Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf €75,-
Uniek handbeschilderd aardewerk
Heinen Delfts Blauw
8504 reviews
Mark: 9,5
Onze winkels zijn weer tot 18.00 open! We verwelkomen je graag in Amsterdam : De Munt, Centraal Station en Damrak | Delft : Markt 30 en Markt 62. 

Iconisch Delfts blauw: de piramide tulpenvaas!

Geschreven door Martijn Op
Tulpenvaas 3-delig Goud met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Ontdek de piramide tulpenvaas

Queen Mary de Tweede vulde er in de 17e eeuw al haar paleizen in Engeland, Ierland, Schotland en Nederland mee: de piramide tulpenvaas. Deze piramidevormige vaas is al eeuwenlang de meest iconische Delfts blauwe tulpenvaas die er is en hij is tegenwoordig in allerlei vormen, kleuren en maten verkrijgbaar. Doe net als Mary en maak van jouw huis iets spectaculairs!

Hoe hoog kan de tulpenvaas?

Lengte doet ertoe, wanneer we het hebben over de piramide tulpenvaas. Hoe hoger, hoe indrukwekkender. Stel je voor: twee handgemaakte tulpenvazen van anderhalve meter hoog naast de voordeur, van onder tot boven helemaal met de hand beschilderd door een meesterschilder in de Delfts blauwe schilderkunst. Uit de talloze tuitjes pronken weelderige bloemen of tijdens Kerst, dennentakken, hulst en lampjes. Dat is nog eens een entree! Queen Mary kreeg er in ieder geval geen genoeg van en gaf opdracht aan de Delftse plateelbakkerijen om de mooiste piramide tulpenvazen voor haar te maken.

Handbeschilderde "Nature" collectie 3-delige Tulpenvaas met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Piramide tulpenvaas bloemschikken

Een piramide tulpenvaas is opgebouwd uit verschillende lagen, zoals de naam al doet vermoeden.  De breedste laag bevindt zich helemaal onderaan en de smalste laag zit op de top. Elke laag bevat een eigen watercontainer zodat de bloemen langer vers blijven en meestal heeft elke verdieping vier tuitjes. Dit kan per model of design verschillen. Zo zijn er naast vierkante piramide tulpenvazen ook ronde piramide tulpenvazen. De tuitjes zorgen ervoor dat elke bloem afzonderlijk tot zijn recht komt en samen vormen al deze gevulde tuitjes een indrukwekkende toren van bloemenpracht.

Handbeschilderde Tulpenvaas, Pulletje en Vaasje met bloemmotief blauw Heinen Delfts Blauw

Klein maar fijn genieten met een piramidevaas

Niet iedereen zit te springen om een bloemenkolom van anderhalve meter hoog in de woonkamer neer te zetten, daarom zijn de piramide tulpenvazen ook als tafelmodel beschikbaar. Deze kleinere variant van de piramide tulpenvaas, ook wel tulipiere genoemd, is zo’n veertig centimeter hoog en bestaat uit drie verdiepingen. Deze vazen zijn geschikt voor een gemiddeld boeketje bloemen en zijn met hun bescheiden formaat nog steeds een bijzondere blikvanger op tafel. Het leuke van de kleinere piramide tulpenvazen van Heinen Delfts Blauw is dat je ze onderling met elkaar kunt combineren. Haal de losse etages uit elkaar, laat je creativiteit varen en stapel ze terug in verschillende kleurcombinaties voor een eigentijds ontwerp. Queen Mary zou er jaloers op zijn geweest!

Direct leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 299,00
Direct leverbaar
€ 998,00
Terracotta tulpenvaas Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 99,95
Stapelgekte Terracotta mix 2. Tulpenvaas Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 99,95
3-delige tulpenvaas Stapelgekte by Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 99,95
Tulpenvaas met roze en bloemmotief van Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 99,95
Stapelgekke tulpenvaas mix 1 van Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 99,95
Tulpenvaas Stapelgekte met bloemmotief, roze en regenboog kleuren.
Direct leverbaar
€ 99,95
Bekijk de complete Stapelgekte collectie
We hebben moeite met het kiezen tussen alle mooie piramidevazen, daarom hebben we ze onderling gemixt! Bekijk ze en maak van jouw tulpenvaas een echt feest om naar te kijken. 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Delfts blauw wandbord Gouden Eeuw bloemen van Heinen Delfts Blauw m405

Het Jaar van de Gouden Eeuw

Onze collectie 'De Gouden Eeuw' is een romantische verwijzing naar de Gouden Eeuw, met prachtige prints die ook terug te zien zijn in het Rijksmuseum.

Voor mijn Valentijn pakket met heerlijke bonbons en Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw

Verras jouw Valentijn!

Verras jouw Valentijn met een prachtig Delfts blauw pakket. De cadeaupakketten zijn gevuld met heerlijke lekkernijen, schitterend porselein of hippe bloemen. 
Workshop schilder je eigen tegel  Heinen Delfts Blauw

Delfts blauwe workshops op Nationale Secretaressedag

Verras je secretaresse met een Delfts blauw cadeau! Op de schitterende locatie Kasteel De Vanenburg geeft een meesterschilder van Heinen Delfts Blauw een workshop Delfts blauw schilderen met aansluitend een rondleiding over het landgoed en een heerlijke high tea als afsluiter.