Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
De grootste handbeschilderde Delfts blauwe vazen 3 meter hoog ter wereld reizen door Nederland VOC schip tentoongesteld op Schiphol

Grootste Delfts blauwe vaas op Schiphol te zien!

Geschreven door Annette O'Shea Op

Reizigers opgelet! De grootste Delfts blauwe vaas ter wereld is nu te zien op Schiphol. De reusachtige, handbeschilderde vaas staat te pronken bij het winkelgedeelte na de douane en is nog tot de zomer daar te zien. Spot jij onze Delfts blauwe reus? Maak dan even een selfie en deel hem onder de hashtag #degrootstedelftsblauwevaas!

De vaas heeft nog een tweelingbroer, die momenteel bij PAAUW de delfts blauw fabriek in Delft staat. De twee vazen zijn afgelopen december in Delft feestelijk onthaald, waar ze per VOC-schip de stad binnen gebracht werden. Voor hun komst naar Delft hebben ze een lange bootreis afgelegd, helemaal vanuit de porseleinstad Jingdezhen in China. Hier zijn de vazen van ruim drie meter hoog met de hand gemaakt en met de hand beschilderd door een meesterschilder van Heinen Delfts Blauw.

Sindsdien reizen de vazen van plek naar plek zodat ze aan het publiek tentoongesteld kunnen worden. De vaas met een schildering van een VOC-schip staat momenteel op Schiphol. Hij is alleen te zien voor reizigers die langs de douane komen en naar de D-pier lopen. De vaas blijft hier nog tot de zomer staan en vertrekt daarna naar Sail Amsterdam.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Gekleurde vazen voor een fleurig interieur

Vazen maken iedere woning kleurrijker en leuker. Daar dragen we graag aan bij met onze opvallende ontwerpen. We hebben meerdere collecties met gekleurde vazen, waaronder Stapelgekte en Dip Dye. Ontdek wat er allemaal aan kleur te vinden is voor vazen! 
Katten drieluik handgeschilderd op wandborden van Heinen Delfts Blauw

The making of: Handgeschilderde dierportretten

We nemen je mee in hoe we deze lijn hebben ontworpen en ontwikkeld. Van het tekenen tot aan het schilderen, ben jij ook benieuwd naar deze prachtige dierportretten? Bekijk hoe we ze maakten!  
Fabrieksmerk van Heinen Delfts Blauw met initiaal van schilder en jaarcode

Hoe herken ik Delfts blauw?

Wat u misschien niet wist is dat er rond de gouden eeuw enkele tientallen Delfts blauw fabrieken in Nederland waren. Veel bevonden zich ook in Delft, maar lang niet allemaal.