ga naar de content
menu
terug naar overzicht

Nieuwe moderne collectie handschilderwerk Heinen Delfts Blauw

Heinen Delfts Blauw komt met een nieuwe collectie handschilderwerk. Plateelschilder Simon van Oosten heeft een vervolg gemaakt op zijn kunstzinnige collectie 'Kwast & Streek' en heeft dit keer zijn inspiratie gehaald uit de Nederlandse vlag. Het resultaat is een schitterende collectie Delfts blauwe vazen met rode accenten en moderne streken.

Ook voor deze nieuwe collectie heeft meesterschilder Simon zijn vertrouwde penselen verruild voor kwasten. Een moderne manier om traditioneel aardewerk te beschilderen met dit keer de opvallende toevoeging van de kleur rood. "In China wordt de combinatie blauw en rood al heel lang gebruikt, waarbij rood een kleur is dat staat voor geluk", vertelt Simon. "Eeuwen geleden hebben we het blauw-op-wit porselein daar vandaan gehaald, wat leidde tot de geboorte van Delfts blauw aardewerk in Nederland. Aangezien het blauw oorspronkelijk uit China komt, heb ik mij laten inspireren door een andere combinatie die daar erg geliefd is, namelijk het gebruik van blauw en rood."

De collectie bestaat uit zeven verschillende modellen vazen die allemaal gedecoreerd zijn met rood, wit en blauw. Toevallig ook de kleuren van de Nederlandse vlag. "Het is niet voor niets dat deze kleuren ook zo goed werken in de Nederlandse vlag", gaat de plateelschilder verder. "Rood en blauw hebben de neiging om elkaar te versterken en creëren een helderder en frisser geheel. Daarnaast worden we in dit vreemde jaar geconfronteerd met de coronacrisis, waardoor veel Nederlanders niet langer het buitenland opzoeken maar hun eigen land herontdekken en alle schoonheid die daar te vinden is. Deze collectie vazen is daarom ook een beetje een eerbetoon geworden aan Nederland, een soort knipoog naar onze vlag om te vieren hoeveel ons land eigenlijk te bieden heeft. Dus terwijl ik oude schildertradities uit China wilde herontdekken, leidde dat tot een symbolische collectie voor het herontdekken van ons eigen land. Hopelijk brengt de rode kleur ons ook een beetje geluk." 

De collectie 'Rood Wit Blauw' is voorlopig exclusief verkrijgbaar bij De Delfts Blauw Fabriek en enkele Heinen Delfts Blauw filialen in Delft en Amsterdam. Binnenkort is de collectie ook verkrijgbaar in de webshop van Heinen Delfts Blauw.

 

deel dit bericht op
vorige volgende

verder lezen

GLUE amsterdam in de Munttoren van Heinen Delfts Blauw

GLUE amsterdam in de Munttoren van Heinen Delfts Blauw

lees meer
Nieuwe vazen uit de Blauw Bloesem en Blauw Vouw collectie!

Nieuwe vazen uit de Blauw Bloesem en Blauw Vouw collectie!

lees meer
Volg een masterclass Delfs blauw schilderen!

Volg een masterclass Delfs blauw schilderen!

lees meer