Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Handbeschilderd kast stel beschilderd door meesterschilder Wilma Plaisier ontworpen door Heiko Balster voor Heinen Delfts Blauw

Uniek kaststel van Masterly The Hague ook bij Heinen Delfts Blauw

Geschreven door Martijn Op

Heinen Delfts Blauw heeft samen met Heiko Balster een uniek Delfts blauw kaststel gemaakt. De eigentijdse variant op dit typisch Hollandse decorstuk is oorspronkelijk gemaakt voor kunstfestival Masterly The Hague. Meesterschilder Wilma Plaisier van Heinen Delfts Blauw heeft ook haar eigen versie gemaakt van dit kunstzinnige kaststel. Het eindresultaat is een verrassende ontmoeting tussen modern en klassiek.

Voor Masterly The Hague heeft Heiko Balster een eigentijds kaststel ontworpen, waarin voor het eerst ook met glas gewerkt werd. Nu was de uitdaging aan de meesterschilder van Heinen Delfts Blauw om hier een ontwerp bij te bedenken. "Ik wilde een klassiek decor ontwerpen voor dit moderne kaststel", vertelt schilder Wilma. "Dan ga je als eerste op zoek naar een ontwerp die de vorm complementeert en die de ambacht benadrukt. Ik wil met dit ontwerp het contrast tussen de moderne vorm van het kaststel en het klassieke Delfts blauw benadrukken. Daarnaast moest ik natuurlijk ook rekening houden met welke delen zichtbaar zijn vanwege het gebruik van glas. Het resultaat is verrassend mooi en uniek. Er is er maar één van."

Het kaststel van Heiko Balster en Heinen Delfts Blauw is uniek, maar kan op aanvraag naar wens gemaakt worden. Het kaststel met de illustraties van Merlijne Marell die ook op Masterly The Hague te zien was, is gemaakt in een oplage van 10 stuks. 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Gedekte tafel met delfts blauw Servies Oranje Tulp Heinen Delfts Blauw

Oranje Tulp servies: zet de lente op tafel!

Ontdek het nieuwste servies van Heinen Delfts Blauw. De Oranje Tulp collectie is een prachtig handbeschilderd Delfts blauw servies waarmee je de lente in huis haalt.

Behind the scenes met Redmer Hoekstra

Ze zijn niet over het hoofd te zien: de ludieke wandborden van Redmer Hoekstra. Voor Heinen Delfts Blauw heeft deze eigenzinnige illustrator een collectie humoristische wandborden ontworpen. Hoe hij tot zijn wonderlijke ontwerpen komt? Kijk mee over de schouder van de kunstenaar.

Geef een ontbijtset cadeau deze Moederdag!

Bestel de mooiste moederdagcadeaus eenvoudig en snel bij Heinen Delfts Blauw. Deze Moederdag hebben we een mooi geschenkpakket samengesteld om alle moeders en moederfiguren een goede start van de dag te geven. Naast het cadeaupakket voor Moederdag hebben we natuurlijk nog veel meer mooie cadeautjes waar moeders blij van worden.