Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Tulpenvaas wit: onze sneeuwwitte beauty!

Geschreven door Annette O'Shea Op
Vroeger was er ‘tulpenmanie’, tegenwoordig is er sprake van tulpenvaasmanie. Waar men vroeger huis en haard gaf voor een peperdure tulpenbol, zijn het nu vooral de tulpenvazen ​​die waardevoller zijn dan de tulp zelf. De driedelige witte tulpenvaas is onze sneeuwwitte schoonheid die qua populariteit met kop en schouders boven de andere vazen ​​uitsteekt.

Tulpenvaas wit, witter, witst... 

Tja, en waarom een ​​tulpenvaas in het wit? Wit porselein heeft een interessante geschiedenis. Vroeger was het ontzettend moeilijk om echt puur wit porselein of aardewerk te maken. Er zat altijd een kleur in de klei. Rood, geel of een beetje grijs, en als je dan eindelijk mooie witte klei had gevonden, was het een hele kunst om die stralend wit uit de oven te laten komen. Wit is vaak een symbool van puurheid, onschuld, schoonheid en minimalisme. In feng shui wordt wit gebruikt om helder zicht te bevorderen en de ziel te reinigen. Misschien is dat wel zo, maar wij vinden het gewoon een tijdloze, elegante ‘kleur’ en jij blijkbaar ook! Onze driedelige witte tulpenvaas is razend populair en wij ontvangen de mooiste foto's van de vaas in jouw interieur.

Witte tulpenvazen voor Queen Mary

De witte en Delfts blauwe tulpenvaas met piramidevorm is ooit gemaakt in opdracht van koningin Maria Stuart, echtgenote van Willem van Oranje. Ze wilde een vaas waarmee ze haar koninklijke vertrekken kon vullen met verse tulpen. Deze tulpenvazen ​​moesten op zichzelf een statige verschijning zijn en zouden goed tot hun recht komen in een groot paleis. Een gewone vaas was totaal onbelangrijk vergeleken met de hoge plafonds en ruime ontvangstruimtes. De Delftse pottenbakkerijen ontwikkelden vervolgens de piramidevormige tulpenvaas waarmee trendsetter Maria hele kolommen bloemen kon plaatsen. Sindsdien is deze tulpenvaas in wit en Delfts blauw een icoon geworden en een paar eeuwen later is de witte tulpenvaas populairder dan ooit.

Deel jouw witte tulpenvaas! 

Alle foto's van de witte tulpenvaas in deze blog zijn door onze klanten bij hen thuis gemaakt! Heb jij onze witte tulpenvaas ook in huis? Deel gerust uw foto's van de vaas in uw interieur met ons via social media. Je kunt ons vinden op Instagram en Facebook. Wie weet zie je de volgende keer jouw foto's van de witte tulpenvaas daar terug.

#HeinenDelftsBlauw #wittetulpenvaas #belikeQueenMary

P.S. Ben jij helemaal weg van een witte tulpenvaas, maar past het piramidemodel niet bij jouw interieur? De witte tulpenvaas hebben we ook in andere soorten en maten, zoals cilindervorm, vierkant, groot, klein, op pootjes, zonder pootjes...!

Direct leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 21,-
Direct leverbaar
€ 32,-
Direct leverbaar
€ 46,95
Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 34,95
Direct leverbaar
€ 37,95
Direct leverbaar
€ 39,95
Niet leverbaar
€ 149,-

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Shop de leukste kerstcadeaus!

Kerst is de tijd van het jaar geworden waarin we aandacht geven aan de mensen van wie we houden. We willen samen zijn, samen eten, samen genieten en samen kerstcadeaus uitpakken. Ontdek met welk kerstcadeau jij jouw geliefde dit jaar kunt verrassen!

Bloempotten voor in huis

Bij heel veel mensen is de kerstboom alweer uit huis gezet! Als jij ook iemand bent die resoluut alle kerstspullen opbergt zodra oud en nieuw voorbij is, dan zit je nu waarschijnlijk met heel wat lege plekken in huis. Tijd voor frisse, nieuwe woondecoratie om de leegte na kerst weer op te vullen. 
Wandcirkel Delftse Bloemenpracht 120 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw

Wandcirkels zijn de woontrend van 2021!

Wandcirkels zijn de woontrend van 2021! Deze ronde schilderijen voor aan de muur groeien razendsnel in populariteit en we zien dan ook steeds meer cirkels op de muur verschijnen.