Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Heinen Delfts Blauw x Rémy Cointreau

Geschreven door Annette O'Shea Op

Luxe cocktailfeestjes in een geheime pop-upbar ergens in Amsterdam? Count us in! Dit is niet gewoon zomaar een avondje drinken met een groepje vrienden op een exclusieve locatie. Nee, deze Cointreau Soirée is een belevenis waar Nederlands vakmanschap en generatielange creativiteit in het schemerige middelpunt staan. Stap binnen bij de smakelijke avonden van Rémy Cointreau die een heel verrassend Delfts blauw tintje hebben. 

Ergens op een geheime locatie in onze bruisende hoofdstad worden van 8 t/m 19 november de Cointreau Soirées gehouden. Een twee weken durende pop-up event vol cocktailworkshops en exclusieve serving rituals in speciaal ontworpen experience rooms. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Franse sterkedrankproducent Rémy Cointreau, dat ze zelf naar Nederland komen om hun iconische dranken te vieren. Zo bestaat de bekende drank Cointreau al zeker 170 jaar. Tijdens de heimelijke cocktailavonden staat de sinaasappellikeur centraal, maar ook Delfts blauw speelt hier een leuke rol. De smakelijke cocktails worden namelijk gepresenteerd in Delfts blauwe keramieken coupes en onderzetters. Deze artistieke cocktailglaasjes zijn ontworpen door de Amsterdamse kunstenaar Pablo Lücker en geproduceerd door Heinen Delfts Blauw. 

Delfts blauw en Cointreau hebben ten minste één ding gemeen: sommige mensen denken nog steeds dat het alleen iets is voor de oudere generatie. Fout! Delfts blauw is terug van weggeweest en is tegenwoordig leidend op het gebied van interieurtrends en leuke woonaccessoires. Hetzelfde geldt voor de dranken van Rémy Cointreau. De zoete en intense sinaasappellikeur was vooral iets wat losjes weggenipt werd door de oudere generatie, maar vormt tegenwoordig de basis van populaire en sprankelende cocktails. Daarnaast delen Rémy Cointreau en Heinen Delfts Blauw nog iets; ze zijn beiden namelijk een familiebedrijf met hele sterke wortels in hun nationale erfgoed. Om dezelfde reden is de kunstenaar Pablo Lücker betrokken bij het project. Lücker is al de zevende generatie kunstenaar binnen zijn familie en hij weet goed hoe hij bestaande merken moet koppelen aan een jonger publiek door middel van zijn kunst.   

Zin om je een avondje onder te dompelen in kunst, cocktails en Nederlands erfgoed? Kijk dan snel of je nog een plaatsje kunt bemachtigen voor de Cointreau Soirée ‘La Maison by Rémy Cointreau’. 

Fotografie: Milan Gino

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

De top 10 best verkochte Delfts blauwe producten

Een top 10 van onze best verkochte Delfts blauwe producten! Met een voortdurend groeiende collectie Delfts blauw aardewerk, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarom schiet deze top 10 je te hulp en ontdek je de favoriete items van andere Delfts blauw liefhebbers!

Handbeschilderde 3-delige tulpenvaas met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Workshops en Masterclasses

Neem een uniek kijkje achter de schermen bij een van de grootste producenten van Delfts blauw aardewerk. Deze zomer opent de Heinen Delfts Blauw fabriek in Putten haar deuren voor bezoekers die zelf de Delfts blauwe schilderkunst willen uitproberen en meteen alles te weten willen komen over het maakproces van Nederlands’ bekendste aardewerkproduct.

Delfts blauwe fietsvazen met droogbloemen ontworpen door Sylvain Tegroeg voor Heinen Delftsblauw

Delfts blauw nieuw design: De Blauwe Fiets

Heinen Delfts Blauw maakt werk van nieuwe tradities. In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam. Het resultaat: unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. Bijzondere sieraden in elk interieur. Deze week is Sylvain Tegroeg aan de beurt. Hij ontwierp voor ons drie vazen, genaamd: 'De Blauwe Fiets'.