Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Diana van Zeijl

Diana van Zeijl maakt prachtig handschilderwerk voor Heinen Delfts Blauw. Deze zeer ervaren meesterschilder in de Delfts blauwe schilderkunst is begonnen met het maken van de polychroom collectie van Heinen Delfts Blauw, maar maakt tegenwoordig ook hele moderne Delfts blauwe schilderstukken. Ze kan alle items uit de collectie schilderen, maakt maatwerk op verzoek en enkele grote unieke stukken naar eigen ontwerp. Ook is ze soms te zien als plateelschilder op locatie in een van onze winkels of geeft ze workshops. 
Boerderij dieren de koe en de haas van Heinen Delfts Blauw

Moderne dierportretten

De collectie handgeschilderde dierportretten is gemaakt door Diana. Het idee achter de collectie is dat Nederlandse landschappen altijd centraal hebben gestaan op Delfts blauw porselein. Met deze wandborden collectie worden de hoofdrolspelers uit deze oud-Hollandse vergezichten centraal gezet. De dieren zijn stuk voor stuk met de hand geschilderd en de meesterschilder van Heinen Delfts Blauw heeft ze met moderne streken op de borden aangebracht.
Bekijk de handgeschilderde dierportretten collectie
Handbeschilderd polychroom vaasje ontstaan proces Heinen Delfts Blauw

Polychroom aardewerk

De collectie polychroom aardewerk is een van de eerste collecties waar Diana aan gewerkt heeft bij Heinen Delfts Blauw. Deze schilderkunst staat bekend om het gebruik van vele kleuren, maar de primaire kleurtinten rood, geel en blauw staan centraal. Op ons aardewerk wordt ook vaak de kleur groen gebruikt. Polychromie is een bekend onderdeel van de Delfts blauwe schilderkunst en maakt gebruik van dezelfde patronen.