Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Tips: bloemschikken in een tulpenvaas

Geschreven door Annette O'Shea Op

Tips om te bloemschikken in een tulpenvaas. Niemand minder dan lifestyle koningin Martha Stewart heeft de tulpenvazen van Heinen Delfts Blauw ontdekt en ze is hier zo'n fan van dat ze een sfeervolle instructievideo heeft gemaakt met daarin tips & trics hoe je tulpenvazen vult met bloemen. We hebben haar instructies voor je samengevat in deze blog zodat je zelf een prachtig opgemaakte tulpenvaas á la Martha Stewart op tafel zet!

Direct leverbaar
€ 849,-
Direct leverbaar
€ 589,-
Direct leverbaar
€ 99,95

Tips voor je tulpenvaas van Martha Stewart

Schone vaas: Het begint allemaal met de tulpenvaas. Zorg dat je tulpenvaas van binnen brandschoon is. Was de vaas met zeep en water en spoel de zeepresten ook goed weg. Vieze vazen bevorderen de groei van bacteriën wat de tulpen aantast. Met een schone vaas blijven je tulpen langer vers en mooi.

Koud water: Hetzelfde geldt voor het water waarmee je de tulpenvaas vult. Gebruik schoon water. Sommige mensen zweren bij grootmoeders' trucjes om toe te voegen aan het water, zoals bleekmiddel of een koperen muntje, maar het enige wat je volgens Martha moet doen is zorgen dat het water schoon is. Voeg er verder niks aan toe, alleen eventueel een beetje speciale bloemenvoeding van de bloemist, maar zelfs dat is niet nodig. Schoon water en bovenal koud water. Tulpen zijn dol op écht koud water en het is een hele dorstige bloem, dus zorg dat er altijd voldoende koud water in de tulpenvaas zit.

Juiste plek: Heb je je tulpenvaas schoongemaakt en gevuld met veel en koud water, kies dan de beste plek uit om de tulpenvaas neer te zetten. De temperatuur van de plek in de kamer en ook de hoeveelheid licht, bepaalt mede hoe lang je tulpen mooi blijven. Dus zet je tulpenvaas niet in de volle zon en houd hem weg bij warmtebronnen zoals verwarmingselementen en ook airconditioning zijn ze niet gek op.

Direct leverbaar
€ 46,95
Direct leverbaar
€ 32,-
Niet leverbaar
€ 21,-

Tulpen voorbereiden volgens Martha Stewart

Net open: Wanneer je zo lang mogelijk van je gevulde tulpenvaas wilt genieten, is het belangrijk om de juiste tulpen te kiezen. Sommige tulpen verwelken al na een dag, terwijl anderen een volle week mooi blijven. Het beste is volgens Martha Stewart om tulpen te kiezen die nét uit de knop komen. Raak de bloemblaadjes niet aan, want deze zijn erg kwetsbaar en een gekneusd bloemblaadje valt er veel sneller af.

Gaatje prikken: Heb je een mooi boeket tulpen gevonden die nog in de knop zitten, pak dan een naald of een speld en prik deze horizontaal door het steeltje heen. Net onder de bloemknop. Haal vervolgens het speldje er weer uit. Dit kleine gaatje zorgt ervoor dat de vastgezette zuurstof uit het steeltje stroomt en dit voorkomt dat de steel verder doorgroeit en de tulp gaat buigen. Zo blijft je tulp stevig rechtop op z'n plek staan.

Steeltje snijden: Meet de tulp aan de buitenkant van de tulpenvaas om te kijken hoe ver je het steeltje moet afknippen. Voor een voller geheel, laat één groen blad per tulp aan het steeltje zitten. Snijd het steeltje schuin af zodat de dorstige tulp zoveel mogelijk water kan opnemen.

Direct leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 34,95
Direct leverbaar
€ 49,95

Bloemschikken met tulpen volgens Martha Stewart

Veel tuitjes: Kies een tulpenvaas met verschillende tuitjes om de kwetsbare bloemstelen de steun te geven die ze nodig hebben. Zo blijven je tulpen langer mooi. Afhankelijk van het soort tulp kun je één of maximaal twee tulpen per tuitje steken. Dubbele tulpen of papegaai tulpen zijn groter en hebben meer ruimte nodig om goed te kunnen openen, dus gebruik van dat soorten tulpen één bloem per tuitje.

Gebruik contrast: Wissel grote en kleine tulpensoorten met elkaar af voor een fascinerend boeket. Gebruik de gewone gladde tulpen en wissel ze af met tulpen met kartelblaadjes. Kies voor éénkleurige tulpen die je combineert met tulpen met een gevlamd hart. Zelf kiest Martha het liefst voor een kleurcombinatie van gele, oranje en zwarte tulpen, die eigenlijk een dieppaarse kleur hebben in plaats van echt zwart te zijn. ëén van haar favoriete tulpen is de Prinses Irene tulp. Een oranje tulp met een gevlamd, bruin hart die erg mooi blijft in vazen en goed combineert met andere kleuren en soorten. 

Groot naar klein: Afhankelijk van het soort tulpenvaas, kijk je ook naar de grootte van de tulp. Bij een piramidevaas zet je de grootste blikvanger helemaal in het tuitje bovenop die rechtop staat. In de laag daaronder steek je ook grote tulpen. In de lagen daarna steek je tulpen van klein naar groot, waarbij de grootste tulpen helemaal onderaan komen te zitten, in de breedste watercontainer.

Shop alle soorten tulpenvazen

Bij Heinen Delfts Blauw vind je alle soorten en maten originele tulpenvazen. Denk aan de welbekende piramidevaas met verschillende lagen, rechthoekige tulpenvazen, tulpenvazen op pootjes, bolle tulpenvazen of zelfs cilindervormige tulpenvazen. Martha Stewart koos bij Heinen Delfts Blauw voor de cilindervormige tulpenvaas, een piramide tulpenvaas van Janny van der Heijden en de moderne Magnolia tulpenvaas die inmiddels niet meer leverbaar is. Een mooi alternatief voor deze stijlvolle vaas is de XL tulpenvaas op pootjes. Deze bolvormige tulpenvaas komt in een extra grote uitvoering en is een moderne variant van de traditionele tulpenvaas. Met deze reus van een tulpenvaas zet je een ware bloemenzee op tafel.

P.S. Alle bovengenoemde tips komen uit de blog van Martha Stewart die zij speciaal aan de tulpenvaas gewijd heeft.

Direct leverbaar
€ 129,-
Direct leverbaar
€ 37,95
Direct leverbaar
€ 149,-

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Groepsfoto met Jorrit Heinen, prinses Margarita. Ontwerpers Jacob de Baan, Debbie Wijskamp, Romy Kuhne, Geke Lensink,Sylvain Tegroeg. Meesterschilder Wilma Plaisier en Marita Dekker Heinen Delfts Blauw

Heinen Delfts Blauw op Meesterlijk

Afgelopen weekend was Heinen Delfts Blauw voor het eerst vertegenwoordigd op Meesterlijk. Voor het eerst waren de uitkomsten van de verschillende projecten met (Nederlandse) ontwerpers zichtbaar voor het publiek. In deze blog een kort foto verslag.

Handbeschilderde tulpenvazen en grote vaas met verse bloemen van Heinen Delfts Blauw in het Intercontinental

Delfts blauwe woontrends met koninklijke allure

De diep blauwe kleur van Delfts blauw aardewerk heeft een koninklijke uitstraling en heeft bewezen tijdloos te zijn. Dit komt ook terug in de stijling van LM Flower Fashion Productions die het imposante InterContinental Amstel Amsterdam hotel heeft ingericht met Delfts blauwe vazen van Heinen Delfts Blauw.

Nieuwe trend: Delfts blauwe wandvogels

De temperaturen dalen gestaag, de blaadjes vallen van de bomen en de eerste vogels die in V-formatie ons land verlaten zijn al aan de waterig blauwe hemel gespot. Ook onze Delfts blauwe wandvogels hangen het liefste samen aan de muur en fladderen in een duidelijke lijn door je huis! Deze nieuwe trend in woonaccessoires past perfect bij dit seizoen en geeft dynamiek aan een vlakke wand.