ga naar de content
menu
terug naar overzicht

Trendalert 2020: Wabi Sabi!

Woontrends komen en gaan altijd in golfbewegingen. De afgelopen jaren stond minimalisme en perfectie voorop, nu komt als tegenhanger de trend 'Wabi Sabi' naar boven. Lekker imperfect, rauw en puur. 

Wabi Sabi komt uit Japan en staat voor een imperfecte en rauwe woonstijl. In een tijd waarin veel mensen bezig zijn met het perfecte plaatje te maken voor sociale media, komt nu als tegenhanger deze trend overwaaien. Het draait hierbij om echt, puur, duurzaam en eerlijke materialen die allemaal losjes met elkaar gecombineerd worden. Imperfectie is hierbij het toverwoord.

Deze trend sluit precies aan op de gedachtegang van ontwerper Debbie Wijskamp. Voor Heinen Delfts Blauw heeft zij de serviesset 'Blauw Bloesem' ontworpen. Volgens Debbie ligt er veel schoonheid verstopt in het vergankelijke en het imperfecte, wat zij zichtbaar maakt in 'Blauw Bloesem'. "Ik werk veel met natuurlijke materialen en texturen", vertelt Debbie. "Blauw Bloesem is geïnspireerd op eeuwenoud servies en opgegraven aardewerk. Ik vind het mooi als je kunt zien dat aardewerk een geschiedenis heeft en dat het is gebruikt. Het is bijzonder wat de tijd doet met een object. Ik houd van de textuur van aardewerk dat zo lang onder de grond heeft gelegen. Het is alsof je een ruwe steen in je hand hebt in plaats van een gepolijst bordje of kopje."

"De schoonheid van het vergankelijke en imperfecte"- Debbie Wijskamp

Wabi Sabi en 'Blauw Bloesem' combineren beiden perfect met de populaire woonstijlen van de afgelopen tijd, zoals puur natuur Scandinavisch, industriële city lofts en de urban jungle. "Het serviesgoed 'Blauw Bloesem' kenmerkt zich door klassieke, ronde vormen en zachte belijningen. Hierdoor komen de texturen en de Delfts blauwe decoraties goed naar voren", licht Debbie toe. Terwijl de binnenkant van het servies glad gepolijst is met delicate Delfts blauwe bloesem aan de randen, is de buitenkant ruw, gebrokkeld en puur. "Deze tegenstelling zorgt voor een mooi contrast tussen perfectie en imperfectie." Het hoogwaardige, met de hand gemaakte porselein is daarmee een belichaming van de Wabi Sabi trend van 2020.

Bekijk hier het hele 'Blauw Bloesem' servies van Debbie Wijskamp.

deel dit bericht op
vorige volgende

producten bij deze blog

verder lezen

Nieuwe vazen uit de Blauw Bloesem en Blauw Vouw collectie!

Nieuwe vazen uit de Blauw Bloesem en Blauw Vouw collectie!

lees meer
Volg een masterclass Delfs blauw schilderen!

Volg een masterclass Delfs blauw schilderen!

lees meer
Winactie bij Heinen Delfts Blauw!

Winactie bij Heinen Delfts Blauw!

lees meer