Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Heinen Delfts Blauw x Rémy Cointreau

Geschreven door Annette O'Shea Op

Luxe cocktailfeestjes in een geheime pop-upbar ergens in Amsterdam? Count us in! Dit is niet gewoon zomaar een avondje drinken met een groepje vrienden op een exclusieve locatie. Nee, deze Cointreau Soirée is een belevenis waar Nederlands vakmanschap en generatielange creativiteit in het schemerige middelpunt staan. Stap binnen bij de smakelijke avonden van Rémy Cointreau die een heel verrassend Delfts blauw tintje hebben. 

Ergens op een geheime locatie in onze bruisende hoofdstad worden van 8 t/m 19 november de Cointreau Soirées gehouden. Een twee weken durende pop-up event vol cocktailworkshops en exclusieve serving rituals in speciaal ontworpen experience rooms. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Franse sterkedrankproducent Rémy Cointreau, dat ze zelf naar Nederland komen om hun iconische dranken te vieren. Zo bestaat de bekende drank Cointreau al zeker 170 jaar. Tijdens de heimelijke cocktailavonden staat de sinaasappellikeur centraal, maar ook Delfts blauw speelt hier een leuke rol. De smakelijke cocktails worden namelijk gepresenteerd in Delfts blauwe keramieken coupes en onderzetters. Deze artistieke cocktailglaasjes zijn ontworpen door de Amsterdamse kunstenaar Pablo Lücker en geproduceerd door Heinen Delfts Blauw. 

Delfts blauw en Cointreau hebben ten minste één ding gemeen: sommige mensen denken nog steeds dat het alleen iets is voor de oudere generatie. Fout! Delfts blauw is terug van weggeweest en is tegenwoordig leidend op het gebied van interieurtrends en leuke woonaccessoires. Hetzelfde geldt voor de dranken van Rémy Cointreau. De zoete en intense sinaasappellikeur was vooral iets wat losjes weggenipt werd door de oudere generatie, maar vormt tegenwoordig de basis van populaire en sprankelende cocktails. Daarnaast delen Rémy Cointreau en Heinen Delfts Blauw nog iets; ze zijn beiden namelijk een familiebedrijf met hele sterke wortels in hun nationale erfgoed. Om dezelfde reden is de kunstenaar Pablo Lücker betrokken bij het project. Lücker is al de zevende generatie kunstenaar binnen zijn familie en hij weet goed hoe hij bestaande merken moet koppelen aan een jonger publiek door middel van zijn kunst.   

Zin om je een avondje onder te dompelen in kunst, cocktails en Nederlands erfgoed? Kijk dan snel of je nog een plaatsje kunt bemachtigen voor de Cointreau Soirée ‘La Maison by Rémy Cointreau’. 

Fotografie: Milan Gino

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Wandcirkel Het Puttertje 60 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw

De intrigerende geschiedenis van het wandbord met het Puttertje

Het Puttertje is een van de meest populaire producten bij Heinen Delfts Blauw. In dit artikel willen we dan ook graag de schijnwerpers richten op een van onze meest geliefde kunstwerken: het wandbord met het Puttertje. Dit verfijnde stuk aardewerk is een eerbetoon aan zowel de rijke geschiedenis van Delfts blauw als de prachtige wereld van de natuur. Leer meer over de symboliek en artistieke vaardigheden die erachter schuilgaan en laat je meenemen in onze wereld.

Hoe doe je dat: vazen schoonmaken

Een schone vaas zorgt ervoor dat je boeket bloemen langer mooi blijft. Vaak blijft er een hardnekkige aanslag achter aan de binnenkant van de vaas, die maar moeilijk te verwijderen is. Zeker wanneer deze vaas sierlijke vormen heeft, met hoekjes die lastig te bereiken zijn met een borsteltje of een spons. Daarom zetten we een aantal tips op een rij waarmee een vaas schoonmaken een peuleschilletje wordt.

De zomerse trendkleuren van 2023!

Deze zomer halen we het strand in huis! Niet letterlijk natuurlijk, want van een bak zand in je woonkamer wordt niemand vrolijk, maar met de vrolijke trendkleuren van 2023. Alles draait om de beach vibes. Geel, oranje, rood, lila en kobaltblauw. Het hele kleurenpalet van de Mediterraanse Zee komt voorbij en wij houden ervan!