ga naar de content
menu
terug naar overzicht

Zo maak je een stijlvol Delfts blauw interieur

Delfts blauw is wereldwijd een bekende kleur die geroemd wordt om zijn koninklijke uitstraling, maar blauw brengt ook rust en gezelligheid in huis. Daarnaast zorgt de diepblauwe kleur voor warmte en is het een tijdloze en klassieke tint die goed combineert met populaire woonstijlen van 2021 zoals industrieel, Scandinavisch en landelijk. Kijk snel hoe je Delfts blauw in een modern interieur kunt verwerken!

Tijdloos Delfts blauw interieur

Bijna iedereen heeft wel een associatie met Delfts blauw. Of dat nou komt door het Delfts blauwe kaststel dat bij opa en oma op de kast pronkt, de schitterende vazen uit Nederlandse kastelen of door de antieke tegeltjes met Delfts blauwe wijsheden erop, als Nederlander is Delfts blauw onderdeel van je cultuur waardoor het altijd een vertrouwd gevoel geeft. De kleur krijgt de laatste jaren nieuw leven in geblazen, met moderne collecties Delfts blauwe wandborden of serviezen, maar ook als woontrend is de kenmerkende tint nu helemaal hip bij bijvoorbeeld interieur designers. Behang vol met Delfts blauwe printjes of de kleur als muurverf zie je in 2021 steeds meer. Een Delfts blauw interieur is terecht van alle tijden te noemen.

Het fijnste aan de Delfts blauwe kleur is dat het makkelijk combineert met andere kleuren, waardoor je er altijd je eigen stijl van kunt maken. Combineer een Delfts blauw interieur met stralend wit voor een fris en opgeruimd interieur of voor dat relaxte strandgevoel. Zodra je Delfts blauw combineert met bonte kleuren als matgoud, roestrood of zelfs jungle groen dan krijg je de statige sfeer van bijvoorbeeld het Rijksmuseum of koninklijke vertrekken. Zet je het af tegen zwart staal en zachtgrijze tinten dan voeg je warmte toe aan de industriele New Yorkse loft of ga juist voor een romantisch, landelijk interieur waar een Delfts blauw servies echt niet kan ontbreken.

Delfts blauw in een modern interieur verwerken

Maak je interieur helemaal af met prachtige Delfts blauwe vazen, zoals de traditionele tulpenvaas of de moderne Blauw Vouw vaas. Of decoreer een hele muur met ronde Delfts blauwe muurdecoratie, zoals wandborden met een rijke handbeschilderde bloemenpracht erop of juist de bonte collectie tropische wandborden vol exotische dieren. Zo combineer je Delfts blauw met een modern interieur.

deel dit bericht op
vorige volgende

verder lezen

Hoe past een urn in je interieur?

Hoe past een urn in je interieur?

lees meer
De 5 leukste bordjes aan de muur in 2021

De 5 leukste bordjes aan de muur in 2021

lees meer
De mooiste porseleinen serviessets!

De mooiste porseleinen serviessets!

lees meer