Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Delfts blauwe fietsvazen met droogbloemen ontworpen door Sylvain Tegroeg voor Heinen Delftsblauw

Delfts blauw nieuw design: De Blauwe Fiets

Geschreven door Martijn Op

“Delftsblauwe vazen die het verhaal van fietsen vertellen”

Sylvain Tegroeg, ontwerper van De Blauwe Fiets:

Ontwerper Sylvain Tegroeg, ontwerper van de Fiets vazen voor Heinen Delfts Blauw

Niet alleen Delfts Blauw is oer-Hollands, dat geldt natuurlijk ook voor de fiets. Vooral in de ogen van buitenlandse bezoekers. Het inspireerde de Franse ontwerper Sylvain Tegroeg tot de vazenserie De Blauwe Fiets. Frisse en moderne objecten die de Delftsblauwe traditie in ere houden.

Delfts blauwe fietsvazen met droogbloemen ontworpen door Sylvain Tegroeg voor Heinen Delftsblauw
Sylvain Tegroeg is een Fransman die woont en werkt in Amsterdam. Hij is een multidisciplinair ontwerper die zich toelegt op zowel productontwerp als illustraties. Beide specialismen komen samen in de vazenserie De Blauwe Fiets. “Met deze vazen wilde ik iets nieuws toevoegen aan de collectie van Heinen Delfts Blauw. Mijn idee was om het Delfts Blauw naar deze tijd te brengen en toch ook de traditie in ere houden, qua kleurstellingen en wat betreft het ambachtelijke maakproces.”

De Blauwe Fiets nr.2

Niet alleen Delfts blauw is oer-Hollands, dat geldt natuurlijk ook voor de fiets. Vooral in de ogen van buitenlandse bezoekers. Het inspireerde de Franse ontwerper Sylvain Tegroeg tot de vazenserie De Blauwe Fiets. Frisse en moderne objecten die de Delftsblauwe traditie in ere houden.
Direct leverbaar
Bekijk product

Logische eenheid

In 3D ontwierp Sylvain aanvankelijk vijf vaasvormen. In overleg met Heinen Delfts Blauw viel de keuze op een collectie van drie vazen van elk 21 centimeter hoog. Je kunt de vazen natuurlijk los kopen, maar gedrieën vormen ze een logische eenheid. “In samenwerking met de technici van Heinen Delfts Blauw dachten we na over de technische maakbaarheid en ontwikkelden we de prototypes. Vanaf dat moment kon ik gaan nadenken over de illustraties.”

Delfts blauwe fietsvazen groot en klein ontworpen door Sylvain Tegroeg voor Heinen Delfts Blauw

Fietsen

Al gauw kwam Sylvain op het idee om aan de slag te gaan met de fiets. Als symbool voor Nederland, en met name als symbool voor zijn woonplaats Amsterdam. “Iedere toerist verbaast zich immers over het enorme aantal fietsen. Dat is echt iets dat hen bijblijft. Ik koos voor een schetsmatige illustratievorm, omdat dat de vazen een frisse en moderne uitstraling geeft. En dat sluit weer aan bij de nieuwe weg die Heinen Delfts Blauw is ingeslagen. Namelijk: het creëren van nieuwe tradities.” 

Objecten met een verhaal

Sylvain is blij met het resultaat. “Ik houd van objecten met een verhaal. De combinatie van de Delftsblauwe vazen en de illustraties van de fietsen is een goede combinatie gebleken van stijl, functionaliteit en storytelling over Amsterdam. Ik verwacht dat dit veel mensen aanspreekt.”

Sylvain Tegroeg studeerde in 2013 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Sindsdien werkt hij er als multidisciplinair ontwerper, zowel autonoom als in opdracht. Tegroeg is vooral bekend om zijn gedetailleerde illustraties en landschappen en zijn focus op productdesign en grafisch design.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Barbie: alle tinten roze in huis!

Barbie is terug van weggeweest! Dit nostalgische stijlicoon is te zien op het grote scherm, maar ook in steeds meer huiskamers. Denk aan de kleuren van zuurstokken, suikerspinnen en marshmallows voor in huis. Je voelt je gegarandeerd warm, knuffelig en omgeven door een heerlijk veilig Barbie Droomhuis!

Ontdek de nieuwe Heinen Delfts Blauw winkelconcepten

Ontdek de wereld van Delfts blauw aardewerk bij Heinen Delfts Blauw. Met onze nieuwe winkelformule wordt gezellig shoppen een ware beleving. Bewonder de nieuwste collecties, kijk mee hoe Delfts blauw gemaakt wordt, ontmoet onze meesterschilders en volg een workshop Delfts blauw schilderen. We beloven je dat wan-neer je onze winkel weer verlaat, je een ervaring rijker bent!

The Good Roll: Delfts blauw wc-papier!

We gaan weer vegen in stijl! De wc-rollen die we ontworpen hebben voor The Good Roll waren zo'n groot succes, dat ze binnen no-time uitverkocht waren. Niet getreurd, ze zijn weer terug! En dit keer hebben we zes compleet nieuwe Delfts blauwe toiletrollen ontworpen.