ga naar de content
menu
terug naar overzicht

De muurcirkel, de nieuwste woontrend voor in huis!

Muurcirkels voor aan de muur zijn moderne, platte, ronde schilderijen die iets bijzonders van jouw inrichting maken. Deze gave nieuwe woontrend groeit aan populariteit dankzij de strakke afwerking, de veelzijdige toepassing en de ongewone vorm die meteen in het oog springt. Ook Heinen Delfts Blauw heeft nu een schitterende collectie muurcirkels gemaakt die passen bij alle populaire woonstijlen van nu en die eindeloos met elkaar combineren.

Muurcirkels, een razend populaire woontrend

Wie graag met zijn interieur bezig is, zag de trend van cirkels aan de muur al van verre aankomen. Het afgelopen jaar verschenen er steeds meer ronde vormen in huis. Denk aan ronde ottomannen, ronde koffietafels, ronde kussens en ronde vloertapijten. Nu zijn daar ook de wandcirkels bij gekomen en als je het ons vraagt is dit de leukste manier om cirkels in je interieur toe te passen! De cirkels op de muur mogen namelijk lekker speels opgehangen worden doordat strakke lijnen ontbreken. Dit schept meteen een gezellig, huiselijk gevoel. Wil je toch liever een strak interieur, kies dan voor een enkele muurcirkel tegen een contrasterende achtergrond zodat hij er echt uitspringt en de aandacht naar zich toe trekt. Voor de creatievelingen onder ons zijn de mogelijkheden eindeloos want de wandcirkels combineren ook leuk met kransen van droogbloemen, ronde spiegels en geverfde cirkels op de muur.

Ronde schilderijen voor een hip interieur

De tijd van een rechthoekig schilderij in een barokke, rijk vergulde lijst ligt achter ons. De hippe woontrend van de muurcirkel is opeens overal terug te zien en voor een goede reden: de nieuwe ronde schilderijen op strak afgewerkt dibond materiaal zijn een lust voor het oog. De ongewone ronde vorm nodigt uit om te spelen met de kunstwerken en door meerdere afbeeldingen of formaten met elkaar te combineren creëer je een unieke, opvallende fotowand. En kun je toch geen afstand doen van je traditionele, vierkante schilderij dan springt hij nog meer in het oog door hem op te hangen naast enkele ronde schilderijen. Zo combineer je antiek met modern voor een leefomgeving waar jij je thuisvoelt. Wat je woonstijl ook is, muurcirkels passen overal bij en brengen toch een moderne uitstraling met zich mee.

Delfts blauwe muurcirkels

Voor Heinen Delfts Blauw is de ronde vorm vertrouwd terrein. Het toevoegen van muurcirkels aan de collectie is dan ook een logische volgende stap en past perfect bij de slogan van het bedrijf: 'creating new traditions'. Delfts blauw in een modern jasje voor een hedendaags interieur. De wandcirkels van Heinen Delfts Blauw sluiten allemaal prachtig op elkaar aan, maar ze hebben verschillende thema's. Zo hebben we muurcirkels met overheersend een Delfts blauw decor, maar wel met een moderne twist. Denk bijvoorbeeld aan een foto negatief van de grachtenpanden in Amsterdam, waarbij de lichte vlakken juist donker zijn gekleurd, terwijl de donkere vlakken oplichten. Of kies voor het wereldberoemde schilderij het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer, volledig in Delfts blauw uitgevoerd.

Wandcirkels met stillevens en Delfts blauw

Ook hebben we wandcirkels gemaakt met Delfts blauwe details, gecombineerd met gekleurde fragmenten uit beroemde schilderijen met vogeltjes, weelderige bloemen of fantasie scenario's. Ook hebben we typische oud-Hollandse stilleven settings een leuke twist gegeven door er een Delfts blauwe vaas uit onze eigen collectie bij te schilderen. Zo zie je aan de muur achter Het Melkmeisje opeens twee Delfts blauwe wandborden hangen uit onze collectie of zitten er een stel tropische vogels uit te rusten op een enorme Delfts blauwe bolvaas van Heinen Delfts Blauw. Door deze combinatie van kleur en Delfts blauw, antieke stillevens en moderne negatieve fotoprints kun je zelf een statement wall maken die perfect past bij jouw interieur of woonstijl. 

Dibond wandcirkels: lichtgewicht en weerbestendig

De wandcirkels zijn gemaakt van dibond materiaal. Dat is een strak afgewerkte, dunne plaat die uit drie lagen bestaat, namelijk twee aluminium buitenlagen en een binnenste laag gemaakt van polyethyleen. Hierdoor kan de muurcirkel tegen een stootje, want ze zijn zelfs wind- en weerbestendig en zouden zelfs buiten opgehangen kunnen worden en verkleuren niet door zonlicht. Daarnaast zijn deze ronde schilderijen licht van gewicht en is het dus eenvoudig om ze aan de muur te bevestigen. Kortom, de muurcirkel is een ideal decoratiestuk om je huis sfeer te geven en om eindeloos te combineren met items die je al hebt.

Bestel je muurcirkel bij Heinen Delfts Blauw

Bij Heinen Delfts Blauw hebben we nu een uitgebreid aanbod wandcirkels in onze webshop. Wereldwijd bieden we razendsnelle en veilige bezorging aan tegen redelijke verzendtarieven. Zo is verzending van de wandcirkels helemaal gratis bij een bestelling van €50,- of hoger binnen Nederland. Ook helpen we je graag om te kijken welke muurcirkels het beste bij je interieur passen en welke cirkels leuk met elkaar combineren voor een uniek resultaat. Vraag ons gerust om hulp bij de uitgebreide keuze muurcirkels en onze bijpassende Delfts blauwe vazen.

deel dit bericht op
vorige volgende

verder lezen

Hoe past een urn in je interieur?

Hoe past een urn in je interieur?

lees meer
De 5 leukste bordjes aan de muur in 2021

De 5 leukste bordjes aan de muur in 2021

lees meer
De mooiste porseleinen serviessets!

De mooiste porseleinen serviessets!

lees meer