Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
De grootste handbeschilderde Delfts blauwe vazen 3 meter hoog ter wereld reizen door Nederland VOC schip tentoongesteld op Schiphol

Grootste Delfts blauwe vaas op Schiphol te zien!

Geschreven door Annette O'Shea Op

Reizigers opgelet! De grootste Delfts blauwe vaas ter wereld is nu te zien op Schiphol. De reusachtige, handbeschilderde vaas staat te pronken bij het winkelgedeelte na de douane en is nog tot de zomer daar te zien. Spot jij onze Delfts blauwe reus? Maak dan even een selfie en deel hem onder de hashtag #degrootstedelftsblauwevaas!

De vaas heeft nog een tweelingbroer, die momenteel bij PAAUW de delfts blauw fabriek in Delft staat. De twee vazen zijn afgelopen december in Delft feestelijk onthaald, waar ze per VOC-schip de stad binnen gebracht werden. Voor hun komst naar Delft hebben ze een lange bootreis afgelegd, helemaal vanuit de porseleinstad Jingdezhen in China. Hier zijn de vazen van ruim drie meter hoog met de hand gemaakt en met de hand beschilderd door een meesterschilder van Heinen Delfts Blauw.

Sindsdien reizen de vazen van plek naar plek zodat ze aan het publiek tentoongesteld kunnen worden. De vaas met een schildering van een VOC-schip staat momenteel op Schiphol. Hij is alleen te zien voor reizigers die langs de douane komen en naar de D-pier lopen. De vaas blijft hier nog tot de zomer staan en vertrekt daarna naar Sail Amsterdam.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Basisschool de Pelikaan op bezoek bij de Heinen Delfts Blauw fabriek in Putten met Jorrit Heinen en Wilma Plaisier

Basisschoolkinderen krijgen rondleiding bij Heinen Delfts Blauw

Voorzichtig schuifelen de kleuters van basisschool De Pelikaan achter elkaar aan door de porseleinfabriek van Heinen Delfts Blauw. De groepen 1 en 2 van de basisschool namen vanmorgen (woensdag 12 februari) een kijkje bij de fabriek op industrieterrein Keizerswoert in verband met de Hollandse themaweek.

Gedekte tafels met Blauw Vouw, Blauw Bloesem, Blauw Festival en tegel serviezen van Heinen Delfts Blauw op Horecava beurs

Heinen Delfts Blauw staat op Horecava 2020

Gezellig uit eten, lekker drinken en in een bijzonder hotel slapen, een favoriete bezigheid van veel Nederlanders in hun vrije tijd. De beurs Horecava speelt in op de constant veranderende wereld van de foodretail en de foodservice en de Delfts blauwe serviezen van Heinen Delfts Blauw zijn er natuurlijk ook bij.

Handbeschilderde tulpenvazen en grote vaas met verse bloemen van Heinen Delfts Blauw in het Intercontinental

Delfts blauwe woontrends met koninklijke allure

De diep blauwe kleur van Delfts blauw aardewerk heeft een koninklijke uitstraling en heeft bewezen tijdloos te zijn. Dit komt ook terug in de stijling van LM Flower Fashion Productions die het imposante InterContinental Amstel Amsterdam hotel heeft ingericht met Delfts blauwe vazen van Heinen Delfts Blauw.