Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Delen van de handbeschilderde “stapelbaar” ontworpen door Richard Hutten voor Heinen Delfts Blauw gepresenteerd op meesterlijk

Meesterlijk 2018

Geschreven door Martijn Op

Drie dagen lang, van 30 november tot en met 2 december, werd de Westergasfabriek in Amsterdam omgetoverd tot een bruisende mini-stad waar 120 designers en ambachtslieden hun passie voor ambacht konden delen met een groot publiek. Het event werd geopend met een speech door Nicole Uniquole en Hedy d'Ancona om het tien jarig bestaan van het event te vieren. Een warm welkom!

Met een stand direct om de hoek van de ingang werd het publiek verwelkomd door het indrukwekkende Delfts Blauwe kunstobject 'Stapel Blauw', ontstaan in samenwerking met Richard Hutten. De deelobjecten met ieder een eigen verhaal wekte meteen nieuwsgierigheid op naar de rest van de Delfts Blauwe producten op de stand. Als eerst stond daar 'Nieuw Blauw'. Een serie waarbij de belijningen op dezelfde hoogte liggen wat zorgt voor een doorlopend landschap.

Naast 'Stapel Blauw' en 'Nieuw Blauw' stonden de 'de Blauwe fiets', de 'Retro collection' en de designserviezen 'Blauw Bloesem', 'Blauw Festival' en 'Blauw Vouw' gepresenteerd. Dat Nederland echt een fietsland is werd duidelijk bij alle herkenning van de bezoekers bij het beeld van 'De Blauwe Fiets' vazen. Ook de echt Hollandse tafereeltjes op de 'Retro collection' borden riepen veel enthousiasme op.

Het event was de uitgelezen plek voor de designserviezen 'Blauw Bloesem', 'Blauw Festival' en 'Blauw Vouw'. De serviezen vormen een unieke combinatie tussen het oud Hollandse Delfts Blauwe ambacht en een modern design. Delfts Blauw past in ieder interieur!

 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Het is weer tijd voor tulpen!

Haal je mooiste tulpenvaas tevoorschijn, ren naar de bloemist en zet een verse bos tulpen op tafel! Hier laten we de mooiste bloemschikkingen in de meest iconische tulpenvazen aan je zien, zodat je gemakkelijk thuis je eigen Keukenhof-momentje kunt creëren.
De grootste delfts blauwe vaas wordt in de stad jingdezhen met de hand gedraaid voor Heinen Delfts Blauw

De grootste Delfts blauwe vaas van Nederland!

Heinen Delfts Blauw maakt de grootste Delfts blauwe vazen van Nederland. De twee imposante vazen van ruim drie meter hoog worden tentoongesteld op de Jingdezhen International Ceramics Fair in China en maken daarna een bijzondere reis naar Nederland. De vazen stappen daarmee in de voetsporen van de eeuwenoude porseleinroute van de Verenigde Oost-Indische Compagnie naar Nederland.

Handbeschilderde 3-delige tulpenvaas met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Iconisch Delfts blauw: de piramide tulpenvaas!

De piramidevaas is de meest iconische Delfts blauwe vaas ooit gemaakt! Bij Heinen Delfts Blauw hebben we deze statige vaas in allerlei kleuren en formaten zodat ook jij je huis kunt vullen met een ware bloemenzee.