Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Op hemelvaartsdag zijn wij gesloten. Bestellingen op woensdag na 15:00 uur worden vrijdag 10 mei verstuurd.

Avondbloem servies: zwoele bloementuin op je bord

Geschreven door Annette O'Shea Op

Geniet van de zwoele, langer wordende avonden met heerlijk eten, goed gezelschap en een sfeervol servies. Avondbloem is een servies met een minimalistische vormgeving en een verstild design. De weelderige bloemen hebben de kleur van Delfts blauwe verf vóórdat deze de oven in gaat. De zwart-grijze tinten worden aangevuld met goudaccenten en doen denken aan een bloementuin wanneer de avond valt. 

 

Exclusief online
Direct leverbaar
€ 54,80
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 19,95
Direct leverbaar
€ 12,95
Direct leverbaar
€ 8,95
Direct leverbaar
€ 16,95
Direct leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 8,95
Direct leverbaar
€ 11,95
Direct leverbaar
€ 8,95
Direct leverbaar
€ 6,95
Direct leverbaar
€ 7,95

"De avond heeft het magische vermogen om ons te onthaasten en om ons in een andere staat van bewustzijn te brengen. Je geest verstilt en alle zintuigen verscherpen."

Servies geïnspireerd op een zwoele avondtuin

Wandel door de zwoele avondtuin wanneer de nacht haar intrede doet. Het drukke gezoem en geritsel van insecten en vogels verstilt, terwijl de nachtdieren ontwaken. Vuurvliegjes laten hun gouden gloed op de sluitende bloemblaadjes vallen, terwijl een hongerige egel zijn weg tussen het bladerdek zoekt. Met het vallen van de schemer neemt de zon alle bonte kleuren met haar mee. Wat overblijft is een sprookjesachtige tuin vol wiegende avondbloemen zonder kleur. De avond heeft het magische vermogen om ons te onthaasten en om ons in een andere staat van bewustzijn te brengen. Je geest verstilt en alle zintuigen verscherpen. Je kunt beter horen, beter proeven en beter ruiken. Het eten op je bord smaakt lekkerder, het fijne gezelschap is warmer en de tijd vertraagt.  

Avondbloem heeft de kleur van Delfts blauw aardewerk wat nog afgebakken moet worden. Het resultaat is een stijlvol servies met zwart-grijze decoraties.

Delfts servies met houtskoolkleuren

Het servies Avondbloem heeft schone, duidelijke lijnen en een subtiele decoratie die niet afleidt van, maar juist bijdraagt aan de intieme sfeer aan tafel. De verstilde bloemendecoraties op het servies lijken op de traditionele Delfts blauwe schilderingen. Alleen de kleur is anders. De meesterschilders van Heinen Delfts Blauw beschilderen het porselein met kobaltoxide. Een kleurpigment wat nog het meeste lijkt op houtskool en wat pas zijn iconisch Delfts blauwe kleur krijgt na het glazuren en bakken in de oven. Voor de collectie Avondbloem hebben we gekozen om de kleur te gebruiken die de verf heeft, vóórdat deze wordt afgebakken in de oven. Het resultaat is een minimalistisch servies met schitterende zwart-grijze decoraties. 

Ontdek het complete servies!

Modern servies met verstilde bloemen

Met Avondbloem hebben we een porseleinen servies gemaakt dat bijdraagt aan de intieme sfeer van een zomerse avond. Het verstilde design is opvallend, zonder overheersend te zijn. De vormgeving van het servies is elegant, robuust en tegelijkertijd functioneel. De kopjes rusten fijn in de hand en de schaaltjes zijn makkelijk om door te geven. Zo geniet je optimaal van je gezelschap, het lekkere eten en de prachtige zonsondergang.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Blauw Festival servies ontworpen door Geke Lensink voor Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw nieuw design: Blauw Festival

Heinen Delfts Blauw maakt werk van nieuwe tradities. In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam. Het resultaat: unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. Bijzondere sieraden in elk interieur. Deze week is Geke Lensink aan de beurt. Zij ontwierp voor ons een eigentijds servies genaamd Blauw Festival.

Handbeschilderd Spakenburgse dame Ootje Delfts blauw Spakenburg klederdracht tradities

Ontmoet ons Spakenburgse Ootje!

Het vissersdorp Spakenburg en Heinen Delfts Blauw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Die voortdurende relatie leidde tot de geboorte van een bijzonder Delfts blauw dametje, namelijk ons Spakenburgse Ootje!

Handbeschilderde 3-delige Nature tulpenvaas van Heinen Delfts Blauw met kunst bloemen

Heinen Delfts Blauw in winterpaleis Het Loo

Bezoek het sfeervolle winterpaleis Het Loo. Tot en met 5 januari is Paleis Het Loo omgetoverd tot winterpaleis en Heinen Delfts Blauw heeft speciaal hiervoor een aantal prachtige, handbeschilderde vazen beschikbaar gesteld. Echt een bezoekje waard!