ga naar de content
menu
terug naar overzicht

Nieuw bij Heinen Delfts Blauw: handgemaakte majolica tegels!

Nieuw bij Heinen Delfts Blauw: handgemaakte majolica tegels! In onze aardewerkfabriek De Delfts Blauw Fabriek maken we sinds kort ook majolica tegels, helemaal op ambachtelijke en authentieke wijze. Deze wereldwijd bekende tegels worden van begin tot eind helemaal met de hand gemaakt en beschilderd. Een schitterende, kwalitatieve tegel met vele toepasmogelijkheden.

De majolica tegel heeft een lange internationale geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen toen de glazuurtechniek Nederland bereikte, maar zelfs al in de tijd van de farao's in Egypte werd er gebruik gemaakt van deze methode. Onder de term 'majolica' valt al het tinglazuuraardewerk dat in Nederland gemaakt wordt. De bekendste varianten hiervan zijn bijvoorbeeld de Friese witjes. 

Bij De Delfts Blauw Fabriek hebben we de techniek in huis gehaald om zelf deze majolica tegels te kunnen maken. We snijden allereerst de tegels uit natte klei, waarna ze op een houten plank komen te drogen. Door het handwerk heeft elke tegel kleine imperfecties en door minimale temperatuurverschillen tijdens het bakken en het koelen ontstaan er lichte kleurverschillen. Dit geeft de tegels hun unieke uitstraling en charme. De kwaliteit van de tegels is extreem goed en er zijn majolica tegels die er na honderden jaren nog steeds goed uitzien.

We maken majolica tegels in verschillende kleurtinten en ook met verschillende patronen. Van landschappen en dieren tot de klassieke witte tegels of tegels met alleen een ossekop ornament in de hoekjes. Een schitterende handgemaakte wandtegel, van de hoogste kwaliteit die overal in huis gebruikt kan worden. Of het nou de keuken, de badkamer, het toilet of achter de open haard is!

De tegels zijn natuurlijk verkrijgbaar bij De Delfts Blauw Fabriek in Delft, maar zijn ook binnenkort beschikbaar in onze webshop!

deel dit bericht op
vorige volgende

verder lezen

Nieuwe vazen uit de Blauw Bloesem en Blauw Vouw collectie!

Nieuwe vazen uit de Blauw Bloesem en Blauw Vouw collectie!

lees meer
Volg een masterclass Delfs blauw schilderen!

Volg een masterclass Delfs blauw schilderen!

lees meer
Winactie bij Heinen Delfts Blauw!

Winactie bij Heinen Delfts Blauw!

lees meer