Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf €75,-
Uniek handbeschilderd aardewerk
Heinen Delfts Blauw
7026 reviews
Mark: 9,5

Heinen Delfts Blauw Home & Living

Heinen Delfts Blauw maakt werk van nieuwe tradities. In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam. Het resultaat: unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. Bijzondere sieraden in elk interieur. We maken het Delfts blauw design voor onze eigen winkels en in opdracht van bedrijven, retail, horeca en particulieren.

Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw

Debbie Wijskamp

Debbie Wijskamp, ontwerper van het serviesgoed Blauw Bloesem:

“De schoonheid van het vergankelijke en imperfecte”

Volgens ontwerper Debbie Wijskamp ligt er veel schoonheid verscholen in het vergankelijke en imperfecte. Met het serviesgoed Blauw Bloesem levert ze daarvan het bewijs.

“Blauw Bloesem is geïnspireerd op eeuwenoud servies en opgegraven aardewerk. Ik vind het mooi als je kunt zien dat aardewerk een geschiedenis heeft en dat het is gebruikt. En ik houd van de textuur van aardewerk dat lang onder de grond heeft gelegen. Bijzonder wat de tijd doet. Alsof je een ruwe steen in je hand hebt in plaats van een gepolijst bordje of kopje. Dat thema zie je terug in Blauwe Bloesem.”

Blauw Bloesem

Direct leverbaar
€ 29,95
Blauw Bloesem Dipschaaltje set van 4 ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 27,95
Direct leverbaar
€ 345,00
Blauw Vouw servies ontworpen door Romy Kühne voor Heinen Delfts Blauw

Romy Kühne

Serviesgoed ‘Blauw Vouw’ van ontwerper Romy Kühne:

'Origami ontmoet Delfts blauw'

De keramische tradities van Azië en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ter ere hiervan ontwierp Romy Kühne het serviesgoed ‘Blauw Vouw’. Een verrassende ontmoeting tussen de Aziatische vouwkunst Origami en het Hollandse Delfts blauw.

Blauw Vouw

Blauw Vouw Gebaksschoteltje set van 4 ontworpen door Romy Kuhne Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 43,95
Direct leverbaar
€ 8,95
Direct leverbaar
€ 8,95
Blauw Festival servies ontworpen door Geke Lensink voor Heinen Delfts Blauw

Geke Lensink

Serviesgoed ‘Blauw Festival’ van ontwerper Geke Lensink:

“Een visueel feest, met ode aan het gerecht!”

Alle items op tafel zorgen samen voor een feest. De serviesstukken hebben heldere belijningen en een minimalistische vormgeving. Opvallend zijn ook de hoge standringen, de strakke vormgeving en de dikte van het materiaal. Geke ontwierp Blauw Festival als ode aan het gerecht. “Met dit serviesgoed creëer ik een podium waarop een gerecht wordt gepresenteerd. Op tafel vormen alle items een visueel feest. De Delfts blauwe ornamenten maken cirkels op de gedekte tafel. En als de schalen, borden en kopjes rondgaan, geven die cirkels een levendige vrolijkheid.” 

Blauw Festival

Jacob de Baan is de ontwerper van de Blu Halo lamp

Jacob de Baan

Jacob de Baan, ontwerper van de verlichtingsserie Blu Halo:

“Blu Halo verlengt de dag en werkt rustgevend”

Jacob de Baan heeft een passie voor licht en de waarneming van licht door het menselijke oog. Voor Heinen Delfts Blauw ontwierp deze befaamde designer de verlichtingsserie Blu Halo, geïnspireerd op de witte gaten in het universum. De serie kenmerkt zich door de ronde, gesloten vorm, de holle binnenzijde en het witte ronde gat in het midden. Jacob: “De rondgetrokken trompetvorm zorgt voor een vrije lichtspreiding, naar zowel de bovenkant als de onderkant. Hierdoor lijkt de lamp te zweven en oogt de lamp lichtdoorlatend. De reflectie op de muur geeft het eclipsvormige effect van de ondergaande zon of van een kampvuur.”

Blu Halo

Handbeschilderde 'Blu Halo' lamp groot ontworpen door Jacob de Baan Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 1.649,00
Handbeschilderde 'Blu Halo' lamp middel ontworpen door Jacob de Baan Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 1.099,00
Handbeschilderde 'Blu Halo' lamp klein ontworpen door Jacob de Baan Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 699,00
Sylvain Tegroeg is de ontwerper van de vazenreeks De Blauwe Fiets

Sylvain Tegroeg

Sylvain Tegroeg, ontwerper van De Blauwe Fiets:

“Delfts blauwe vazen die het verhaal van fietsen vertellen”

Niet alleen Delfts blauw is oer-Hollands, dat geldt natuurlijk ook voor de fiets. Het inspireerde de Franse ontwerper Sylvain Tegroeg tot de vazenserie De Blauwe Fiets. Sylvain legt zich toe op productontwerp en illustraties. Beide specialismen komen samen in deze vazenserie. “Mijn idee was om het Delfts blauw naar deze tijd te brengen en toch ook de traditie in ere te houden, qua kleurstellingen en het ambachtelijke maakproces. De decoratie van de fietsen staat symbool voor Nederland. De schetsmatige illustratievorm geeft de vazen een frisse en moderne uitstraling, wat aansluit bij de visie van Heinen Delfts Blauw: het creëren van nieuwe tradities.”

De Blauwe Fiets

De Blauwe Fiets nr 1 vaas ontworpen door Sylvain Tegroeg Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 24,95
De Blauwe Fiets nr 2 vaas ontworpen door Sylvain Tegroeg Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 29,95
De Blauwe Fiets nr 3 vaas ontworpen door Sylvain Tegroeg Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 34,95
Tabernacle een creatie van Marcel Wander voor Homo Faber

Marcel Wanders

Marcel Wanders, ontwerper van Tabernacle:

"Dit kunstobject laat het krachtige karakter van klei zien en de originaliteit van het ontwerp"

Een tabernakel is een verkleind object met een zichtbare ruimte binnenin, met een horizontale of verticale opening en een lichtbron. Speciaal ontworpen om iets waardevols in te bewaren. Tabernacle (2018) is geboren uit de samenwerking tussen ontwerper Marcel Wanders en Delfts blauw meesterschilder Wilma Plaisier. Het kunstwerk is met de hand gemodelleerd door Wanders en vervolgens tot in detail beschilderd door Wilma Plaisier, van Heinen Delfts Blauw. De mannelijke, ruwe vormen krijgen een elegante uitstraling door het vriendelijke bloemetjespatroon. "Delfts blauw is voor mij belangrijk omdat het onderdeel is van mijn land, het is mijn team. Het zijn mijn ooms en tantes die dit al honderden jaren maken. Het is mijn cultuur dat ik kan omarmen", zegt Wanders over zijn ontwerp.

In 2018 was Tabernacle te zien op de eerste editie van Homo Faber in Venetië. Deze nieuwe culturele beweging heeft als doel om meesters uit heel Europa, in verschillende ambachten, te steunen en te prijzen en wordt georganiseerd door de Michelangelo Foundation.

Heinen Delfts Blauw op Masterly The Hague

Heiko Balster & Merlijne Marell

Merlijne Marell, ontwerper van de illustraties op het kaststel voor Masterly Den Haag:

“De kringloop van het leven, eten én gegeten worden, daar is ons werk door geïnspireerd”

“Het kaststel is een ontwerp van ruimtelijk vormgever Heiko Balster en hij heeft mij gevraagd om de illustraties te maken”, legt Merlijne uit. “Van Masterly Den Haag kregen wij een kunstwerk toegewezen waardoor we ons moesten laten inspireren. Dit was een dramatisch schilderij, een soort stilleven over de jacht, met dode fazanten en trossen druiven. Dat zette ons aan het denken: voedsel, waar komt het vandaan en waar dient het voor.” Het resultaat is een driedelig kaststel met als thema de kringloop van het leven. “Bij het horen van de opdracht dacht Heiko meteen aan het maken van een ‘royal gift’ waarbij het klassieke Delfts blauwe kaststel naar voren kwam. Hier heeft hij een eigentijdse versie van gemaakt.”

Richard Hutten ontwerper Delfts blauw collectie Nieuw Blauw

Richard Hutten

Richard Hutten, ontwerper van de Nieuw Blauw collectie:

"De belijningen van deze collectie liggen allemaal op dezelfde hoogte, wat zorgt voor een doorlopend landschap"

In de zoektocht naar vernieuwing vond Heinen Delfts Blauw de samenwerking met Nederlands topontwerper Richard Hutten. Deze samenwerking heeft een imposant, speels en conceptueel baanbrekend kunstobject opgeleverd. Hieruit is de vazencollectie 'Nieuw Blauw' ontstaan. Een collectie aardewerk waarvan de belijningen op vazen met verschillende vormen op dezelfde hoogte liggen, wat zorgt voor een doorlopend landschap. 

Nieuw Blauw

Handbeschilderde 'Nieuw Blauw' Buikvaasje ontworpen door Richard Hutten Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 79,00
Handbeschilderde 'Nieuw Blauw' Bolvaas ontworpen door Richard Hutten Heinen Delfts Blauw
Niet leverbaar
€ 219,00
Direct leverbaar
€ 179,00
Handbeschilderde 'Nieuw Blauw' Slank Bloemenvaasje ontworpen door Richard Hutten Heinen Delfts Blauw
Niet leverbaar
€ 89,00

Delfts blauw design

Op zoek naar écht Delfts blauw design producten? Heinen Delfts Blauw heeft een ruim assortiment aan producten die voorzien zijn van een uniek design. In samenwerking met toonaangevende designers hebben wij diverse productlijnen aan het assortiment mogen toevoegen. Naast deze samenwerkingen maken wij zelf handbeschilderd Delfts blauw.

Bestel doordeweeks voor 15:00 uur, dan ontvang je jouw bestelling morgen in huis! Profiteer van gratis verzending vanaf €50.

Vaas design: De Blauw Fiets

Heinen Delfts Blauw heeft diverse soorten design vazen beschikbaar. Eén van die vazen zijn ontworpen door designer Sylvain Tegroeg. Wonend en werkend in Amsterdam werd hij geïnspireerd door een oer-Hollands object: de fiets.

Op deze wijze is de unieke fietsvaas ontstaan. Een oer-Hollands vaas design om de traditie van Delfts Blauw in ere te houden. Geproduceerd aan de hand van het ambachtelijke maakproces: handwerk. Delfts blauw in een modern jasje. Een ware toevoeging aan het interieur.

Richard Hutten, bekend Nederlands designer, heeft samen met Heinen Delfts Blauw Stapel Blauw geïntroduceerd. Een moderne tulpenvaas gebaseerd op onderdelen van de boerderij. 

Servies design: Blauw Bloesem en Blauw Festival

Servies om van te smullen. In samenwerking met twee toonaangevende designers heeft Heinen Delfts Blauw drie nieuwe servieslijnen mogen introduceren. Een design met ieder een uniek verhaal en een handbeschilderd ontwerp.

Het Blauw Bloesem door Debbie Wijskamp is kenmerkend voor het imperfecte. In het serviesgoed is de style van ‘gebruikt aardewerk’ naar voren gekomen. Historie geeft een mooie textuur aan het serviesgoed en vertelt een bijzonder verhaal. Dit zie je terug in de borden, kopjes en bakjes.

Het Blauw Festival van Geke Lensink, een eigentijds ontwerp van minimalistisch design en traditioneel Delfts blauw. Een waar feest op tafel.

Blauw Vouw is gemaakt door Romy Kühne, gebaseerd op Japanse origami met kersenbloesem als decoratie.

Bestel online Delfts blauw design producten

U heeft de keuze uit een zeer ruim aanbod aan echt Delfts blauw design. Mocht je vragen hebben over onze producten of over levering, neem dan contact op met het enthousiaste en deskundige team van Heinen Delfts Blauw. Bekijk ons aanbod en laat je verrassen door al die verschillende Delfts Blauwe borden!