Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!

De top 10 populairste Delfts blauwe producten!

Geschreven door Annette O'Shea Op

Moderne variaties op het traditionele Delfts blauw worden steeds populairder. Een vleugje oud-Hollandse glamour, met details van moderne technieken komen samen in een vernuftige handarbeid. Dit is een top 10 van de meest populaire Delfts blauwe producten, volgens jullie!

1. Canvas Shopper L & XL

Met stip op nummer één staat onze gloednieuwe canvas shopper in formaat L & XL! Deze stijlvolle canvas shopper heeft een heerlijk formaat om overal mee naartoe te nemen. Of je nou een middagje gaat shoppen in de stad of een dagje aan het strand hebt gepland. Gooi die slippers, handdoeken, flesjes water en lekkere snacks maar in de tas, want alles past erin!

2. DIY Tegeltjeswijsheid cadeauset

Lekker creatief bezig zijn, dat is wat jullie leuk vinden, want ons DIY tegeltjeswijsheid cadeauset is razend populair. Je krijgt van ons een wit tegeltje en een porseleinstift, zodat je zelf een gepersonaliseerd Delfts blauw tegeltje kunt maken. Nog even afbakken in je eigen oven en klaar is je tegeltje!

3. Wandbord IJsvogel

Deze schitterende ijsvogel op een wandbord blijft populair en als je kijkt naar zijn schitterende verendos is dat ook niet heel verwonderlijk. Met heel veel geduld en een beetje geluk, kun je dit beschermde vogeltje zien bij Nederlandse beken en rivieren met zoet, stromend water. Onze ontwerpers en meesterschilders hebben het vogeltje zo nauwkeurig mogelijk nagemaakt en op een wandbord afgebeeld, zodat je er eindeloos naar kunt turen.

4. Wandbord Bosvogels

Voor onze nummer vier op de lijst blijven we nog even bij het thema vogels. Dit keer is het de beurt aan onze gezellige bosvogeltjes die samen op een tak zitten te kletsen. Dit kleurrijke wandbord laat de bekendste kleine vogeltjes uit Nederland zien en combineert mooi met traditionele Delfts blauwe wandborden, alsook de moderne wandborden.

5. Blauw Vouw Vaas XL

De Blauw Vouw vaas XL staat met recht in de top 10! Een vaas van een heerlijk groot formaat, prachtig ontworpen door designer Romy Kühne en met een frisse uitstraling. De keramische tradities van Azië en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat is wat je terugziet in deze vaas. Wat zij heeft gemaakt is een bijzondere samensmelting van de Aziatische vouwkunst Origami en het traditionele Hollandse Delfts blauw.

Mok met bosvogels en goud oortje

6. Mok Bosvogels Goud

Daar zijn ze weer! De vrolijke bosvogels nemen gewoon twee plekken in in de top tien. Dit keer zijn ze neergestreken op een porseleinen mok met een goud oortje. De mok ligt fijn in de hand, door het porselein blijft het warme drinken lang warm en het goud gekleurde handvat geeft de mok een beetje sprankeling mee.
Stapelgekte bodem wit met grote delfts blauwe bloem

7. Stapelgekte Grote Bloem

Met Stapelgekte stapel je je eigen tulpenvaas bij elkaar. Met alle verschillende onderdelen, van heel traditioneel Delfts blauw tot bontgekleurd Mondriaan, kun je meer dan 5.000 verschillende tulpenvazen maken. Momenteel is de traditionele Delfts blauwe tulpenvaas met grote bloemen jullie favoriet! Dit klassieke patroon combineert ook goed met de meer moderne Stapelgekte onderdelen, maar het laat altijd zien waar de oorsprong van de tulpenvaas vandaan komt.

8. Stapelgekte Meisje met de parel

2023 is natuurlijk hét jaar van Vermeer, met de grootste tentoonstelling van de schilderijen van Vermeer ooit. Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij de driedelige tulpenvaas met het Meisje met de parel erop gemaakt. Een vaas die meteen erg gewild was en daarom staat hij op plaats nummer acht!
Blauw Vouw Espressokopje ontworpen door Romy Kuhne Heinen Delfts Blauw

9. Blauw Vouw Koffiekop

Het Blauw Vouw koffiekopje blijft ook een geliefde mok. De vouwen in het porselein verwijzen naar de Aziatische vouwkunst Origami, terwijl de Delfts blauwe bloesem staat voor de keramische geschiedenis van Nederland. Een samensmelting van twee culturen die een geschiedenis in porselein met elkaar delen! Het koffiekopje heeft geen handvat, maar ligt heerlijk in de hand door de ietwat bolle vorm en de structuur zorgt voor een goede grip.

10. Wandbord Bloem Klein

En de hekkensluiter van onze top 10 populairste Delfts blauwe producten is een kleine wandbord met een weelderige bloesem decoratie. De bloemen zijn een typische Delfts blauwe decoratie die een bepaalde schildertechniek vereist. Deze beweging heeft een meesterschilder vaak pas na jaren oefenen goed in de vingers zitten. Dit schitterende wandbord combineert door zijn neutrale decoratie goed met vrijwel alle andere wandborden uit onze collectie.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Een Delfts blauwe kerst 2023!

Op naar de gezelligste tijd van het jaar: kerst 2023! Het lijkt soms nog zó ver weg, maar toch vliegt de kerstdecoratie onze winkels uit. Delfts blauwe kerstballen, kersthangers van porselein, leuke kerstfiguurtjes voor in de kerstboom... ze zijn niet aan te slepen! Kijk mee voor leuke kerst stylingtips en knusse woondecoratie waar je deze winterperiode heel blij van wordt. 

Behind the scenes met Janny van der Heijden!

Onze Sharing Moments collectie met Janny van der Heijden is uitgebreid en om dat te vieren hebben we een prachtige video gemaakt om jullie mee te nemen in het proces van het ontwikkelen van een nieuwe collectie. Maar ook bij het maken van een video komt van alles kijken! Daar nemen we jullie in deze blog graag in mee. 

Nieuwe voorjaarscollectie: Lente vol leven

De nieuwe voorjaarscollectie van Heinen Delfts Blauw draait om het thema 'Lente vol Leven'. De ontluikende natuur, dieren die geboren worden en energieke kleuren vormen de inspiratie voor deze heerlijk, levendige collectie woondecoraties. Haal je interieur uit zijn winterslaap en haal een lente vol leven naar binnen.