Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Handbeschilderde Blu Halo lamp Jacob de Baan by Heinen Delfts Blauw

Blu Halo lamp op Galerie Sille zomerexpositie

Geschreven door Martijn Op

De Blu Halo lamp van Heinen Delfts Blauw en Jacob de Baan staat op de zomerexpositie van Galerie Sille. De kunstgalerie in Oudewater heeft deze zomer gekozen voor het thema 'Delfts blauw' en heeft 45 pronkstukken geselecteerd uit ruim 200 inzendingen, waaronder onze Blu Halo lamp.

Elke zomer organiseert Galerie Sille een expositie met een thema. Dit jaar is het thema 'Delfts blauw', iets wat Heinen Delfts Blauw natuurlijk op het lijf geschreven is. En dat blijkt! Uit de honderden inzendingen van kunstenaars uit het hele land, zijn 45 items geselecteerd voor de expositie, waaronder onze Blu Halo lamp van designer Jacob de Baan.

Jacob de Baan heeft een passie voor licht en de waarneming van licht door het menselijke oog. Voor Heinen Delfts Blauw ontwierp deze befaamde designer de verlichtingsserie Blu Halo, geïnspireerd op de witte gaten in het universum. De serie kenmerkt zich door de ronde, gesloten vorm, de holle binnenzijde en het witte ronde gat in het midden. Jacob: “De rondgetrokken trompetvorm zorgt voor een vrije lichtspreiding, naar zowel de bovenkant als de onderkant. Hierdoor lijkt de lamp te zweven en oogt de lamp lichtdoorlatend. De reflectie op de muur geeft het eclipsvormige effect van de ondergaande zon of van een kampvuur.”

De expositie met werken van verschillende kunstenaars is tot en met eind augustus te zien in Galerie Sille in Oudewater.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Gaypride regenboog tulpenvaas met LGBTQ kissing couples de Munt Amsterdam Heinen Delfts Blauw

Amsterdam Gay Pride 2019

Wees jezelf! 27 juli tot en met 4 augustus barst in Amsterdam de jaarlijkse Gay Pride weer los. Dit evenement staat symbool voor de verwelkomende en tolerante stad die Amsterdam is. Heinen Delfts Blauw stapt daarom voor één keer af van het traditionele blauw en voegt tijdelijk alle kleuren van de regenboog toe.

Handbeschilderd Spakenburgse dame Ootje Delfts blauw Spakenburg klederdracht tradities

Ontmoet ons Spakenburgse Ootje!

Het vissersdorp Spakenburg en Heinen Delfts Blauw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Die voortdurende relatie leidde tot de geboorte van een bijzonder Delfts blauw dametje, namelijk ons Spakenburgse Ootje!

The Good Roll: Delfts blauw wc-papier!

We gaan weer vegen in stijl! De wc-rollen die we ontworpen hebben voor The Good Roll waren zo'n groot succes, dat ze binnen no-time uitverkocht waren. Niet getreurd, ze zijn weer terug! En dit keer hebben we zes compleet nieuwe Delfts blauwe toiletrollen ontworpen.