Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
De grootste handbeschilderde Delfts blauwe vazen 3 meter hoog ter wereld reizen door Nederland VOC schip tentoongesteld op Schiphol

Grootste Delfts blauwe vaas op Schiphol te zien!

Geschreven door Annette O'Shea Op

Reizigers opgelet! De grootste Delfts blauwe vaas ter wereld is nu te zien op Schiphol. De reusachtige, handbeschilderde vaas staat te pronken bij het winkelgedeelte na de douane en is nog tot de zomer daar te zien. Spot jij onze Delfts blauwe reus? Maak dan even een selfie en deel hem onder de hashtag #degrootstedelftsblauwevaas!

De vaas heeft nog een tweelingbroer, die momenteel bij PAAUW de delfts blauw fabriek in Delft staat. De twee vazen zijn afgelopen december in Delft feestelijk onthaald, waar ze per VOC-schip de stad binnen gebracht werden. Voor hun komst naar Delft hebben ze een lange bootreis afgelegd, helemaal vanuit de porseleinstad Jingdezhen in China. Hier zijn de vazen van ruim drie meter hoog met de hand gemaakt en met de hand beschilderd door een meesterschilder van Heinen Delfts Blauw.

Sindsdien reizen de vazen van plek naar plek zodat ze aan het publiek tentoongesteld kunnen worden. De vaas met een schildering van een VOC-schip staat momenteel op Schiphol. Hij is alleen te zien voor reizigers die langs de douane komen en naar de D-pier lopen. De vaas blijft hier nog tot de zomer staan en vertrekt daarna naar Sail Amsterdam.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Woontrend herfst 2023: natuur in huis!

Zwaai de zomer met haar zinderende temperaturen vaarwel en verwelkom de herfst met open armen. De dagen worden korter en de temperaturen dalen zachtjes, dus we zoeken steeds meer het comfort van onze huizen op. De woontrends voor de herfst van 2023 laten zien dat we geen afscheid willen nemen van het buitenleven. De nieuwste woonaccessoires zijn er dan ook op gericht om de rustgevende werking van de natuur in huis te halen. Buiten komt naar binnen! Weelderige bloemen, heel veel groen, vogels in vlucht, ruwe materialen en een kleine opleving van de "funky 70s".

Delfts blauw tegeltje VOC schip Heinen Delfts Blauw

Speciale workshops Delfts blauw schilderen!

Speciaal voor het Gouden Eeuw themajaar komt PAAUW de Delfts Blauw Fabriek met een bijzondere schilderworkshop. Tijdens de feestweek in Delft is het mogelijk om zelf een speciaal aandenken te schilderen met als thema de VOC of de schilder die in Delft zijn meesterwerken gemaakt heeft: Pieter de Hooch.

Delfts blauwe oorbellen van Heinen Delfts Blauw sieraden

Hippe sieraden met Delfts blauwe touch!

Heinen Delfts Blauw maakt, naast de traditionele vazen, borden en tegels, ook mooie sieraden. Onlangs brachten we een hele nieuwe serie uit die meer inspeelt op de mode en trends van nu. Deze blog bewijst hoe trendy Delftsblauwe sieraden kunnen zijn!