ga naar de content
menu
terug naar overzicht

Nieuwe vazen uit de Blauw Bloesem en Blauw Vouw collectie!

De populaire Blauw Bloesem en Blauw Vouw collecties zijn uitgebreid met een eigen reeks vazen. De vazen hebben verschillende vormen en formaten en zijn ideaal om met elkaar te combineren, maar staan ook prachtig op zichzelf!

Ontwerpers Romy Kühne en Debbie Wijskamp hebben een mooie reeks vazen toegevoegd aan hun bestaande serviescollecties voor Heinen Delfts Blauw. Blauw Bloesem en Blauw Vouw zijn met name bij het Nederlandse publiek erg geliefd omdat ze het traditionele Delfts blauw weten te combineren met moderne vormen. Op deze manier spreken ze ook die groep mensen aan die wel gecharmeerd is van de wereldwijd herkenbare Delfts blauwe kleur, maar niet zo snel voor een vaas met een Nederlands landschap erop zouden kiezen.

De vaasjes van Romy Kühne zijn vooral te herkennen aan hun opvallende vouwen die gebaseerd zijn op de Aziatische vouwkunst Origami. De kersenbloesem verwijst ook naar de Aziatische cultuur, maar de schildering is uitgevoerd in een traditioneel Delfts blauw. Zo weet zij op slimme wijze twee werelden en culturen met elkaar te laten samenvloeien. Het resultaat is een reeks vazen met een eigentijdse uitstraling die goed combineren met andere populaire woonstijlen, zoals landelijk, Scandinavisch of de industriële loft.

Hetzelfde geldt voor de nieuwe vazen van Debbie Wijskamp. Ook zij koos bij haar ontwerpen vooral voor een rustige uitstraling. Volgens Debbie ligt er veel schoonheid verscholen in het vergankelijke en het imperfecte. Haar vazen doen dan ook denken aan ruw gesteente wat aan de buitenkant niets opvallends lijkt, maar aan de binnenkant schitterend gesteente verbergt. Zo is de onderkant van de vaas bedekt met een zacht reliëf, terwijl de bovenste helft van de vaas glanzend porselein is dat versierd is met Delfts blauwe details. "Normaal gesproken zitten er op Delfts blauw aardewerk grote decoraties. Maar ik wilde er juist kleine delen uithalen en deze plaatsen aan een zijde van het aardewerk. De decoratie kruipt als het ware uit de rand. Dat geeft het een rustige aanblik", vertelt Debbie over haar collectie.

De nieuwe vazen zijn vanaf half augustus beschikbaar in de webshop!

deel dit bericht op
vorige volgende

producten bij deze blog

direct leverbaar
€11,95

direct leverbaar
€13,95

direct leverbaar
€12,95

direct leverbaar
€22,95

verder lezen

GLUE amsterdam in de Munttoren van Heinen Delfts Blauw

GLUE amsterdam in de Munttoren van Heinen Delfts Blauw

lees meer
Nieuwe moderne collectie handschilderwerk Heinen Delfts Blauw

Nieuwe moderne collectie handschilderwerk Heinen Delfts Blauw

lees meer
Volg een masterclass Delfs blauw schilderen!

Volg een masterclass Delfs blauw schilderen!

lees meer