op Curaçao en in China. De rondleiding en de workshop is twee dagen per week te volgen in de maanden juli, augustus en september. De kosten voor de rondleiding en de workshop, inclusief thee, koffie, limonade en een verpakte lekkernij, bedragen €39,- per volwassene en €29,- per kind.

Workshop schilder je eigen tegel Amsterdam de Munt Heinen Delfts Blauw

In verband met het coronavirus zijn het aantal plekken beperkt, dus het is noodzakelijk om vooraf te reserveren via info@heinendelftsblauw.nl, bel met 0341 - 36 22 04 of boek online. Ook is het bedrijf nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen tijdens de rondleidingen en de workshops. Ook zij kunnen contact opnemen voor meer informatie.

Niet in de buurt van Putten deze zomer? We geven ook workshops Delfts blauw schilderen in Amsterdam bij De Munt op het Muntplein en in Rijswijk, vlakbij het centrum van Delft, bij de Delfts Blauw Fabriek.

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om Delfts blauw te schilderen?

Kom deze zomer langs in Putten, Delft of Amsterdam om alles te leren over het schilderen van Delfts blauw aardewerk. Onder het genot van een lekker kopje koffie/thee of limonade met een Hollandse lekkernij, krijg je rondleiding door de fabriek (Putten en Delft). Daarna ga je snel zelf aan de slag met je eigen tegel.

Heinen Delfts Blauw heeft het afgelopen jaar een metamorfose ondergaan. Wat startte als een project om onze collectie uit te breiden, mondde uit in een complete nieuwe huisstijl en een nieuwe merknaam. De gehele collectie souvenirs, handschilderwerk en de toekomstige design-&interieurlijn gaan we voortaan onder één merknaam in de markt zetten.

Heinen Delfts Blauw staat voor ‘Creating new traditions’!

Het creëren van nieuw tradities, dat is waar Heinen Delfts Blauw zich de komende jaren op wil richten. Naast de vertrouwde souvenirs, wordt er gewerkt aan nieuw, hedendaags handschilderwerk en vernieuwende designconcepten gericht op de interieurmarkt. Hierbij wordt samengewerkt met bekende ontwerpers.

Heinen Delfts Blauw staat voor het voort laten leven van oude tradities, maar ook voor het creëren van nieuwe tradities. In alle segmenten willen we de klant een unieke ‘blauwe’ belevenis meegeven en zo de traditie nog eeuwenlang laten voortleven.

Op de webshop kunt u onze souvenirs en handschilderwerk vinden, als mede binnenkort ook onze designstukken en speciale relatiegeschenken.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Een grappige kerst met grappige kerstballen!

Nederland staat bekend als het land van de grappen en de grollen. Geen wonder dus dat we ook voorop lopen wanneer het aankomt op een grappige kerst! Houd je wel van een beetje humor en verrassing deze feestdagen, doe dan inspiratie op met grappige kerstballen en kerstornamenten voor een hilarische kerst.

Tulpenvaas wit: onze sneeuwwitte beauty!

Vroeger was er ‘tulpenmanie’, tegenwoordig is er sprake van tulpenvaasmanie. Waar men vroeger huis en haard gaf voor een peperdure tulpenbol, zijn het nu vooral de tulpenvazen ​​die waardevoller zijn dan de tulp zelf. De driedelige witte tulpenvaas is onze sneeuwwitte schoonheid die qua populariteit met kop en schouders boven de andere vazen ​​uitsteekt.

Handbeschilderd gepersonaliseerd relatiegeschenk huwelijk wandbord tulpenvaas kuspaar XXL Heinen Delfts Blauw

Ja, ik wil... een Delfts blauw huwelijkscadeau!

De lente staat voor de deur. Het seizoen van nieuw leven, een opbloeiende natuur, lentekriebels en... de liefde. De meest populaire tijd voor bruiloften is aangebroken en daar horen mooie, persoonlijke huwelijkscadeaus bij.