Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Delfts blauwe 3-delige Tulpenvaas bloemmotief Heinen Delfts Blauw

Bloemschikken in een 3-delige tulpenvaas. Hoe werkt dat?

Geschreven door Marita Op

Wat is een 3-delige tulpenvaas precies?

De naam zegt het natuurlijk al, maar het is niet altijd voor iedereen duidelijk hoe het dan in elkaar zit. Een 3-delige tulpenvaas bestaat eigenlijk uit drie afzonderlijke bakjes. Wanneer je ze als een piramide stapelt heb je geen last van zakkende bloemen. Ze hebben namelijk op alle lagen een vaste bodem. Niet vergeten dat je dus ook in alle bakjes van de vaas apart water moet doen! 

 

Handbeschilderde Tulpenvaas met bloemmotief blauw met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Bloemen schikken in een 3-delige tulpenvaas

Hoewel de naam anders suggereert, is het heel gemakkelijk om andere bloemen dan alleen tulpen te schikken in een 3-delige vaas. Hier kun je juist heel leuk mee spelen. Door bijvoorbeeld veldbloemen te gebruiken krijg je alweer een hele andere stijl van de vaas. Als je écht voor anders wilt gaan kun je er zelfs voor kiezen om droogbloemen te schikken. Deze hebben uiteraard geen water nodig, dus je hoeft alleen maar te schikken en je bent klaar! 
Handbeschilderde 3-delige Tulpenvaas "Waterval" collectie van Jorrit Heinen met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Speels afwisselen met bloemen

Langer, korter, opvallende bloemen en juist wat groen; ga voor een mooie mix! Tulpen zijn natuurlijk altijd goed, maar wel wat meer voor de lente en de zomer. In de koudere maanden kun je dus lekker gaan schikken met allerlei andere soorten bloemen. Je zult zien dat de vaas zelf ook een hele andere uitstraling krijgt als je andere en nieuwe bloemsoorten gebruikt. Omdat de vaas onderaan breed begint en dan steeds smaller wordt naar boven, is het aan te raden de grootste en opvallendste bloemen onderin te doen. Je kunt heel makkelijk meerdere bloemen per gaatje gebruiken. Verder naar boven gebruik je dan vaak juist de fijnere bloemetjes. Zo hou je een logisch verloop en laat je de vaas volledig tot zijn recht komen! 
Niet leverbaar
€ 1.500,-
Direct leverbaar
€ 99,95
Niet leverbaar
€ 99,95

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Delfts blauwe vazen  van Heinen Delfts Blauw op Trendz

Heinen Delfts Blauw op de PTA souvenirbeurs

Bezoek Heinen Delfts Blauw op de souvenirbeurs in de Passengers Terminal Amsterdam, PTA. Van zondag 5 tot en met dinsdag 7 januari bewonder je hier onze nieuwste collectie Delfts blauwe vazen en andere souvenirs met een moderne twist.

Nieuwe uitbreiding voor collectie Nhaan

Zorg dat je een servetje onder je kin houdt, want van deze nieuwe producten ga je gegarandeerd kwijlen! De allerschattigste Delfts blauw collectie van Nederland wordt namelijk uitgebreid met prachtig, nieuw serviesgoed. Het aandoenlijke hondje Nhaan, de trouwe viervoeter van Janny van der Heijden, speelt de hoofdrol op dit Delfts blauwe servies. Vrolijk, speels en een schattigheidsfactor waar je geen nee tegen kunt zeggen.

Delfts blauw beeld als aandenken Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Een historisch moment. De koning die excuses maakt voor het slavernijverleden van Nederland. Op zijn jas zit een speldje van een Kabra masker, een Afrikaans vooroudermasker, met Delfts blauwe decoratie. Ook hebben de koning en koningin een klein beeldje met hetzelfde ontwerp gekregen. Een porseleinen zoutvaatje met het Kabra masker, dat samensmelt met het onderstel van een 17e eeuws Delfts blauwe dekselvaas. Hét aandenken voor het Herdenkingsjaar Slavernijverleden.