ga naar de content
menu
terug naar overzicht

Dit zijn de woontrends van 2021!

Meer dan ooit tevoren doen we massaal ons best om het thuis gezellig te maken. Na het bizarre afgelopen jaar kijken we uit naar een nieuw begin, een frisse start. Dit zijn de woontrends die we in 2021 kunnen verwachten volgens bronnen als vtwonen.

Duurzaamheid is een terugkerend thema. Mensen worden zich steeds meer bewust van de alsmaar groeiende afvalberg, vervuiling en de wegwerpmentaliteit. Daardoor ontstaat de behoefte aan duurzame en tijdloze producten die van zo'n hoge kwaliteit zijn dat ze meerdere generaties mee kunnen gaan. Kwalitatieve ambachtsproducten die het liefste ook nog lokaal gemaakt zijn. Delfts blauw is daar een mooi voorbeeld van. Dit eeuwenoude ambacht is wereldwijd bekend, maar komt gewoon van Nederlandse bodem. Bij Heinen Delfts Blauw maken we nog steeds Delfts blauw aardewerk op authentieke wijze, handgemaakt en handbeschilderd porselein. Tijdloos, duurzaam en het past bij elke woonstijl.

Een andere woontrend die we veel gaan zien is 'werelds'. Nu iedereen in 2020 vooral veel thuis heeft doorgebracht, missen we massaal de verre exotische werelden waar we niet meer naartoe kunnen reizen. Dus halen we ze gewoon in huis! Met onze nieuwe collecties wandborden doen we precies dat. We halen de wereld naar de Nederlandse huizen. Denk aan bonte kleuren als jungle groen, ijzerrood en goud gecombineerd met Delfts blauw en schilderingen van jachtluipaarden, papegaaien en kaketoes. Maar ook serviesgoed en vazen gebaseerd op de Japanse vouwkunst origami zie je bij ons terug.

Deze Oosterse stijl en onze nieuwe collecties sluiten ook perfect aan op de laatste woontrend, namelijk 'Japandi'. Een ontmoeting tussen de woonstijlen uit Japan en Scandinavie. "Vertaald naar je interieur is dat een sobere woonstijl met mooie contrasten. Denk bijvoorbeeld aan organische vormen, neutrale kleuren en teddyzachte stoffen. Ook tegels passen perfect in de Japandi-stijl. De gladde oppervlakten hebben iets cleans, wat zorgt voor een opgeruimd gevoel", aldus vtwonen. Combineer de traditionele Delfts blauwe tegeltjes met rustgevende aardetinten, heerlijke kussens, vazen met bijzondere vormen en kersenbloesem decoraties.

deel dit bericht op
vorige volgende

verder lezen

Hoe past een urn in je interieur?

Hoe past een urn in je interieur?

lees meer
De 5 leukste bordjes aan de muur in 2021

De 5 leukste bordjes aan de muur in 2021

lees meer
De mooiste porseleinen serviessets!

De mooiste porseleinen serviessets!

lees meer